Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

Как да възстановим чревната флора след антибиотик

Както е известно, в някои отношения антибиотиците въздействат отрицателно на организма, защото заедно с вредните бактерии те унищожават и полезните микроорганизми, които живеят в червата и допринасят за правилното им функциониране. В резултат на това най-често се появява силна отпадналост.

 

Възстановяването на микрофлората не е нито лесен, нито бърз процес. Той може, макар и доста условно, да бъде разделен на 3 етапа:

 

1. През първия трябва силно да бъдат ограничени употребата на бял хляб, тестени и сладки храни. Те могат успешно да бъдат цаменени с пълнозърнест хляб или мюсли (съдържат много фибри), които стимулират работата на червата.

 

2. През втория трябва да бъдат унищожени живеещите в червата вредни микроби. За тази цел ще помогне употребата на повече лук, чесън и ябълки, също както и зеленият чай. Много полезни са и отварите от лайка и жълт кантарион.

 

3. По време на третия етап в менюто трябва да бъдат включени млечни продукти – най-добре такива, които са обогатени с бифидобактерии. За най-добър ефект те следва да се ядат/пият сутрин на гладен стомах или вечер преди сън

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Scroll Up