Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

Изтеглят от пазара лекарство за деца

Изпълнителната агенция по лекарствата е наредила блокирането и изтеглянето на наличните в страната количества от медикамент срещу кашлица за деца. Става въпрос за ACC Kid 20 mg/ ml powder for oral solution, с парт. № DF2413.

Причината за изтеглянето му е установено несъответствие с изискванията, отнасящи се към втора степен на риска за здравето, съгласно „Класификация на степента на риска за здравето, дължащ се на лекарствени продукти, несъответстващи на изискванията за качество“ от Наредба 9 на здравното министерство. От ИАЛ уточняват и конкретния текст, съгласно който медикаментът се изтегля: „лекарствен продукт, за който е установено несъответствие със спецификацията“, във връзка с констатирано отклонение в спецификацията по показателите „Количество“ и „Количество на консерванта“, установени по време на текущо изпитване за стабилност на лекарствения продукт.

АЦЦ за деца е продукт, който втечнява и улеснява отхрачването на бронхиалния секрет при заболявания на дихателната система, свързани с образуването на много вискозен секрет (експекторант). Използва се при остри и хронични белодробни болести (остър и хроничен бронхит, ХОББ, бронхиектазии) с повишено образуване и затруднено отделяне на бронхиалния секрет.

Медикаментът се продава без рецепта.

Здраве нет

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Scroll Up