Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

Как изглеждат ухапванията от най-популярните насекоми през лятото

Сироп  д.р Марио ИмунокидсПробиотик Д-р Марио – най-добрата комбинация за протекция на вашето дете през лятото…

5668c7d8337087764f881745974b086e

 

Сезонът на парковете и разходките сред природата е вече тук. Но заедно с приятно време, се появяват и неприятните последици от ухапванията на различни насекоми. Ето как можем да различим от какво насекомо е ухапването и да се предпазим.

Стършел

Стършел

 

Мястото на ужилването от стършел се зачервява и доста се подува. Могат да се появят мехури. Ужилването от стършел е много по-болезнено от това от оса. Отровата съдържа хистамин и ацетилхолин. Ако след ужилване от стършел усещате, че ви е студено на крайниците и ушите, ако устните ви посинеят или имате проблеми с дишането, трябва незабавно да посетите доктор.

 

Пчела

Оса

 

 

Симптоми: Кожата най-често почервенява и се подува. Усеща се пареща болка и силен сърбеж. Първото, което трябва да направите, е да отстраните жилото, ако все още е на мястото на ужилването. Ако не сте алергични, това е всичко. Но ако сте алергични към отровата на пчелите, може да имате проблеми с дишането и е препоръчително да се консултирате с лекар.

Оса

Симптомите от ужилване на оса са сходни с тези от ужилването от пчела. Мястото се подува и почервенява. Усеща се болка и силен сърбеж. Осата може да ви ужили многократно. Важно е да знаете дали сте алергични.

 

Комар

Комар

 

Симптоми: Червени точки с големината на зрънце. Комарите най-често хапят местата от тялото, където кожата е най-тънка. Когато хапят, слюнката им се озовава в раната. Именно слюнката им ни кара да усещаме сърбеж.

 

Кърлеж
Кърлеж

 

Бълха

Бълха

Ухапването от бълха може лесно да се сбърка с алергия или ухапване от комар, защото също е червено и подуто. Но ухапването от бълха е по-болезнено и сърбежът е много по-силен. Бълхите най-често хапят краката и то докато спим. Една бълха може да ухапе многократно и разстоянието между тях обикновено е около 1 или 2 сантиметра.

 

Сироп д-р Марио Имунобуст – за имунитет, за  състояния  след  агресивни  терапии  ,  активен  спорт  и изтощение…

Мравка

Мравка

Повечето мравки не представляват опасност за хората. Но това не важи за червените мравки. На ухапаното място се появяват пустули, които приличат на гнойни пъпки. Отровата на тези мравки съдържа отрова и може да предизвика алергична реакция.

Конска муха

Конска муха

Ухапването от конска муха е много болезнено. Първо се появява малка червена точка с големина около 1 мм. След това тя се подува и започва да сърби. Конските мухи най-често атакуват добитък.

Въшка

Въшка

Ако забележите малки червени точки, които приличат на ухапване от комар, но са на места, където има косми – на главата, на шията или зад ушите – става дума за въшка. Ухапванията най-често са през няколко сантиметра и кожата изглежда така сякаш е пробита.

Дървеница

Дървеница

На пръв поглед ухапването от дървеница изглежда като ухапване от бълха или комар. Кожата се зачервява и започва да сърби. Но ако ухапванията са много близо едно до друго и изглеждат като „пътечка“ по кожата, то тогава става дума за дървеница. Те атакуват най-често през нощта и ухапванията им са по-болезнени от тези на комарите./

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Scroll Up