Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

Как да преодолеем последствията от АКНЕ

Как да премахнем следите от акне?

Понеже отърваването от пъпките не е достатъчно стресиращо, а също така те доста често оставят грозни тъмни петна, които имат нужда от цяла вечност, докато изчезнат. В действителност, при 95 процента от младите жени, които се борят с акнето, остават с някакъв вид обезцветяване на кожата, а при около 25 на белезите остават за постоянно. Вместо безнадеждно да се оглеждаме в огледалото в тези останали следи от акне, можем да се опитаме да ги преборим.

 

Стъпка 1: Научете езика на заболяването

Опознаването на врага е половин спечелена битка. В повечето случаи, когато хората говорят за белези от акне, става въпрос за състояние, наречено пост-възпалителна хиперпигментация (PIH). При момичета със светла кожа, PIH прилича на розово / червени петънца. При жени с по-матова кожа, промяна на цвета обикновено е до лилаво, кафяво или черно. PIH се случва, когато в следствие на травма, кожата се опитва да произведе повече меланин (веществото, което ни дава цвят). Хората с тъмна кожа са най податливи на такова състояние. Но пък при тях е по-вероятно проблемът да избледнее с времето.

Истинските белези от акне се появяват, когато възпалението на кожата е достатъчно тежко, за да причини липса на колаген. Това обикновено е резултат от кистозно акне. Белезите в началото се изразяват само в промяна на пигментацията, но в последствие структурата на кожата се видоизменя. Най-често срещаният тип белези са тези, които изглеждат като малки чинии или назъбени дупчици. Тези истински белези за съжаление не отшумяват сами, а трябва да бъдат лекувани.

 

Стъпка 2: Изберете най-подходящия продукт

Всеки, който се е заел да се бори с акнето, трябва да използва лек, нежен препарат за измиване на лицето в началото на всеки ден. Продукти, които съдържат гранули, предизвикат малки микро-сълзи по лицето, които сигнализират на кожата да произвежда повече меланин, затова е хубаво да бъдат избягвани.

Стъпка 3: Задължителни сутрешни процедури

Витамин C е страхотно средство което намаля PIН. Всяка сутрин можете да нанасяте гел, серум или крем с витамин С, в зависимост от вашия тип кожа. Също така е много важно да нанасяте слънцезащитен крем всеки ден, преди излизане от вкъщи. Лъчите на слънцето, дори и такива, които можете да уловите през прозорците в колата си или в офиса, могат да влошат състоянието на кожата.

 

Стъпка 4: Борете се с пигментацията през нощта

Продукти, съдържащи ретинол и хидрохинон, са от решаващо значение в борбата с белезите. Ретинолът е върховен ексфолиант, който помага за коригиране на петна и неравности по кожата, като същевременно помага за намаляване образуването на пъпки. Хидрохинонът има способността да спре образуването на меланин в проблемните области. За да се избегне дразнене, се прилага съвсем малко количество, приблизително колкото грахово зърно, върху всяка засегнатата област на лицето. Ако имате обаче чувствителна кожа, ретинолът и хидрохинонът могат да са твърде дразнещи.

 

Стъпка 5: DIY пилинг

Лек, домашни пилинг са приятно допълнение към лечението на белезите от акне. Те помагат с ексфолиране на кожата и избледняване на петната. За да се избегне сухота, зачервяване, или неволно влошаване на симптомите, е хубаво да правите това само веднъж на всеки две седмици.

 1. Avatar
  Анелия

  Здравейте!
  Синът ми е на 26 г. и от доста време не може да се пребори с акне по гърба. Кожен лекар потвърди, че е акне. В същото време той е доста сприхав и нервен. Бихте ли препоръчали как да се справим.
  Благодаря предварително!

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Анелия,
   нека започне тази схема :
   –меркуриус солубилис 15 сн – 2 пъти по 5 гран.
   –Сулфур йодатум 15 сн – 2 пъти по 5 гран.
   С уважение д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 2. Здравейте. Аз съм на 34 години. До скоро пиех Диане 35 за лечение на акне,но не се чувствах добре от него и го спрях. Естествено акнето се върна с нова сила. В долната част на лицето излизат рзлични по големина пъпки, някои сърбящи и болезнени. Някои стават гнойни и трудно минават. Какво ще ми препоръчате?

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Нина,
   Препоръчвам Ви тази схема :
   сироп Д-р Марио Имунобуст – по 10 мл.
   – Сулфур йодатум 15 сн – 2 пъти по 5 гран.
   – Калиум броматум 15 сн – 2 пъти по 5 гран.
   Схемата се приема 3 месеца.
   С уважение Д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 3. Радостина К.

  Здравейте!За кистозно акне при тийнеджър,какво бихте препоръчвате

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Радостина,
   Препоръчвам Калиум броматум 9 сн – 3 пъти по 5 гран. и Сулфур йодатум 9 сн – 2 пъти по 5 гран.
   С уважение Д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Scroll Up