Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

Кръвта на най-старата жена на света показа защо смъртта е неизбежна

Животът ни приключва щом получените при раждането ни стволови клетки престанат да функционират

баба

 

Холандката Хендрик ван Адел-Шипер е родена през 1890 г. и до смъртта си през 2005 година беше най-старата жена на света. Още приживе тя изрази желание тялото й след смъртта да бъде предоставено на науката за изследване и всички резултати от изследванията да се публикуват заедно с нейното име. Учените са започнали с изследванията си още приживе и са направили база данни, която е следена през годините, за да се установи до какви промени води старостта в човешкия организъм.

След като Адел-Шипер почина през 2005 година, се направиха последните проучвания и изследвания и нагледно се показа защо смъртта е неизбежна за хората. Според анализите, нашият живот е ограничен от способността на стволовите клетки да възстановяват тъканите. Когато това стане невъзможно, те умират, а заедно с тях и човешките органи.

Малко преди смъртта на госпожа Адел-Шипер е установено, че 2/3 от белите й кръвни телца са с произход от само две стволови клетки, всички нейни останали стволови клетки, с които тя се е родила, са били вече мъртви. /БЛИЦ

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Scroll Up