Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

Климатик за бебето и малкото дете – нож с две остриета

В тези горещи дни все повече семейства използват климатик за да нормализират температурата в стаята, в която е тяхното съкровище.

Но до колко е безвреден ? Как трябва да го използваме?

Каква температура трябва да се поддържа? – тези и ред други въпроси тревожат родителите.

Най – добрия вариант е да се ползва косвен климатик – той да е в друга стая и чрез отворени врати до охлажда тази, в която е бебето.

Основно изискване е да не става течение – това е прекия път за преохлаждане на бебето и в последствие – простуда.

Температурата, на която е настроен климатика трябва да е с 5 – 6 градуса по-ниска от външната.

В никакъв случай не трябва да работи климатик в стаята по време на сън на детето. Това важи и в пълна сила и за големите хора.

При сън ни се забавя метаболизма и сърдечната дейност – спада телесната температура и при предпоставка, каквато и струята на климатика рискуваме да се простудим.

Простудата или настинката, както обичаме да казваме в ежедневието все още не е болест. Тя обаче намаля защитните сили на организма и дава възможност да се проявят вирусите и бактериите , които нормално са настанени в нашия организъм , но само при определени условия се проявяват.Друга причина за тяхното активиране е срив или спад в имунитета, за това ще говорим в друга статия.

Едно от най – важните условия, които трябва да спазваме е редовно да почистваме филтрите на климатика. Те са източник и дори развъдник на много микроорганизми, включително и гъбички.

Много майки се интересуват какво влияние оказва климатика в автомобила на бебето и малкото дете. Той трябва да бъде настроен също на температура, която е с 5 – 6 градуса по – ниска от външната и да е на минимална скорост.

Първите симптоми на бебето, че нещо не е наред от климатика са киханията и леко покашляне.

 

Какво трябва да е нашето поведение при съмнение за простуда на детето..

 

Първо – да не изпадаме в паника

Редовно през два часа да измерваме телесната температура на детето – нормалната е 37 градуса включително.

Като предпазна мярка препоръчвам даването на витамин С една ампула от 2 мл. един път на ден за поне три дни.

Удачно е и приема на Осцилококцинум – една тубичка се разтваря в малко вода 5 – 10 мл и се дава да се изпие от бебето и малкото дете. Той е хомеопатичен препарат, който е напълно безвреден за организма а в същото време има много добър предпазен ефект. И неговия прием е за 3 дни.

Разбира се при влошаване на състоянието незабавно трябва да се свържем със своя педиатър.

 

През летните дни се налага да направим Бърза Имунопрофилактика : С Пробиотик Д-р Марио и сироп Имунокидс за деца и ИмуноБуст за възрастни и деца над 10 години.

  1. Avatar

    Здравейте! Поздравявам Ви за събраната информация. Сугурна съм, че ще помогнете на много родители! 🙂

  2. Мария

    Много Ви благодаря за полезни съвети!В апартамента ни имаме инсталиран климатик с автоматично почистващи се филтри от http://bgr.bg и сме изключително доволни. Внимаваме да не правим голяма разлика между външната и вътрешната температура.

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Scroll Up