Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

Защо е толкова важно да правим ПЛАНК?

Plank-Chalange-cover

Планка не изглежда от най-ефективните упражнения, които можем да правим за да подобрим физическата си форма, но повярвайте ми това съвсем не е така. Много хора смятат, че това упражнение е за мързеливците, които не обичат да тичат, скачат и всички останали аеробни упражнения, които карат тялото ни да покачва пулс и да се поти. Но както често се случва в живота простичките неща донасят уникални резултати.

Ако никога до сега не сте опитвали да правите ПЛАНК, може да попаднете в капана и да си помислите, че е супер лесно упражнение и ще можете да го правите изведнъж. Моля ви не подценявайте силата на това упражнение. Да изпълниш правилно ПЛАНК позиция се изисква сила в корема, гърба и стомаха. Веднъж щом го опитате ще разберете, че е необходимо известна практика за да усилите мускулатурата в тази област.

Когато се усъвършенствате в правилното изпълнение на упражнението то ще ви се отблагодари многократно. Ще се радвате на перфектен корем и добре оформен гръб. Освен това ще подобри баланса ви, ще ви успокои и ще намали значително стреса в тялото ви.

ПЛАНК-а не е само за подобряване на коремната мускулатура и намаляване на стреса. Може да го ползвате като упражнение за цялото тяло. Преди да ви предизвикам в двуседмично ПЛАНК предизвикателство ще ви покажа основните ползи от това невероятно лично за мен упражнение.

#1. ФАНТАСТИЧНА ГЪВКАВОСТ

Не случайно използвам думата “Фантастична” гъвкавост. Днес, повечето от нас прекарват средно между 12 и 14 часа пред компютъра в опита си да свършат една дозина работа. Това за съжаление не се отразява особено добре на тялото ни и резултата е обща схванатост, болки в кръста, отпадналост . Общото извинение, е че няма време за специални упражнения и часове по спортните зали. Ето защо ПЛАНКА върши чудесна работа за да се отървем от този проблем. 10 минути сутрин преди работа вършат чудеса.

Успешно ще разтегнете и раздвижите мускулите в рамената, ключицата, ахилеса, бедрата и ханша. Различните ПЛАНК позиции работят за различни мускулни групи. Погледнете по-долу снимката за а видите как може да експериментирате в различните варианти на упражнението.

#2. ИЗЧИСТВА СЪЗНАНИЕТО И ДАВА ОБЩО УСПОКОЕНИЕ

Ако сте силно чувствителна личност и се задръствате с прекалено много мисли, стрес и прочие може би това упражнение е вашето спасение. Тъй като не изисква да се прави динамично ви препоръчвам да си пуснете успокояваща музика и да го практикувате сутрин рано. По този начин ще се отърсите от натрупаното напрежение и стрес и ще започвате всеки ден много по-ведри и изпълнени с нови сили.

#3. ЩЕ СЕ РАДВАТЕ НА ПЕРФЕКТЕН КОРЕМ

Винаги сте искали да имате стегнат корем без да се налага да правите по 500 преси всеки ден? Ще ви издам една тайна – това е желанието на всяка жена ;). Ето решение на вашето най-съкровено желание. Разбира се здравословното хранене е задължително. Това не го коментирам. Без да се впускате в екстремални диети и непосилни хранителни режими, просто се хранете чисто и подбирайте внимателно храната си, правете ПЛАНК всеки ден и съвсем скоро ще се радвате на чудесен корем.

#4. УСПОКОЯВА БОЛКАТА В ГЪРБА

Ако често страдате от болки в кръста, ежедневното практикуване на това упражнение ще ви успокои много, докато напълно утихнат. Не говоря за сериозни дискови нарушения, които изискват лекарска намеса. Имам  предвид натрупано напрежение и скованост от заседнало ежедневие и цял ден работа. Вместо да се залежавате на канапето пред телевизора, докато гледате някой сериал спокойно може да правите ПЛАНК и да продължите със сагата или новините ;). По този начин ще се чувствате много по-спокойни и ще спите далеч по-добре.

#5. ЩЕ СЕ РАДВАТЕ НА ХУБАВА СТОЙКА

Кой не харесва изправена стойка? Без значение и мъжете и жените е важно да са изправени и да движат елегантно и уверено. ПЛАНК-а работи с всички мускули на гърба, укрепва ги и по този начин без да усетите ще изправите стойката.

Е….това са само малка част от ползите на това уникално упражнение и си заслужава да се пробвате в нашето ПЛАНК ИЗПИТАНИЕ поне за 2 седмица за да видите какъв ще е резултата. Направете го – вашето тяло го заслужава!

 

2 СЕДМИЧНО ПЛАНК ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО НА LADYMAGAZINE.TODAY

Plank-chalenge

1 хиляди за “Защо е толкова важно да правим ПЛАНК?”

  1. Avatar

    Този вид упражнение(планк на лакти) много успешно се прилага и за проверка на физическото състояние на упражняващия се. Оценява се: изпълнявашия задържа в поза – до 30 секунди лошо физическо състояние, до 60 секунди средно, до и над 90 секунди добро физическо състояние.

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Scroll Up