Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

Загадъчната история на най-издирването момиченце в света

1525279717-maddiee

 

Мадлен Маккейн е най-издирваното момиченце в целия свят. Трагедията с малкото дете се е разиграла в Португалия на 3 май 2007 година. 4-годишното момиченце от графство Лестършър изчезва внезапно по време на почивка с родителите си Кейт и Хари Маккейн в курортно селище на брега на Атлантическия океан. Издирването й продължава и към момента. През цялото това време изникват нови и нови теории, свързани с мистериозното й изчезване.  Изчезването Във фаталния 3 май в хотел Praia Luz Кейт и Хари дали на Мадлен и другите си две деца – близнаците Шон и Амели,  мляко и бисквити, сложили ги да спят около 20:30 часа и заедно с приятели отишли в ресторанта Tapas Restouran.

На всеки половин час отскачали до хотелската си стая номер 5А, за да проверяват децата. Около 22:00 часа Кейт за пореден път влязла в хотелската стая. Тя видяла, че близнаците спят в креватчетата си, но леглото на Мадлен било празно, а прозорецът на стаята – отворен. Майката претърсила всяко ъгълче на стаята, след това направила същото и в двора на хотела. Когато не открила и следа от дъщеря си, се обадила на мъжа си и му разказала всичко. Открила работещата в хотела детегледачка – Шарлът Пенингтън, а приятелите на семейство Маккейн се погрижили за близнаците.

Според показанията на бавачката, на 3 май тя се занимавала с деца до 22 часа. Именно тогава било взето и последното й поверено хлапе. Тя твърди, че е била на местопроизшествието след пет минути и че близнаците вече ги е нямало. Медиите обаче отбелязват, че едва ли децата могат да бъдат взети за такова кратко време. В думите на бавачката има и друго несъответствие, тъй като при пристигането на полицаите близнаците са спели в креватчетата си.  Шарлът казала, че първото, което е чула от майката на децата, било: „Те са я взели, те са я отвели!“, тъй като разтревожената майка предположила, че детето й е отвлечено. Въпреки това Кейт твърди, че единствените думи, които е произнесла, са: „Мадлен е изчезнала!“.  Полицията е пристигнала в хотела около полунощ. Първото позвъняване е получено около  22:14—22:15 часа.

Детето така и не е открито.

Другите показания и какво още е известно

Доктор Олдфилд твърди, че е ходел до прозореца, за да чуе децата – това се е случило между 21:30 и 21:45 часа. По думите му, през прозореца се виждало само леглото на близнаците. В мрежата обаче твърдят, че през прозореца е имало добра видимост само към леглото на Мадлен.

Бавачката е казала пред полицията, че районът е опасен и всички нейни колежки били предупредени за наличие на изнасилвачи.

С ключ се заключвала само главната врата на стаята, която при завръщането на майката, както тя твърди, е била отворена. От truecrime.guru отбелязват, че обикновено ключове от подобен тип се използват, за да затварят помещения, в които няма материални ценности. В хотела е имало по 4 ключа от всяка стая.

 

Какъв е „кодът“  на  детския  имунитет

 

 

Следи от взлом не са открити. Щорите на стаята са били пуснати наполовина.

В деня на изчезването Мадлен била облечена с розова пижамка. Момиченцето било високо около 90 см., със светла коса и сини очи.

 

Две от полицейските кучета, които са включени в издирването й, тръгнали по пътеката, която води към зоната за отдих, спрели до стълба на паркинга и загубили следата.

Издирването с кучетата продължили няколко дни.  Версии:

1. Момиченцето е излязло само, загубило се е, загинало е или е било отвлечено.

2. Родителите случайно са убили детенцето си и са се опитали да скрият тялото му. Изказани са предположения и за това, че преди да заспи, Мадлен е взела сънотворни и че в наетия от родителите автомобил 25 дни след изчезването на детето е открита кръв. След това обаче полицията, според някои данни, е опровергала версията.

По данни на truecrime.guru обаче, полицейските кучета са надушили миризма на кръв по играчката на момиченцето, зад дивана в гостната, до гардероба, от външната страна на прозореца и по някои дрехи на майката. Същата миризма е усетена от кучетата и в багажника на наетия автомобил. Родителите от своя страна са съобщили пред полицията, че често на Мадлен й течала кръв от носа.  Интересен факт е, че момиченцето е заченато след ин витро оплождане, но когато португалската полиция е изискала медицинските картони на родителите от английските власти, не е получила никакви данни за ин витро процедури, както и информация за състоянието на родителите. Медиите твърдят също, че по време на разпитите родителите са се държали странно.

3. Детето е отвлечено от педофили с цел откуп. Туристката Джейн Танър твърди, че във въпросната вечер около 22:15 часа е видяла близо до стаята на семейство Маккейн непознат мъж, който да носи на ръце детенце по пижама, но в този момент не отдала голямо значение на видяното.
Полицията имала и заподозрян за похищението – португалец на име Робърт Мурат (с руски произход). Бавачката твърдяла, че го е видяла около 22:30 часа.

По-късно обаче полицията свали обвиненията срещу него.

  И до момента нищо не е ясно

За разследването на случая са похарчени милиони от парите на британския данъкоплатец. Родителите на Мадлен вярват, че тя е жива и продължават да я търсят с помощта на различни частни детективи. През март тази година бавачката на момичето даде интервю, в което подробно разказва за фаталния 3 май и за това как бащата е търсил момченцето си под всяка кола.

А в мрежата се появи снимка, която показва как изглеждала Мадлен към днешна дата. /www.blitz.bg

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Scroll Up