Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

Колко часа може да прекара детето Ви пред електронно устройство

%d0%b8%d0%b7%d1%82%d0%b5%d0%b3%d0%bb%d0%b5%d0%bd-%d1%84%d0%b0%d0%b9%d0%bb-13

 

 

В   напрегнатото ни  ежедневие  все  по-малко  обръщаме  внимание  на  нашите  деца  да  общуваме.

Но   имаме  сериозен  заместник.

Той  е  универсален  и  е  всеобщ  любимец.

Това са  електронните  игри  и  всички  подобни  устройства – таблети,  телефони,  компютри.

Знам ,че  тайничко  ги  харесвате,  защото  Ви  остават  няколко  часа  без  досадното  мрънкане  или  плачене  на  децата  ви. Но  според  мен  те  не  са  полезни,  а  могат  и  сериозно  да  увредят  очите  и  психиката.

Ето  и  някои  правила  за  тяхното  ползване :

 

От 0 до 3 години –   Без екрани. На тази възраст е най-препоръчително децата да учат и да се развиват през социалните си контакти с околните и с физически играчки.

От 3 до 6Технологии под внимателно родителско наблюдение и не повече от един час на ден. Например електронен четец за книжките вечер или приложения, през които могат да подреждат форми, да откриват скрити предмети или да учат букви и числа.

От 6 до 9 – Контролирана употреба и като част от времето заедно със семейството. Например видеоигри, на които може да играе цялото семейство. Да има време, свободно от всякакви технологии, и време за игра навън.

От 9 до 12Отговорна употреба. Не повече от 2 часа на ден, но без екрани на вечеря. Социалните мрежи се ползват с лимит за времето и предварително установени правила. Ако правилата се нарушават, конфискацията на устройствата за 24 часа е допустима.

От 12 до 17 – Повече свобода и доверие.  На децата им е писнало от правила и търсят независимост. Тийнейджърите искат свои собствени акаунти в социалните мрежи и изискват лично пространство и неконтролирано време онлайн. В тази възраст ще помага, ако родителите опитват да познават онлайн приятелите на децата си, канят ги на вечеря и говорят за тях. А също и следят дали детето е ангажирано с учебните си часове и с приятелите си.

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Scroll Up