Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

Лечебните ефекти на ехинацеята

960-540-ehinaceia-bilka-purpurno-cvete

 Обратно  към  д-р МАРИО Имунокидс

Ехинацеята стимулира имунитета и е с доказано противовъзпалително, антимикробно и противораково действие.

С  голямо  задоволство  споделям,  че  тази  чудесна  билка  се  отглежда  вече  и  в  България  и  по  този  начин  се  попълва  списъка  на  най-полезните  имуностимулиращи  растения,  които  растат  по  нашите  земи.  Това  е  много  важно  условие  за  тяхната  енергийна  ефективност.

Ехинацеята е една от най-популярните в традиционната и холестична медицина билки, а през последните години заради новите доказателства по отношение на лечебните й ефекти, нейният авторитет още расте.

Историята на ехинацеята като билка, използвана в народната медицина, започва още от индианците, които я използвали като лек при инфекции, зъбобол, болки в ставите, заболявания на кожата и други състояния.

Растението ехинацея и днес е широко разпространено в Северна Америка. То има високи стъбла и големи, атрактивни розови или лилави цветове с централна кафява шишарка. Съществуват девет вида ехинацея, като основно три от тях се използват в медицината: Echinacea angustifolia, Echinacea purpurea и Echinacea pallida.

Ехинацеята стимулира имунитета

Ехинацеята е най-известна със способността си да стимулира функционирането на имунитета – защитата на тялото срещу инфекции, заболявания и телесни увреди. Ехинацеята съдържа полизахариди, алкиламиди и витамин С (аскорбинова киселина), които действат заедно за стимулиране на имунните клетки – особено на микрофагите – и им помагат да унищожават нежеланата материя в тялото. Ехинацеята също така повишава броя и ефективността на различните клетки на имунната система. Билката доказано ограничава симптомите на заболяванията и намалява продължителността им.

Има противовъзпалително действие

Ехинацеята ограничава и възпаленията, проявяващи се с подуване и болки. Полизахаридите в ехинацеята стимулират възстановяването на възпалените тъкани. С други думи клетъчната увреда се минимизира за сметка на възстановяването на клетките, което се оптимизира. Ехинацеята леко повишава и секрецията на хормони от адреналния кортекс – това са вещества като кортизона, които потискат възпаленията. Това действие е резултат от полизахаридите и алкиламидите в растението.

Ехинацеята е ефективна при инфекции

Тя  може да помогне и при вирусни и бактериални инфекции. Инулинът, съдържащ се в корените й, неутрализира вирусите и убива бактериите. Надземната част от растението, особено от вида Echinacea purpurea, също има противовирусно действие. Тя особено ефективно се противопоставя на вирусите, които предизвикват грип, херпес и везикуларен стоматит – вид устна инфекция.

Действието на ехинацеята, особено срещу бактериите, е умерено и до голяма степен се дължи на съставката ехинакозид, която е в най-голяма концентрация в корените на вида Echinacea angustifolia. Ехинакозидът е доказано ефективен срещу бактериите Staphylococcus aureus, Corynebacterium diphtheria и Proteus vulgaris.

Противораково действие

Свойствата на ехинацеята да стимулира имунитета се отнасят и към повлияване на рака. Според специалистите полизахаридите в билката стимулират имунните клетки – макрофагите, да произвеждат химикал, който унищожава клетките на туморите.

Освен това изолиран вече в лабораторни условия мастноразтворим химикал от корените на Echinacea angustifolia и Echinacea pallida проявява пряка антинеопластична дейност, т.е. възпрепятства растежа на туморите. Важно е да се отбележи обаче, че ехинацеята може да има доста силен ефект и в някои случаи да попречи на действието на определени лекарства като например имуносупресорите. Това значи, че, ако при едни болни от рак ехинацеята ще има положителен ефект, то при други ще възпрепятства лечението. Преди да започнем да приемаме ехинацея поради какъвто и да е здравословен проблем, трябва да се консултираме с лекар, запознат с ефектите на билката.

Продуктите с ехинацея на пазара се различават значително по качество, съставки и терапевтична стойност. Когато използваме ехинацея с медицинска цел, трябва да се уверим, че билката или по-точно билковият екстракт е висококачествен и от надежден източник./zdrave.bg

 

 Обратно  към  д-р МАРИО Имунокидс

 1. Avatar
  Борислава

  Здравейте, д-р Янакиев! Поръчах имунокидс и го очаквам! Въпросът ми е по колко да давам – на 4 години и 4 месеца е детенцето? Колко продължително може да го пие, тъй като до скоро пихме ункадеп? Благодаря ви предварително!

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Борислава,
   Благодаря много . Сиропът се пие 3 месеца, като първия е всеки ден, а втория и третия – всеки ден без събота и неделя. Дозата за Вашето дете е 2 пъти по 4 мл. Добре е да добавим и хомеопатия – Силицея по 30 сн – по 5 гран. на ден.
   Не се спира стимулиращата схема ако се разболее детето.
   С уважение д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 2. Борислава

  Благодаря много! Бих искала да попитам, силицеята отново ли е за имунната система? Всъщност бихте ли ми обяснили?

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Борислава,
   Да, Силицеята е едно от основните лекарства за имунитета . Така ,че много добре се съчетава с билките.
   С уважение д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 3. Здравейте др.Марио,

  Може ли да споделите дали цветът или коренът от ехинацея е използван като съставка във сиропа имунокидс? Задавам този въпрос във връзка с алергии към полени които може да се намират по цветята.

  Благодаря предварително.
  Поздрави,
  Марина

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Марина, Използван е стрък от ехинацея.
   С уважение Д-р Марио Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Scroll Up