Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

Задължително задайте тези 3 въпроса на гинеколога си

1495389194-a0569eac2b2b3f501d86d219736b21dc

 

Редовните посещения при гинеколога не бива да се пренебрегват, но е важно и да обърнем внимание на някои въпроси по време на тези срещи. Ето какво не бива да пропускаме да попитаме специалиста.

1. Какви могат да бъдат страничните ефекти на противозачатъчните таблетки?

Около 30% от потребителите отказват да използват контрацептивни таблетки, заради страничните ефекти, които те предизвикват, в това число гадене, повишена чувствителност в гърдите и главоболие. Към този списък се добавят още промени в настроението и спад в либидото.

Възможно е също така да има наличие на засилена болка и кръвотечение през първите месеци от употребата на тези таблетки. Ако забележим каквито и да е нежелани симптоми, трябва да кажем на лекаря.

2. Как мога да оценя риска от развитие на рак на гърдата?

За жените, които са над 35-годишна възраст, е важно да следят и здравето на гърдите си. Проведените тестове определят риска от развитие на злокачественото заболяване. Без значение какво е нивото му, винаги, когато забележим някакви бучки, подуване, зачервяване, секреция от зърното или промени в размера на гърдите, трябва да уведомим лекаря си.

3. Има ли медицинска причина либидото ми да намалява?

Ако преди сме се наслаждавали на секса три пъти седмично, а сега сякаш от месеци не сме имали такова преживяване, това е сигнал, че имаме проблем с либидото. Гинекологът може да ни помогне да определим източника на проблема. Това може да бъде дори полово предавана инфекция или медицинско състояние, като диабет и високо кръвно налягане./Блиц

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Scroll Up