Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

Кърмене и шуслерови соли

kurmene

 

Много майки се питат дали кърмата им не е достатъчна , тък като бебето не спира да плаче след като е накърмено. Едно бебе може да плаче заради много причини: например защото му е студено, защото търси вашата близост или се появяват първите зъбки. Възможно е обаче причината да бъде и недостигът на майчиното мляко. Има период, в който бебето изведнъж израства и това е след десетия ден, след шест и след дванадесет седмици. Някои кърмачета точно тогава искат да сучат на всеки час. Не се притеснявайте, тъй като това продължава не повече от 3 дни. Когато майката е стресирана, намалява производството на кърма, затова е нужно спокойствие. Лесно е да се каже, по-трудно е да се направи, но се опитайте да намерите помощ от родители,приятелки, които да ви помогнат в ежедневието и в домакинската работа, за да може вие да си отпочинете.

Mоже би вашето бебе не суче силно, което би предизвикало продукция на мляко. В този случай е добре да изпомпвате млякото си. Такива помпи може да намерите в аптечната мрежа. Друга възможност за стимулиране на лактацията е да изстисквате гърдите си с ръце като притискате с пръсти от началото на гърдата до зърното, при което ще потече мляко на капки. Задължително е да приемата много вода и по възможност да пиете чай за стимулиране на лактацията.

Ето как може Шуслеровите соли да ви помогнат при проблемна лактация и кърмене:

При недостиг на мляко:
Шуслерова сол номер 4 – до три пъти дневно по 5 таблетки, приети като „ гореща четворка“ – това стимулира производството на мляко.
Шуслерова сол номер 7 – до три пъти дневно по 10 таблетки като „ горещата седмица“ за намаляване на напрежението.
Шуслерова сол номер 8 – до три пъти дневно по 5 таблетки като „горещата осмица“, но приемите да бъдат преди 16 часа – отново за повишаване продукцията на мляко.
„гореща“ означава да приемаме таблетките разтворени в топла вода

Когато млякото тече слабо и е твърде солено:
Шуслерова сол номер 8 – до 16 часа може да се приемат пет пъти дневно по 2 таблетки, които трябва да се разтопят върху езика.

Прекомерна продукция на мляко:
Малко са кърмачките, които продуцират много мляко. Това води до дискомфорт за майката, но може да последва и възпаление на гърдите. В този случай използването на помпа не е удачно, тъй като това ще стимулира още повече лактацията. Удачно е да оставите бебето да суче по-дълго от едната гърда като по този начин двете се стимулират различно и продукцията на мляко ще намалее. Може да прилагате и Шуслерова сол номер 10, като неколкократно през деня смучете по 2 таблетки докато се регулира продукцията и теченето на кърмата.

 

До  кога  е  добре  да  се  кърми  детето,  какво  може  да  приема  майката,  за  да  не  компрометира  кърмата – четете  в  ТУК

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Scroll Up