Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

Какви щети нанасят на лицето захарта, млякото, виното и глутенът?

Здравето на кожата в голяма степен зависи от това с какво се храним .

777

 

Грижата за кожата е една от основните линии в козметичната индустрия. Скъпи кремове и маски обаче далеч не са достатъчни, за да изглежда лицето ни добре.

Здравето на кожата в голяма степен зависи от това с какво се храним. Не е тайна за никого, че лошата диета и като цяло нездравословният начин на живот могат да окажат пагубен ефект върху външния вид с времето. Знаехте ли обаче, че онази втора чаша вино или допълнителната питка на вечеря могат да нанесат незабавна щета върху вида на лицето ви?

Вижте как се отразяват четири от най-вредните за кожата ви храни:

Млечни продукти

Типичните симптоми, по които ще познаете, че сте прекалили с млячните продукти, са подути клепачи, черни кръгове под очите и пъпки по брадичката. Това са знаци за непоносимост към мляко и всичко, което произхожда от него. Ако се съмнявате, просто можете да си направите тест и да спрете да консумирате такива храни за три седмици. Ако действително млякото е виновникът за кожните ви проблеми, не само лицето ви ще се изчисти, но и ще усетите подобрение в храносмилането и ще се почувствате по-енергични.

Глутен

Около една четвърт от хората имат непоносимост към глутена без дори да подозират за това. Признаците са подути и червени бузи, акне и петна по брадичката. Естествено много зависи от степента на непоносимост, но е добре да се види лекар. При всички положения обаче трябва да се спре изцяло приема на глутен, не само частично. Също така, не забравяйте да пиете достатъчно вода и да приемате фибри.

Захар

Хората, които страдат от непоносимост на захар, имат множество бръчки и линии по челото си. Също така са подпухнали в областта около очите и кожата им е суха и опъната. Захарта съдържа молекули, които си взаимодействат с колагена и карат кожата ви да губи своята еластичност.

Най-добрият начин да се справите с този проблем, разбира се, е като намалите максимално всички храни, съдържащи бяла захар. Избягвайте въглехидратите като бял хляб и всякакви захарни изделия. Използвайте мед, кленов сироп и други естествени подсладители.

Вино

Ще познаете човекът, който пие твърде много или просто има непоносимост към алкохола, по множеството бръчици между веждите, разширените пори, дехидратираната кожа, червените бузи и линиите под носа. Както вероятно ще се сетите сами, ако искате лицето ви да се оправи, трябва просто да спрете пиенето или поне да го ограничите.

канал3

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Scroll Up