Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

Мъж от Пещера отказа бъбрек, за да го даде на момче

655-402-ahmed-mollov

 

Човек от град Пещера отстъпил реда си за трансплантация на момче, а сега се нуждае от подкрепата на дарители, за да може и на него да бъде присаден бъбрек.

Ахмед Моллов е с хронична бъбречна недостатъчност. От 7 години е включен в листата на чакащите за бъбречна трансплантация, предаде Dariknews.bg.

Преди 4 години имал възможност да го трансплантират, но в листата с чакащи било и 14-годишно момче и мъжът не се поколебал да се откаже в полза на детето. Още тогава обаче той имал увреждания.

През тези години здравословното му състояние постоянно се влошава, той е със 100% трайна нетрудоспособност с чужда помощ. Но въпреки нуждата от трансплантация, когато преди време събират няколко болни за изследвания, тъй като има донорска ситуация, Ахмед се отказва от своето място в полза на момче.

Днес той и съпругата му са в етап на последни изследвания, защото се е появила възможност спътницата в живота на Ахмед да му стане донор, а трансплантацията да се изърши в Център за лечение в чужбина – Бридж медикал в Истанбул.

За операцията са необходими 23 000 евро. От кампанията до момента семейството има в сметката си 10 000 лв.,

което означава, че днес те ще разчитат на доброто у хората, за да съберат останалите около 36 000 лв.

Ахмед вече не може да излиза от дома си, не може да е полезен на децата и внуците си. Операцията не може да се отлага.

От болницата в Истанбул дори се ангажирали да изпратят кола, която да закара и върне семейството след операцията,у за да не се подлага на излишни рискове болният, разказва и pazardjik.marica.bg.

Ако искате да помогнете, можете да преведете пари по сметката на Ахмед Мустафов Моллов в Общинска банка.

BIC: SOMFBGSF
IBAN: BG81SOMB91301030455701 

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Scroll Up