Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

Кои са първите алергии

В нашата страна основен причинител на дървесна поленова алергия са представителите на сем. Брезови – леска, елша, бреза и габър

. Най-рано цъфтят леска и елша – от средата на февруари до средата на март. За щастие леската и елшата не предизвикват сериозни алергологични проблеми. И причините за това са две. Първо тези два вида имат полен със сравнително по-слаби алергизиращи свойства.
И второ цъфтят във време с динамични метеорологични условия – резки смени на температурите и чести валежи от дъжд или сняг, които водят до много ниски и дори нулеви въздушни поленови концентрации.
По данни на НИМХ към БАН през първата половина на март 2013 година се очакват чести заоблачавания и правалявания предимно от дъжд. Това ще доведе до редуване на дни с и дни без поленови зърна във въздуха. Липсата на постоянен поленов фон ще е причина за по-малко или никакви оплаквания при алергичните пациенти. Така независимо от своята поленова чувствителност всички ще можем да се радваме на хубавите слънчеви дни през първата половина на март, на песните на птиците, на цъфналите първи пролетни цветя!
При първи  прояви на  алергия  препоръчвам да се приемат Поумон хистамин 15сн и  Апис 15 сн.

 1. Avatar

  Здравейте детето ми на 6 месеца и половина и от два дни пие антибиотик Аугументин 600ес и днес получи обрив по тялото и леко разтройство лекарката ми каза да давам фенистил капки и да не спирам антибиотика Вашето мнение какво е ?

 2. Здравейте,след празнуване на два поредни детски рождени дни 04.03. и 05.03.2016 в събота следобед се събудихме от обриви на долни и горни крайници със страшен сърбеж,след посещение в спешен център ни поставиха Урбазон,пуснаха ни без лечение за вкъщи само Диета.За няколко часа изчезнаха, след което пак се появиха същите обриви ,но на други места и пак със страшен сърбеж.На другия ден му взех Apis 15 Ch и до вечерта му давах 4 пъти през 30 мин.Х 5 гранули ,…..Какво да предприема и как да се храним….Дайте съвет???

  1. Mario Janakiev

   След Апис продължете със Сулфур 15 сн – 2 пъти по 5 гран. за 5 дни.
   Ако диагнозата е алергичен дерматит трябва да избягвате шоколад ,яйца, ядки и мляко.


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 3. Елена Манолова

  Здравейте, дъщеря ми е на 1 месец и от седмица е с обрив по главата – лицето шията и косата. Обривът се зачервява , когато се допира до нещо , на ситни дребни пъпчици , но без връх. Когато е навън червенината намалява.По тялото няма никъде. Бихте ли ми препоръчали какво да дам – Апис дали ще помогне в случая?

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Елена,
   Да Апис 15 сн – 2 пъти по 5 гран.


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Scroll Up