Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

Лекар от Ню Йорк: Тези 4-ри правила в 99% ще ви защитят от коронавирус

Нови вируси ще се появяват непрекъснато. Създаването на ваксини и лечение за  тях  винаги ще изостава. Най-важното  е  да  поддържаме  имунната  система  в  добра  кондиция.

Природните сиропи✔️ ИмуноБуст 👉   и  ✔️ИмунокКидс👉 съдържат оптимално количество ✔️Цинк, ✔️Витамин С и ✔️Антиоксиданти, а също и билки, които са мощни био имуномодулатори. Това ги прави изключително подходящ за бърза профилактика срещу вирусни инфекции.

И  разбира  се : Пробиотик  на  Д-р Марио

2112132488

Какво трябва да направите, за да не се заразите

Първото е постоянно да следите къде са вашите ръце в момента и дали са чисти. Необходимо е постоянно да се използва дезинфектант. Влизате в асансьора и натискате бутона – дезинфектант. Отваряте врата – дезинфектант. Ако няма дезинфектант, всички действия могат да бъдат извършени с лакът. Всеки път, след като докоснем повърхност, която е била докосвана от други хора, трябва да дезинфекцираме или измиваме ръцете си.

 

Второто най-важно нещо е да не докосвате лицето си с ръце и съзнателно да следите за това. Ние докосваме лицето си през цялото време, без дори да го забелязваме. Според статистиката човек докосва несъзнателно лицето си около 90 пъти на ден. Здрависали сте се с някого без да знаете, че този човек е болен от COVID-19, а след това сте докоснали лицето си? Това е – вие също се разболявате!

 

Как да се тренирате за такова осъзнаване? Един от начините е да започнете да носите маска. Идеята не е, че ще ви предпази от инфекция (тъй като в повечето случаи е невъзможно да се заразите през въздуха), а именно да се научите да не докосвате лицето си. При това може да бъде всякаква маска (може просто да завържете шал на лицето си) – това ще действа като тренажор. Когато сте с маска, просто спирате да докосвате лицето си.

 

Затова един прост съвет: когато излизате от дома, носете маска.

Тези две неща заедно: да поддържате ръцете си чисти и да не докосвате лицето си са невероятно мощни начини да се защитите.

 

Те ще бъдат ефективни в 99,9 на сто от случаите. Разбира се, има 0,01 на сто от пациентите, които са се заразили по някакъв странен начин и никога няма да разберем как се е случило това, но за вас е достатъчно да направите тези две неща, за да защитите себе си и вашите близки.

 

Трето – нямате нужда от респиратор. В болницата нося респиратор само когато съм в стаята с пациента и правим специални процедури, които карат пациента да кашля, за да изчисти дихателните пътища от излишната слуз. През останалото време нося обикновена маска. В Хонконг и Сингапур спазването на тези правила (носенето на хирургическа маска при нормални взаимодействия с пациенти и носенето на респиратор само по време на специални процедури, като отводняване на дихателните пътища) не доведе до нито един случай на заболяване сред медицинския персонал. Да, някои от медицинския персонал на клиниките в Ню Йорк се разболяха, но това са хората, които влизаха в контакт с пациенти при липса на защитна екипировка. Например преди 3 седмици, когато никой друг не знаеше, че при много хора вирусът е в инкубационен период. Терапевтите, контактували с пациенти повече от 15 минути, взели проба с тампон от синусите и др. Сега в нашата болница няма нито един случай на инфекция сред медицинския персонал. При нормални условия: на улицата, в магазина, респиратори не са необходими.

 

Четвъртото е социалната дистанция. Стойте на разстояние 1,5-2 метра един от друг. Не е много трудно и не променя живота ни толкова много. Просто правило, но изключително ефективно. Когато отидете в аптеката или в магазина, не е необходимо да заставате плътно зад гърба на човека, който стои на опашка. Застанете на няколко крачки от него./https://e-vestnik.bg/

 

Следете  за  разпространението на коронавируса  тук

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Scroll Up