Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

Най-добрата терапия на памперс дерматита

Непрекъснато  се  увеличават  случаите  на  дерматит,  предизвикан  от  употребата  на  памперси.

Родителите  непрекъснато  сменят  фирмата  производител  на  пелините.

Причините   за  упоритите  памперс  дерматити  са  непрекъснатия  контакт  с  остатъчната  урина и изхождания  и  техните  разпадни  продукти.

Коя  е  най-добрата  терапия?

 • Поддържане  на  стриктна  хигиена,  с  честа  смяна  на  памперси, а  ако  се  налага  – елиминирането  им
 • Подмиване  на  децата  2-3  пъти  дневно  с  отвара  от  тетра,  или  бледо  розов  разтвор  на  калиев  перманганат
 • Третиране  на  възпаления  участък с  крем, който  има  следния  състав :

Nystatini 2 500 000

Dermatoli  10,0

Zinci oxidati 20,0

Olei helianti ad 70,0

 • При  упорити  и  често  повтарящи  се  дерматити  използваме  и  хомеопатичните  препарати  Медоринум  и  Калкарея  карбоника.

 1. Avatar

  Здравейте д-р Марио, синът ми е с обрив по слабините съчетан със ситни пъпки. Изписаха ни един правен крем, мия го постоянно с хума бебе и сега мисля да почна и с калиев прерманганат, но педиатъра свга на втория преглед каза, че е по-добре, но да му давам и ериус, та въпроса ми е -удачно ли е да му го давам и какво друго да правя? Благодаря ви и лек ден!!!

  1. Татяна Китанова

   Здравейте отново, докато чакам отговора ви, искам да допълня към въпроса си и да попитам , колко време горе долу е периода, в който трябва да мине обрива. Продължавам с баните и го мажа със правения крем и судокрем и не знам трябва ли нещо друго да правя.Не ми се иска да го мажа със кремове на кортикостероидна основа. През ноща е много неспокоен, опасявам се , че е от това, но пук при смяна пампеес и допир не го боли. Крема, който ни е изписан е: Flucinar правен със vit B , lanolin i vazelin, но не виждам пеомяна от него. Извинявам за дългия коментар! Благодаря ви!!!

   1. Mario Janakiev

    Здравейте Татяна,
    понякога обривът се задържа със седмици.
    Не съм привърженик на тази агресивна терапия.
    вижте тази статия – http://test.d-rmario.com/?p=1234
    С уважение д-р МАРИО Янакиев


    Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

    1. Татяна Китанова

     Благодаря за отговора!!! Придържам се към тези указиня, без мехлема, който сте дал.Ще отида да го поръчам и ше го мажа с него. Понякога отихва, понякога става по червено и ме е страх да не стане някаква инфекция. Възможно ли е този обрив да не спи спокойно? А също като, че ли от вчера се разпространи и от страни по гънките и е като екземка, а на статото място отихва, дали се влошава? Много благодаря и Хубав ден!!!

    2. Татяна Китанова

     В книгата си пишете за Фуксин , кога сте прибягва до него и той силен мехлем ли е?

 2. Здравейте, доктор Янакиев,

  Моля, дайте ми съвет как да се справя с периорален дерматит /днес доктор го диагностицира/, започна от устните и се разпространи по брадичката и около носа ми. Изписаха ми крем с урея и противоалергични таблетки.Изпитвам силен дискомфорт, парене, сърбеж. Аз съм на 33 години, този проблем се появи от преди 3-4 дни.

  Благодаря Ви!
  Поздрави,
  Деница

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Scroll Up