Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

Идва краят на пластмасовите сламки, обяви Nestle

shutterstock_331412864

Nestle ще започне да премахва пластмасовите сламки от продуктите си и работи върху създаването на биоразградими бутилки за вода в опит да намали пластмасовите отпадъци, съобщи днес компанията, цитирана от Ройтерс.

Стъпките са част от стартиралата минaлата година кампания на фирми, включително и Nestle, най-голямата компания зa пакетирани храни в света, за превръщането на всички опаковки в рециклируеми и на такива за многократна употреба до 2025 година. Тази инициатива се случва на фона на енергичните мерки в световен план срещу изхвърлените боклуци, които могат да се разграждат с години в океаните и депата за отпадъци.

Nestle обяви, че от февруари ще започне да използва алтернативни материали като хартия и ще приема проекти за замяна на пластмасовите сламки и намаляване на боклуците.

Подразделението на Нестле за бутилирана вода – Nestle Waters – ще увеличи с 35 процента в световен мащаб рециклируемите полиетилентерефталати в бутилките си до 2025 и ще достигне 50 процента в САЩ, като специално внимание ще бъде отделено на марката Poland Spring. Компанията ще увеличи наполовина съдържанието на рециклируем полиетилентерефталат в някои от европейските марки вода до 2025 година.

Nestle разработва нови основаващи се на хартия материали и биоразградими полимери, които също са рециклируеми./manager.bg

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Scroll Up