Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

Израелски лекар лекува разширени вени

 

 

Израелският специалист по лечение на разширени вени  д-р Яир Галили работи вече шеста година в България и е помогнал на над 1500 български пациенти.

Методът, който лекарят прилага „Склеротерапия под ултразвуков контрол” е най-доброто, измислено и доказало се досега за справяне с венозни проблеми. За научаването на този метод лекарят е специализирал две години в САЩ и досега има извършени над 30 000 процедури на пациенти от Израел, САЩ, Хърватска.

Методът, по който лекува д-р Галили, не е прилаган досега в България от български специалисти и не е идентичен с обикновената склеротерапия, която има недостатъци, подобни на оперативните.

При метода на д-р Галили се инжектира определена за конкретния случай доза от полидоканол под формата на пяна, което предизвиква склерозиране на вената само в увредената й част. Важното тук е, че веществото се вкарва след прецизен преглед с най-ново поколение ултразвуков апарат, който „заснема“ мястото, на което вената е заболяла. Веднъж влязло в контакт със стените на кръвоносните съдове, веществото предизвиква мигновена реакция на стесняване. Процесът води до прилепване на стените на увредения участък на вената и изчезване на увредения сегмент, както и абсорбиране на веществото от тялото.

В продължение на цялата манипулация не се засягат други кръвоносни съдове или съседни тъкани. Рискът за засягане на други кръвоносни съдове е минимален. В следствие на интервенцията кръвопотокът от нефункциониращите вени на краката се насочва към функциониращите и така се намалява налягането в тъканите на краката.

Израелският специалист споделя, че до неотдавна общоприетото лечение на разширени вени на краката е било единствено посредством оперативна намеса, при която се изважда болната вена заедно с нейните разклонения. Три нови методики се появяват през последните години, най-успешната и безболезнена от които е именно „Склеротерапия под ултразвуков контрол“.

Другите две – лазерна аблация и радиоферквентна терапия, са вариации на изгаряне на цялата вена. Силно болезнени са заради високата температура по време на манипулацията, изискват местна упойка по хода на цялата вена.

При метода, който прилага д-р Галили „Склеротерапията под ултразвуков контрол“ не се налага никаква анестезия.

Преди и след лечение по метода, прилаган от д-р Галили
Преди и след лечение по метода, прилаган от д-р Галили

Също така двете методики не могат да третират подкожни вени с малък диаметър, а когато варикозните вени са силно извити, на практика е невъзможно да се прокара фиброоптичното влакно, което допълнително налага и друго лечение.

Предимствата на метода „Склеротерапия под ултразвуков контрол“ са безспорни и правят лечението най-доброто в момента за всички видове проявления на венозните заболявания.

На първо и най-важно място е успеваемостта – над 95%.

Манипулацията е безболезнена и кратка – след кратък преглед и още по-кратка инжекция, пациентът става от леглото и поема към всекидневните си ангажименти. Напълно се лекуват дори изключително тежки форми на болестта, които при останалите познати методи най-често се определят като безнадеждни и се предлагат палеативни средства като обезболяващи или мазила.

Прецизната работа на ултразвука и добрата преценка на лекаря за количеството вещество необходимо за всеки конкретен случай гарантират лечение без рецидиви, а самият метод е най-малко рисков.

Какво споделя д-р Галили за себе си и практиката си:

„В Израел работя в държавен медицински институт „Мор”. Съдов хирург съм по професия, а методът усвоих по време на двугодишна специализация в САЩ.

Излишно е да ви убеждавам, че зад една пет-секундна инжекция се крият сериозни знания, дългогодишно обучение и практика. Демонстрирах метода пред много български колеги – съдови хирурзи. Продължавам да го показвам на лекари от всички специалности, обяснявам най-подробно какво се случва. И повярвайте ми чувам само най-хвалебствени коментари от колегите. Те, след видяното, безрезервно изпращат свои близки и колеги.

Би било чудесно, ако повече лекари у вас и по света усвоят този метод, защото той наистина работи и така повече хора ще могат да се възползват от неговите предимства.

Искам да подчертая, че съм трогнат от благодарността на българите – освен подаръци, като ракия, сладка, специалитети и картини, получавам по мейл и снимки от живота им след лечението. Трудно е да се обясни радостта на лекаря при подобни ситуации и чувството, че усилията ти даряват щастие. В много случаи и аз самият се изненадвам от неочаквано бързи резултати при наистина тежки състояния. Имам пациенти, за които очаквам да са нужни поне 2-3 манипулации, а се оказва, че само една е достатъчна.

В Благоевград работи и ми сътрудничи д-р Димитър Димитров, който има 12 години практика в известна израелска болница. Изключително съм благодарен на неговите усилия и опит, тъй като много пациенти преди да дойдат на процедура се консултират с него и научават от български колега повече за метода и за рисковете, до които води нелекуването на заболяването. Бих споменал също, че нерядко идват пациенти, които са били уверявани, че проблемът им е венозен и налага операция, а прегледът показва, че симптомите им са резултат от други заболявания. И ние ги насочваме към съответните специалисти. Интересно е също, че имам много пациенти сред българите, живеещи в чужбина, дори в САЩ, които след разкази на близки, решават да ми се доверят и идват в България“.

За контакти: София МЦ „Епика“, тел. 02 820 38 55, 0879851557, 0879853557, www.dr-galili-bg.com, Благоевград, Д-р Димитър Димитров- 0885084141

Следващата визита на д-р Галили ще е от 31 октомври , 1 и 2 ноември 2014

 1. Avatar
  Десислава

  Здравейте Д-р Янакиев,имали хомеопатия за разширени вени,аз имам на единия крак до прасеца и вече са видими…Ако има бихте ли ми препоръчали какво да пия,по колко и за какъв период от време.Благодаря Ви предварително.

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Десислава,
   Да има много схеми за разширени вени.
   Вижте едната :
   –Калкарея флуорика 15 сн – 2 пъти по 5 гран.
   –Арника 30 сн – 2 пъти по 5 гран.
   Приема се 3 месеца.
   С уважение д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Scroll Up