Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

Как да успокоим плачещо бебе за 30 секунди /ВИДЕО/

640_187206

Когато бебето се нуждае от храна, от смяна на пелената или просто е уморено, единственото, което може да направи, е да вика за помощ.

Плачещото бебе цели да привлече вниманието на родителите си. Особено това на майката! И ако се чудите как да спрете непрестанния му плач, ето един страхотен съвет.

Помощта идва от педиатъра д-р Робърт Хамилтън, който работи в Санта Моника, Калифорния. Той е разработил метод, с който може да накара всички бебета да спрат да плачат. При това техниката му работи безотказно и то само след 30 секунди.

„Когато преглеждам детето в болницата или тук в кабинета, те често плачат. През годините успях наистина да усъвършенствам този начин, с който да спрем рева при децата”, споделя той.

А ето и как работи магическият му метод:

Лекарят вдига бебето и сгъва ръчичките му към в тялото му. Той държи бебето в дясната си ръка, а лявата е сложена на гръбчето му. След това накланя бебето напред, под ъгъл от 45 градуса към пода. Започва и лекичко да го поклаща в ритмичен такт.

Отговорът на наука за този магически метод е доста прост. Тайната се крие в позицията на ръцете на бебето – тя е подобна на позата му, когато е било в майчината утроба. Тази „сгъната” позиция ги кара да се чувстват сигурни и затворени, както в утробата на майката преди раждането.

А движението напред-назад им напомня около утробните води, в който са „плували” преди раждането си.

Защо ъгъл от 45 градуса? Бебето прекарва ужасно много време на гърба си и вижда света от една гледна точка. Накланянето му леко напред променя света, който вижда.

„Това е почти като че ли бебето казва: „О, здравей свят. Това е ново. Харесва ми!”, отбелязва един учените, наблюдавали метода на педиатъра.

 

Още  за  бебешките  колики  прочетете  в   книгата  „От Нула“ 

 

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Scroll Up