Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

Кислородна вода – полезна или вредна

Дали кислородната вода е панацея или пък е точно обратното – отрова за организма? Ето какво представлява кислородната вода, както и какви са плюсовете и минусите й за здравето.

Кислородна вода – полезна или вредна?
Кислородна вода – полезна или вредна?

Какво представлява кислородната вода? Това всъщност е химическото съединение водороден пероксид или прекис (H2O2). По-точно 3%-ия разтвор на  H2O2 е кислородна вода, а 30%-ия е т.нар. перхидрол, който се използва за изрусяване на косата. Водородният прекис има още множество приложения – използва се за избелване на зъби, текстил, кожа, хартия (при производството й). Добър дезинфектант е, което му отрежда важна роля в медицината, използва се като почистващи препарати, дори влиза в състава на ракетното гориво.

 

За  предизвикателството  да  отгледаш  здраво  дете  и  да  не  допуснеш  честото  му  разболяване…

 

Кога кислородната вода започва да се използва в медицината? Въпреки, че химическото съединение е изолирано през 1818 г., в медицината кислордната вода започва да се използва век по-късно. През 1920 г. британското медицинско издание „Лансет“ публикува обещаващи резултати от лечението на пациенти с грип чрез инфузии с кислородна вода. Кислородната вода е естествен унищожител на бацили. Успешно лекува вирусни и кожни заболявания, бактериални инфекции и подсилва имунната система. А с цел профилактика се смята за особено полезно всяка сутрин да миете лицето си с разтвор от обикновена и кислородна вода в съотношение 10:1. Кислородна вода – полезна или вредна? Ако я използвате с цел избелване на зъбите, направете разтвор от супена лъжица 3% кислородна вода и 50 мл. обикновена вода, с който да се жабурите, като внимавате да не глътнете част от него. Жабуренето с кислородна вода има цялостно благоприятно действие, що се отнася до здравето на устната кухина. Има стягащо действие, особено важно за венците, а тъй като убива бактериите, е идеално средство за борба с кариесите. Кислороднта вода се използва още за лечение на ушни инфекции, афти, ужилвания от насекоми, повърхностни рани (за разлика от спирта, кислородната вода не предизвиква щипене), запушени артерии, дори рак. В козметиката пък кислородната вода намира приложение като средство за почистване и избелване на лицето Важно:

  • Концентрираните дози кислородна вода са силно разяждащи.
  • Парите от кислородната вода могат да ви навредят.
  • Не поглъщайте кислородна вода, тъй като отделя големи количества газ в стомаха, което може да доведе до кръвоизлив, повръщане, свръхчувствителност на лигавицата, болки в гърлото и корема. Ели Йорданова

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Scroll Up