Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

КЪРМЕНЕТО – ДАР БОЖИ !

Кърмата е най – здравословната храна за едно бебе, а и помага за изграждането на здрава връзка между майката и детето. Майчиното мляко дава големи предимства на вашето новородено, между които- незаменими хранителни вещества и имунологична защита, които не могат да бъдат наподобени от млякото на прах.

Обикновено кърменето може да започне още от първите часове след раждането. В началото е коластрата – първото мляко, произведени от майчините гърди. Тя дава стартовото начало на имунната система на бебето. Самата кърма идва между дванадесет и четиридесет и осем часа след раждането.

Често решението на жената да кърми се взима под влияние на партньора й. Той трябва да я подкрепя. Има много причини да кърмите вашето бебе, между които близостта с него, даването на най – доброто начало в хранителен аспект и чувството на удовлетворение от себе си за грижите, които полагате за него.

Коластрата съдържа голямо количество имунни тела.

Американската академия по педиатрия препоръчва бебето да се кърми най – вече през първите шест месеца от бременността.

Този вид хранене през първите четири седмици от живота на бебето му осигурява най – жизнено необходимата защита и най – полезния приток на хормони за майката, което ще й помогне да се възстанови по – бързо след раждането. Съдържанието на хранителните вещества, както и тяхното съотношение отговаря най – добре на потребностите на развиващия се детски организъм.

Белтъчините в майчиното мляко осигуряват добро стартово начало за имунната система на бебето – то боледува по – малко от инфекции.

По – редки са :

––ушните и пикочо – полови възпаления

––диариите

––алергиите и астмата

ДОСТАТЪЧНО КЪРМЕНИТЕ ДЕЦА ИМАТ ПО – ГОЛЯМ КОЕФИЦЕНТ НА ИНТЕЛИГЕНТНОСТ И ПО – ДОБРО ЗРИТЕЛНО ВЪЗПРИЕМАНЕ. Преимущества на кърменето са, че то намалява риска от развитието на ювенилен диабет, лимфом и болестта на Крон. Спомага и постоянните зъби да бъдат по – прави.

Други причини да кърмите:

––млякото е лесно смилаемо – за недоносените бебета то е най – добрият вариант

––когато кърмите, млякото не може да бъде заразено, приготвено неправилно или сервирано с неподходяща температура

––то може да спести пари от семейният бюджет

––засилва връзката – майка – бебе

„Недостатъци” на кърменето: То ви задължава да сте непрекъснато с бебето. Майката трябва да спазва пълноценен хранителен режим – важното е какво яде и какво не. Повечето вещества, които приемате чрез храната и напитките преминават в кърмата. Пикантни храни, зеле, броколи, шоколад, кофеин, алкохол, никотин и др. могат да предизвикат определени реакции у бебето. Освен това добре е да избягвате и някои дейности. Не си наливайте сама бензин в колата, избягвайте да си лакирате ноктите, не се излагайте на миризма на прясна боя.

 

ОТЛОЖЕТЕ ДИЕТИТЕ ЗА СЛЕД 6 ия – 8 мия месец.

Ето някои от лекарствата, които не представляват опасност за вашето бебе, докато го кърмите:

–псевдоефидрин

–парацетамол

–нурофен

–зиртек

–лоратадин /кларитин/

–фликсоназе

–тетрациклин

–амоксацилин

–аугментин

–инсулин

–лекарства за щитивидна жлеза

–преднизон

Избягвайте радиоактивните лекарства, противоракови, ерготамин, аспирин , литий и повечето антидепресанти. Внимавайте с билките. Избягвайте копър, градински чай, женшен и др. подправки.

Ще сте сигурни, че детето получава достатъчно кърма, ако то:

–суче често, на всеки три часа

–сменяте шест до осем мокри памперси на ден, като се изхожда по голяма нужда от два до пет пъти на денонощие

–наддава по сто и петдесет до двеста грама на седмица

–изглежда здраво, има добър тонус и е концентрирано и активно

Някои тревожни симптоми може да бъдат:

–гърдите почти не се променят по време на бременността

–не набъбват след раждането на бебето

–млякото не тръгва до петия ден след раждането

–не чувате детето да гълта, докато суче

–не изглежда никога сито

–има „лъжлив” запек

При рагади намазвайте гърдите си с гармастан. Удачен хомеопатичен препарат за тях е Graphits 9ch Ако чувствате силна напрегнатост и болка в гърдите удачно е да редувате през един час Bryonia 9 ch с Phytolaca 9 ch За повишаване на кърмата използвайте Ricinus communis 9 ch три пъти дневно.

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Scroll Up