Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

Не изхвърляйте млечните зъби на децата, може да спасят живота им

1520331496_capture_27_e1513307040627

 

Всичко  за  нормалното  развитие  на  детето  и  правилното  негово  хранене  – четете  в  книгата  „От Нула“

Работата на едно дете е да расте. А един от основните признаци, че детето пораства е смяната на зъбите. След като паднат млечните зъби обаче повечето родители предпочитат да ги изхврълят.

Малко са онези, които поради сантиментална стойност запазват зъбките. Оказва се обаче, че според последните проучвания на учените, тази практика трябва да се спазва от всички. Причината е, че в бъдеще млечните зъби може да спасят живота на човек.

„Млечните зъби“ съдържат стволови клетки. Тези клетки се характеризират със способността да се самовъзстановяват чрез митотично клетъчно делене и да се диференцират до различни класове от специализирани клетъчни типове. Изследователи в областта на медицината вярват, че изследването на стволовите клетки има потенциал да промени борбата с болестите при човека, като се използва за поправка на определени тъкани или за отглеждане на органи.

Така ако през живота си човек се разболее е възможно благодарение на стволовите клетки да бъде спасен.

Най-добре е „млечните зъби“ да се държат на хладно място, така че стволовите тъкани да не се съсипят.

Освен това на планетата има уникални компании, които предлагат съхранение на различни тъкани при специални условия. Подобно на замразяването на яйцеклетки. Така тези клетки са склонни да бъдат съхранени непокътнати в продължение на няколко години./Zdrave.to.

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Scroll Up