Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

Колко е идеалното ни тегло ?

Има много методи за изчисление на идеалното тегло, но в голяма част от тях липсва много важен фактор – възрастта. Именно затова френският учен Пол Брок разработва една от най-точните формули за изчисление на теглото, съобщава пише beu.bg.Специално за дамите той казва, че до 40 годишна възраст идеалното тегло е -110 от височината. Или, ако сте висока 160 см., то идеалните килограми за вас са около 50. Но, ако сте минали 40-те години, нещата вече стават по-различни. Тогава от височината се вади 100. Например дама с височина 165 см. и години над 40, трябва да тежи около 65 кг.

Ако сте над 50 години към крайния резултат трябва да добавите още 5%. Например жена на 55 години, висока 170 см. 170-100=70. 5% от 70=3.5, значи идеалното тегло в случая е 73.5 кг.

Естествено, трябва да се вземе предвид и видът на фигурата, както и факта, че на някои хора костите са по-тежки. Затова най-добрият показател може би си остава начинът, по който изглеждате.

БЛИЦ бг

 1. Avatar

  Здравейте д-р Марио, искам да попитам за вашето мнение относно следния проблем – синът ми е на почти 14 г , висок е около 1,75 см, НО тежи 95 кг….проблемните зони са му основно бедрата и дупето/ по принцип и баща му е висок, едър човек/, движи се – кара колело, ходи пеша, тича, отказа за сега хляба, зах. изделия, безалкохолното….Личния лекар ни предложи да ни даде направление и изследване на хормоните в София, но тъй като тази година му е доста натоварваща и в училище се чудя дали да го притесня и с това ходене и стоене в болница или повече активност за движение да му създадем + диетата с малко въглехидрати и да видим за 1-2 м дали ще се покачва или остане на същото положение или пък намали кг? Много ще съм Ви благодарна за коментар и насоки , eвентуално хомеопатия….Бъдете здрав

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Вилияна, Добре е да се направят изследвания – пълна кръвна картина , кръвна захар и серумно ниво на инсулина.
   До тогава нека да приема тази схема + диета :
   –Анакардиум ориентале 9 сн – 3 пъти по 5 гран. на гладно.
   –Калкарея карбоника 30 сн – по 5 гран. на ден.
   сироп ИмуноБуст – по 10 мл. на ден.
   С уважение Д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Scroll Up