Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

Коледна и Новогодишна украса

Радост в къщи –http://happy-at-home.com/

Украса за дома

Традиционните цветова за Коледна украса са зелено и червено

Още в първите дни на месец декември забелязваме как започват да се променят витрините и щандовете на магазините. Навсякъде около нас всички започват  постепенно да се подготвят за едни от най-светлите и любими празници в годината – Бъдни вечер, Коледа и Нова година.

Коледна украса на външна врата

Добре украсената външна врата придава усещане за гостоприемност и уют

Колкото по-рано украсим дома си и създадем празнична обстановка в него, толкова по-дълго ще се радваме на приятните усещания, които събуждат тези хубави празници. Най-добре е да почистим дома си добре от ненужни вещи и след това да започнем да го украсяваме. За да е красиво украсата трябва да е умерена, да не е претрупана, а затова е нужно място.

Коледна обстановка у дома

За да посрещнем подобаващо Бъдни вечер, Коледа и Нова година е нужно да сме положително настроени и готови за Коледните чудеса

Не е задължително това да става изведнъж и за един ден. Можем да започнем с украсата още в началото на месеца като постепенно я обогатяваме, а процесът да завърши в деня преди Бъдни вечер с украсяването на традиционното коледно дръвче. Така  през целият месец ще се радваме на предколедно настроение и ще бъдем положително емоционално ангажирани. С малко повече желание и не много средства, атмосферата в дома ще се промени невероятно и цялото Ви семейство ще усети духа на Коледните и Новогодишни празници по-рано и ще ги чака с огромно желание.

Коледна украса - огледало

Аранжирането на дома може да стане според вкуса Ви, но не бива да бъде претрупано и трябва да е съобразено с интериора.

Червеното е типичният цвят в Коледната украса и ако интериора у дома не е  много подходящ, огледайте се кое е това, което може да приберете и да подмените. Обикновено смяната на покривка и прибирането на някои вещи преобразяват обстановката и изведнъж домът става приказен с новата украса и готов за посрещане на Коледа.

Ако червеното не се вписва добре, наблегнете на зелено.

Коледни светлини

Красиви, но опасни коледните светлини изискват да сме отговорни и внимателни

Особена магия при украсата имат светлините под формата на коледни лампички или свещи, които могат да бъдат навсякъде – вътре в стаята, по прозорците и даже навън.

Светлинна украса на къща

Ако имаме двор и достатъчно средства, можем да превърнем и него в една цветна светлинна Коледна приказка. Разнообразието на светлинни лампички, които ни предлага пазара и с помощ на собственото си въображение, можем да сътворим чудеса.

Светлинна украса на двора

Може да се почувстваме в света на приказките и да усетим истински магията на Коледа

Коледния венец на вратата или на прозорците е много важен елемент от украсата. Трябва да го изберем така, че всеки път когато се прибираме и той ни посреща на входната врата да усещаме уют и атмосфера на предстоящите празници. Коледния венец на врата подсказва, че домът е гостоприемен и вече празнично настроен. Духът на Коледа вече е в него.

Коледни венци с червени панделкиДобре е да използвате червени коледни панделки, които са символ на Коледа, а гирляндите да не са прекалено шарени и лъскави.

Може да поставите на различни места у дома места вази или плетени кошнички, аранжирани по Ваш вкус с букети от бели и червени цветя като за повече ефирност може да използвате и дребни стъклени украшения.

Добре аранжирани свещници с красиви коледни свещи също са добър избор за украса на определени места в близост до масата. В празничните дни ще ги запалим и така вечерите ще бъдат красиви и уютни.

Сребристи топки за коледна украса

Стъклени съдове със сребристи и златисти топки са много красив избор

Сребристите и златисти панделки са много подходящо допълнение когато букетите са от червени цветя, а сребристите топки в стъклени съдове са голям хит през последните години.

Практически всичко у дома може да бъде украсено, дори столовете.

Коледна украса на стол

коледна украса у дома

Коледни шишарки

Шишарките може сами да оцветим по избор и да подредим на масата

Използването на истински шишарки е много приятно и дава усещането за близост до природата.

Елхата е добре да украсим накрая точно преди Бъдни вечер. Не е нужно тя да бъде истинско дръвче за да бъде красива и да допълва празничното ни настроение.

Украсена елха

Украсата на елхата трябва да бъде в тон с обстановката

Съществуват вече много сполучливи изкуствени елхи, които могат да бъдат украсени и по-екологично и по-хигиенично да допълнят коледната украса у дома. Ако пък искате истинско дръвче е най-добре да си го купите живо, в сандъче и след празниците да го засадите някъде. Не бива да позволявате Коледа да става причина за убиване дори на едно коледно дръвче, което всъщност може и затова да е предварително отгледано. Така или иначе то ще изсъхне и ще се превърне в купчина иглички.

И така …. огледайте се добре у дома, приберете всичко ненужно за момента … и започнете с украсата

Радост в къщи – http://happy-at-home.com/

 

 

За да бъде Вашето  дете  здраво – вижте  тук

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Scroll Up