Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

Истината за вега тестовете

Хилядолетната китайска медицина навлезе в съвременната световна цивилизация.

Методът за електроакупунктурна диагностика и терапия, открит и разработен от немския лекар Рейнхолд Фол, се използва повече от 60 г. в над 50 страни по света.

Р. Фол е бил болен от рак на пикочния мехур, но не е одобрявал медицинския начин на лечение. Започва сам лечението си с акупунктура, известна със своята ефективност и безвредност. И продължава своя активен живот още 20 години.

Началото

 

Д-р Дора Георгиева
Д-р Дора Георгиева
Снимка: Йордан Йорданов

 

През 1953 г. д-р Фол и Ф. Вернер, инженер по електроника, започват апаратно измерване на електрическото съпротивление на акупунктурните точки /АТ/, разположени върху кожата на човешкото тяло. Всяка акупунктурна точка отговаря на определен вътрешен орган.Те откриват нещо много интересно – физическите свойства на кожата на човека в АТ са много по-различни от всички останали точки на човешкото тяло. АТ са свързващата част на органите и системите на тялото с различни участъци на кожата. Използваният измервателен уред е много чувствителен.

С него те установяват, че съпротивлението на кожата във всяка АТ е 20 пъти по-малко, отколкото при останалите точки на кожната повърхност на тялото. Тези точки имат отклонение от нормалната стойност на съпротивление, в зависимост от здравето или заболяването на пациента. И случайното откритие е, (въпреки че няма случайни неща), че след прилагане на съответно лекарство в АТ, изменените сигнали от тези точки се връщат към нормата. Специалистите обобщават получените данни и ги превръщат в диагнози. Това е началото и създаването на нов метод за диагностика и лечение, основаващ се на комбинацията между източната медицина и съвременните технически открития.

Методът се основава на класическата акупунктура. Изследват се определени точки на пръстите на ръцете и  краката, отговарящи за конкретен орган и система в организма. Създава се и специфична електронна апаратура, която позволява да се „разчетат“ сигналите, идващи от тези точки. Отнасят се до локализиране на мястото на заболяването, търсене на причината, неговото развитие и важното за лекаря – поставяне на диагнозата по един необичаен за него начин. Трудно е съвременната медицина да разбере и приеме, че човешкото тяло има електромагнитно поле. И това, че електромагнитните колебания стимулират, контролират, управляват всички жизнени процеси на организма.

 

Снимка: Thinkstock

 

Така електропунктурната диагностика по метода на Фол става един от най-разпространените методи на електропунктурната диагностика.

Какъв е принципът на Вега теста?

Вегетативният резонансен тест /ВРТ/ е разработен от немския лекар Х. Шимел. В основата му е заложен методът на електропунктурна диагностика на Р. Фол, но вече се използва само една възпроизводима точка на измерване. 

През 1978 г. д-р Х. Шимел доразвива тази концепция и създава система, известна като Вега тест. Повече от 15 г. той и екипът му разработват, изследват и правят метода един от най-ефективните за диагностика, с използването на еталони от специален набор от ампули със съответни вещества в тях. Методът се базира на теорията, че всяка храна има различна енергийна структура. За да се изследва тази структура, трябва да се създаде свързваща верига между човек, храна, апарат.

С електрод, във формата на писец, леко се натиска върху АТ на бял дроб /P11/ – в основата на нокътя на палеца на едната ръката и се тества как реагират биотоковете на тялото. Пациентът държи метален накрайник с другата ръка. Двата накрайника са свързани с апарата, като по този начин се затваря веригата. В специална сонда, която е част от веригата, се поставят ампулки с извлеци от храни, напитки,консерванти. Данните се отчитат на екран от скала, намираща се на самия апарат. Изследването тества отговора на организма към поставените различни хранителни субстанции. Ако тялото е толерантно и добре разгражда дадена храна, показанията на скалата са над определени стойности.

Ако има нетолерантност към тестваната храна, данните са под тези стойности. Така се определя чувствителността към различните хранителни субстанции и индивидуалния отговор на организма към тях. Германската Фирма „VEGA“ прави тези първи апарати. От създаването на метода, въвеждането му в клиничната практика и до днес, апаратите многократно са подобрявани и актуализирани. Това е един иновационен метод, обединяващ знанията на древните лекари с възможностите на съвременните технологии.

 

Снимка: Thinkstock

 

Каква информация ни дава вега теста?

