Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

Знаете ли ,че последният антибиотик е измислен през…..1987 година

През миналата седмица излезе съобщение ,че е открит нов антибиотик на когото са възложени много надежди на лекари и пациенти. В момента се използват масово антибиотици не по показание. Смята се ,че 40 % от тях са грешно изписани.
Изключително опасно е пациентите сами да си назначават антибиотици. По този начин замъгляват клиничната картина на болестта а и създават много устойчиви /резистентни/ лоши бактерии.
Да се върнем на заглавието. Вярвам ,че ще се учудите много на фона на голямото разнообразие на антибиотици в аптеката. Пръвият антибиотик е открит през 1928 година от Александър Флеминг и е добрият познат Пенецилин, който вече не използваме. През 60 – те и 70 – те години има бум в производството на антибиотици , като техния брой достига около 100. И след 1987 година се произвеждат само нови поколения от вече създадените медикаменти.
Тези факти трябва да предизвикат у нас сериозен размисъл. Трябва добре да се грижим за нашата имунна система, поне толкова колкото за нашата кола.
Трябва да се вглеждаме в храната си , в начина на живот , в контактите си. Само в краен случай да приемаме антибиотици и то след необходимите изследвания и консултация с лекар.
Не всичко е интернет.
Все още има нужда от лекари………..

СЧЕТОВОДНИ  УСЛУГИ  ХАСКОВО

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Scroll Up