Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

Заради прогнилия от корупция Фонд за лечение на деца: Гасне 4-месечният Дилян (ВИДЕО)

20160420.fnxgvsniki

След акцията на специализираната прокуратура и ГДБОП във Фонда за лечение на деца и последвалия арест на директора Павел Александров неясна остава съдбата на десетки деца. Сред тях е и 4-месечният Дилян. Момченцето е с тежко онкологично заболяване на гръбначния стълб, а днес трябваше да се разбере кой ще финансира операцията и химиотерапията му.В петък родителите получили дългоочакваната оферта за лечение в Германия. Надеждата им обаче бързо се изпарила, когато прочели, че фондът е уредил само операцията на детето, но не и химиотерапията. Досега у нас на детето са били направени две химиотерапии.

„Туморът не показа съществен ефект към намаление. Нещо, което не е обичайно за злокачествените тумори в тази ранна възраст“, коментира пред Нова телевизия доц. Мария Спасова, началник на Клиниката по детска хематология – Пловдив.

Междувременно фондът изпраща друга оферта на семейството за Турция, където е включена и химиотерапията. Не само, че струва три пъти по-скъпо от това в Германия – 99 хиляди евро, но според лекарите турската клиника е грешен избор за лечението на Дилян.

А родителите му са отчаяни, защото отново ще трябва да чакат – фондът този път да поиска от германската клиника оферта и за химиотерапията. Време, в което състоянието на бебето се влошава.

Утре майката на Дилян и още десетки майки излизат на протест пред Фонда за лечение на деца в чужбина./Блиц

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Scroll Up