Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

Медицинско чудо: Млада българка роди здраво бебе след 30 химиотерапии

00057205

 

Уникален медицински случай не само за нашите ширини, но и за света вдъхна надежда на хиляди – млада българка роди здраво бебе след 30 химиотерапии. Нейното име е Анелия Димитрова и през 2005 година тя е диагностицирана с тежкото онкологично заболяване – ходжкинов лимфом.

„Бях на около 20 години, тъкмо бях завършила. Започна с кашлица, умора, температура, които могат да са симптоми на много неща, но след направен скенер се установи, че е лимфом“, разказва Анелия Димитрова пред Нова телевизия. Започва продължително лечение. Още тогава Анелия е сигурна – битката е не само за нейния живот, но и за детето, което мечтае да прегърне един ден. Следват 5 години на лечение с химиотерапия, лъчетерапия и трансплантация на стволови клетки. За щастие от 2010 г. Анелия е в ремисия. Но младата дама все още е далеч от сбъдването на мечтата си да стане майка, защото болестта и химиотерапията имат своето отражение.

„Такова заболяване е с много тежки рискове като прогноза и за забременяване“, обяснява националният консултант по акушерство и гинекогогия проф. Асен Николов. Анелия обаче не се отказва и решава да започне опити за бебе.

Следват шест години опити за забременяване, но уви Димитрова така и не успява да стане майка. Така през 2016 препоръчват на Анелия донорска яйцеклетка. Тогава помага Фондация „Майки за донорство“. Намерили донор и събрали пари за процедурата. „Повечето момичета са минали през страшно много процедури и понякога се отчайват.

 

11_IMG_809

 

 

Сироп Д-р Марио Имунобуст – най-добрата детоксикация срещу агресивни  терапии…

 

 

 

Анелия никога не е била невярваща, даже имаше много големи катаклизми по време на бременността й и когато никой друг не вярваше – само тя вярваше“, разказва Виктория Георгиева от Фондация „Майки за донорството“. Чудото се случва и Анелия забременява, но макар бебето да се развива добре, нейните показатели рязко се влошават.

Появяват се опасения, че болестта се е завърнала. След консултация с всички специалисти в България – се приема диагнозата анемия. Следват 5 кръвопреливания. „Много голям успех на всички медицински екипи и възможности на българската медицина. Резултатът е здраво прекрасно момиченце”, обяснява проф. Асен Николов.

И така преди броени дни на бял свят се появява малката Карина – красиво бебе, тежи 3 килограма и 100 грама. „Едно малко ангелче, което е много сладко, прекрасно. Няма думи, с които да се опише това нещо“, категорична е Анелия Димитрова. Според лекарите Анелия и дъщеричката й са добре, затова се очаква двете да се приберат у дома до дни. / woman.bg

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Scroll Up