Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

Какво правят преуспелите хора преди 8 часа сутринта

Мъдри хора са казали, че денят си личи от сутринта. В този ред на мисли от Life Hacker ще се опитат да ни убедят, че часовете преди работа може да бъдат ключът към един успешен и здравословен начин на живот.

 

От медията са почерпили идеи от много изпълнителни директори, правителствени служители както и от други влиятелни хора. Те на драго сърце са дали своите съвети за това какво да свършим първо след като станем сутрин от леглото.

 

Някои от тях признават, че сутрин стават в 4 часа, други в 5 часа, но дори и да отворите очи едва в 7 часа, по-важно е какво ще направите след това. Вижте 5 от нещата, които успелите хора правят преди 8 часа сутринта.

 

1. Упражнения

Дори и да отделите сутрин само 15 минути сутрин за упражненията, те ще помогнат на тялото ви да се събуди, а вие ще можете да се подготвите по-добре за деня.

 

2. График на деня

Утрото е добър момент да си направите график за деня, тъй като често това е най-спокойното време от деня. Когато умът е отпочинал, човек мисли по-лесно, което пък ще ви помогне да определите приоритетите си дейности. Планирайте си и 10 минутни почивки на всеки час усилена работа, както и достатъчно време за обедна почивка.

 

3. Яжте здравословна закуска

Вие без съмнение сте чували, че закуската е най-важното ядене за деня, но със сигурност пренебрегвате този факт. Не е добре преди да излезете от къщи сутрин да сте изпили само чаша кафе, защото като седнете на бюрото няма как да не усетите глад. Тогава няма да може да се съсредоточите върху задачите си за деня, а ще мислите само кога ще може да си откраднете няколко минути за да хапнете нещо. Така че закусете обилно и здравословно. Това ще ви помогне да сте съсредоточени върху важните неща. Добрата закуска е важна не само за физическото ви здраве, тя е важна и за създаване на близост със семейството ви. Дори пет минути разговор с вашите деца или съпруг, може да повиши настроението ви.

 

4. Визуализация

Днес като че ли повече се притесняваме за физическото си здраве отколкото за  психиката си. Сутринта е идеалното време, за да прекарате известно време на спокойствие и да  визуализирате предстоящия ден. Отделете време за това и се фокусирайте върху успехите си, които искате да имате. Дори и само една минута да си отделите за визуализация и позитивно мислене, това може да ви помогне да подобрите настроението и отношението към работата .

 

5. Не оставяйте трудните задачи за края на деня

Ние всички имаме поне една точка в нашия списък със задачи, от която изпитваме страх. Ето един лесен съвет – за да си спестите стреса през целия ден, свършете първо трудната задача за деня. Сутринта е времето, когато сте добре отпочинали и нивото ви на енергия е високо. Ето защо, вие сте по-добре подготвени да се справите с по-трудните задачи.

Дигитал бг

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Scroll Up