В рамките на около един час с теста се установява към кои храни организмът има добра толерантност – да разгражда, усвоява и превръща в енергия. Кои от тях не толерира – разгражда бавно, не усвоява достатъчно и ги натрупва в мастни депа, шлаки, токсини. Резултатите са готови веднага, нанасят се в  специално изготвен стандартен фиш, който пациентът получава в момента. В него се отбелязват храните, които за улеснение са маркирани в три цветови групи: в зелен цвят – разрешени храни, в оранжев цвят – неразрешени, те се изключват само за 3 месеца от храненето и в червен – неразрешени, които се изключват за 6 месеца.

След тези периоди те отново са в нашето меню. Важно е след шестия месец да се извърши контролен тест, с който ще може да се направи преценка за ефекта от теста, т.е. колко от забранените храни са се върнали към разрешения сектор. Необходимостта от разтоварване на метаболизма е тази, която налага тяхното изключване. Организмът в момента не толерира тези храни, трябва да се съобразим с резултатите, при това само за няколко месеца. На всеки пациент лекарят изготвя индивидуален  режим на хранене.Тук универсалните отговори  за „полезните“ и „вредните“ храни са най-малкото неточни – поради специфичната обмяна на веществата на всеки организъм. Като казваме, че всеки човек е уникален, това се отнася и до начина, по който се възприемат различните храни.

Ако има заболявания, се прави определената за заболяването диета. Предимство е, че тя е лична, т.е. само с разрешените храни, а не само изискващите се за съответната диагноза. Обмяната на веществата е една от най-динамичните системи в нашия организъм. Целта на теста е да се насочва приемът само на установените, толерирани храни. Това е ползата от него – правилното индивидуално хранене. Изследват се животински протеини – меса, колбаси, яйца, млечни продукти, плодове, зеленчуци, ядки, варива, кафе, какао, шоколад, чай, вина, концентрати, бира, подправки, подсладители, консерванти.

 

Снимка: Thinkstock

 

За всички ли е подходящ тестът?

Тестът е подходящ и важен за всеки един от нас. Дългогодишният опит от неговото прилагане доказва, че консумирането на разрешените, толерирани храни, значително подобрява състоянието на хора с: диабет, подагра, псориазис, инфаркт, инсулт, артериална хипертония, бъбречни, чернодробни и онкологични заболявания, на дихателна и ендокринна системи, климакс, наднормено или поднормено тегло  при деца и възрастни, анорексия и булимия, гастрит, колит, запек, синдром на раздразненото дебело черво, гастроезофагеален рефлукс, анемии, акне, целулит, дерматити, депресии, неврози. Важен е за спортисти, телевизионери, артисти.

Това е индивидуалният подход към здравословното хранене. Разбираш, че за да си по-здрав и по-слаб, не е нужно да се травмираш с различните диети и гладувания. Изобилието от „препоръчани  и изпитани“ диети, с еднакви за всички хранителни продукти, объркват хората. И без това, съвременните храни и обработката им не са в полза на здравето ни.

Отговори на най-често задавани въпроси:

• Точността на теста  е не по-малко от 87-95-97%.
• Не е тест за хранителна алергия. Хранителната алергия е реакция на имунната система на организма.
• Ако не сме направили теста, не можем да разберем точно кои храни нашият организъм не толерира.
• Няма риск при бременни и кърмачки.

 

Снимка: Thinkstock

 

• Няма йо-йо ефект при използване на толерираните храни. С него се осигурява индивидуалният прием от всички групи храни.
• Тестът се прави само от обучени лекари, за да бъдат резултатите точни и хранителният режим професионално изготвен.
• Предимство на теста е, че тук и сега, бързо и точно, може да разберете кои са вашите храни (толерирани или нетолерирани).
• Можете да поддържате килограмите си с Вега тест, без да гладувате и да правите диети.
• С Вега теста не се поставят диагнози.
• С теста или без него препоръките за хранене са 3 основни (закуска, обяд, вечеря) и два междинни приема на плодове и зеленчуци.
• Полезен е, защото веднага ни дава отговор на постоянно задаваните от нас въпроси – каква е най-подходящата храна, за да бъдем по-здрави, спокойни, слаби, стройни, добре изглеждащи.
• Вега тестът не замества конвенционалните методи за диагностика.
• Ако имате заболявания, тестващият лекар ще ви направи подходящата за тях диета с толерираните храни.

Автор: Д-р Дора Георгиева

http://www.edna.bg/

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Scroll Up