Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

Имунитетът и захарта

immune-system-sweet

Когато детето тръгне на ясла или детска градина, сякаш няма край на течащия нос, кашлицата, температурата. Знаем, че пресните плодове и зеленчуци, особено лимоните, са супер ефикасни за засилване на имунната система. Сигурно давате и витамини на детето и пак продължава да боледува веднъж на една или няколко седмици. Може би е време да се замислите и за още една зависимост.

Много се шуми около храненето на възрастните и че рафинираните храни като захар, бяло брашно, както и всякакви пакетирани храни не са сред най-здравословните. Голяма част от хората обаче продължават да не осмислят това важно послание, само защото всички се хранят по този начин, а като изядеш една вафла например, не се разболяваш, но като се развали времето, често настиваш. Това, че не виждаме моментална реакцията след хапване на (най-общо казано) вредна храна, не означава, че тя няма отношение към нашето здравословно състояние.

Изключително важно е родителите да осъзнаят влиянието на храненето върху здравето на детето и неговия тонус. Трудно е да откажем на детето си, когато се тръшка за шоколад, дъвка, бонбони или нещо друго сладко, но не му правим услуга, ако го „наградим” с подобно лакомство. Важно е да се изградят правилни хранителни навици на детето още докато е малко.

Оказва се, че захарта потиска имунната система. Едно изследване показва, че след консумация на захар белите кръвни телца намалявали с 50% в рамките на по-малко от 5 часа! Белите кръвни телца защитават организма от нахлуващи заболявания. Този факт сам по себе си е достатъчен да се замислим сериозно и да спрем да даваме каквато и да е захар на децата си. Ако това ви се струва твърде голяма стъпка, за да се направи на един дъх, вземете мерки, когато се появи зараза в яслата, детската градина или училище. Тогава е добре веднага да спрете захарта на детето и да започнете да я замествате изключително с богата на антиоксиданти храна. Ако детето има нужда от нещо сладко, дайте му мед или сладкиш подсладен с мед или меласа./purvite7.bg

 1. Avatar
  Кристина Данаилова

  Здравейте, ще си поръчвам от сиропа Имунакидс за дете на години. Необходимо ли е и още нещо да давам. Отделно като изпие тази бутилка необходима ли е друга за следващите месеци.

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Кристина, Да, профилактичния курс е 3 месеца.
   Може да се дават и други хомеопатични препарати, но ще ми трябва повече информация в индивидуална консултация.
   С уважение Д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 2. Таня Пушева

  Здравейте Д-р Марио Янакиев,
  поръчала съм и очаквам сиропа Имунокидс. Много се надявам да помогне на децата ми да повишат имунитета си . Те са с две години разлика съответно на 2,5 и 4,5г. и доста боледуват , тъй като си прехвърлят заразите един на друг и се въртим постоянно в омагьосан кръг. Малкия сега септември започна ясла – 4 дни ходи и 3 седмици го държах после в къщи да се възстанови напълно – ларингит. В началото на октомври тръгна пак – 3 дни и сега е с хрема и кашлица от нея … поне този път не е на антибиотик. Сиропа ще го давам 3 месеца както препоръчвате вие. Мога ли да включа и нещо хомеопатично , за да имаме по-добър резултат ? Благодаря предварително!

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Таня, Аз съм твърдо против посещението на ясла. Води до срив в имунитета и след това дълго боледуване.
   Да във Вашия случай при тази малка разлика във възрастта болеститет се умножават по две. Единствената утеха е ,че към 7 годишна възраст ще намалеят.

   Ето и профилактичната схема, която ще бъде най-удачна за Вашето дете и ще бъде адаптирана към очакваните вируси за сезон 2019 / 2020 год:
   И така:
   – сутрин Аграфис 5 сн – по 5 гран. /и за двете деца/
   –вечер – Калкарея фосфорика 30 сн /за момчето/ , а за момичето Пулсатила 30 сн – по 5 гран.
   –пробиотик Флавия – по 1 прахче на ден , разтворено в 50 мл. мляко или айрян.
   –сироп ИмуноКидс – 2 пъти
   През първия месец медикаментите се приемат всеки ден, а през втория и третия – всеки ден, без събота и неделя. Пробиотикът Флавия отпада от схемата през втория и третия месец. Тя може да бъде включена за кратко време – до 10 дни при диария, риск от ентеровирус или прием на антибиотик.
   След 3- ия месец следват 20 дни почивка и след това схемата започва отново – като тази от първия месец.
   При болест не се спират медикаментите. Съвместими са с други лекарства.
   https://www.test.d-rmario.com/?post_type=product


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Scroll Up