Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

Кой не трябва да яде мандарини

В сезона на мандарините, от които преливат сергиите по пазарите и щандовете в магазините, някои хора трябва да подхождат с повишено внимание към ароматния цитрус. Специалистите определят няколко групи хора, за които употребата на мандарини не се препоръчва.

На първо място са децата. Мандарини може да им се дават, но в минимални количества и с повишено внимание, заради много силните алергенни свойства на плода.

Препоръчва се мандарините да бъдат изключени от менюто на хората, които страдат от язва на стомаха и на дванадесетопръстника или имат гастрит с повишена киселинност на стомашния сок.

Кората на мандарините, която се използва за сладко или за ароматизиране на сладкиши, съдържа много ефирни масла. Тя обаче е противопоказна за тези, които страдат от болести на черния дроб, бъбреците и жлъчката.

 

http://myclinic.bg/

 1. Avatar

  Здравейте докторе, обръщам се към Вас,защото многократно Вашата помощ е била успешна.В момента синът ми – 3 г. е със зачервена кожа съпроведена със ситен обрив само по лицето и горната част на тялото – коремче и гръб.Според мен е атопичен дерматит.Предния ден имаше и оток по лицето и клепачите, но като го зведох на доктор казаха, че е алергия, при което му биха урбазон и ми предписаха да давам ксезал ( даже двойна доза – не 2,5, а 5).Съответно след урбазона отока спадна, червенината изчезна, не не изцяло.На следващият ден червенината и пъпчиците отново ги има, само без отока.Детето е на диета, но до момента не ми е правил никакви алергии от храна, затова ми се струва, че си е дерматит.Бихте ли ми насочили с какво хомеопатично лекарство мога да си помогна.

  1. Mario Janakiev

   Здравейте София
   , Не съм сигурен в диагнозата.
   На мястото на лекарят бих прегледал прецизно гърлото , за да отхвърля стрептококова инфекция и начало на Скарлатина.


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Scroll Up