Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

Животът на парализираната Мирела е море от болка и сълзи (ВИДЕО)

Рила, България
22-годишната Мирела Мирчева от Рила е поредният „Ранен ангел“ в кампанията на колегите от Struma.com за набиране на средства за лечение и рехабилитация на болни деца от Благоевградския регион. Средствата се събират от фондация „Профилактика за здраве“, направена от родители на пострадалите деца.Съдбата на Мирела е печална до сълзи. Красивата и амбициозна ученичка днес е млада госпожица, която води ежедневна битка, за да се отърве от инвалидната количка, станала най-верният й другар в последните 6 години. Животът й преминава в море от сълзи и болка.

Драмата на Мирела започва, когато тя е на 16 години. На път за абитуриентски бал на нейн приятел, компанията й тръгва с автомобил. Еуфорията на младите в колата завършва фатално на 23 май 2006 годнина. Мирела е тежко ранена в жестока катастрофа. За миг животът й се превръща в кошмар. Освен жестоките травми, Мирела остава сама – приятелят й шофирал автомобила я изоставя.

Същата вечер е транспортирана от Благоевградска болница, където лекари установяват счупване на шийни прешлени и пълна парализа на долните крайници за Пирогов, където се прави спешна животоспасяваща операция. Три дни след операцията момичето се съгласява на операция за стволови клетки с надежда за бързо възстановяване.

11 дни след приемането и я изписват с най – ужасяващата перспектива за млад човек – инвалидизиране за цял живот. Следват три месеца рехабилитация в София, но финансите свършват бързо и Мирела и нейната майка решават да се приберат в гр. Рила. На 22.03.2006 година Мирела се обръща за помощ към центъра за рехабилитация в Благоевград „Живот без болка“. Започваме с пасивна кинезитерапия на горни крайници в частност раменни и лакътни стави и вертикализация до седеж., разказва управителят на центъра Д. Маникатов. На 26.10 същата година Мирелка прави най- трогателният подарък, които някога съм получавал „………. господине това е за днешният празник- „Димитров ден „” посяга и взема с двете си ръце Кроки от купа поставена пред нея………………, повярвайте ми сълзите сами се стичаха по лицето ми,

От тук на татък това дете започва да ни радва всяка седмица, месец с нови двигателни действия свързани с ежедневието и.

На 12.02.2007 е направен втори опит със стволови клетки, на следващата година следва трети опит за стволови клетки, но успеха и се дължи основно на ежедневната кинезитерапия, рехабилитация и подкрепата на нейната майка и леля, които неотлъчно и помагат във всяко нейно начинание.

Към днешна дата Мирела може да седи, да се храни самостоятелно да пише да работи на компютър. Тя се обучава за ходене с патерици с и без помощ става и сяда сама. Мирелка има една мечта да проходи по – бързо, за да запише висше образование в специалност туризъм. За да работи като туристически агент за просперитета на своя град Рила.

Да помогнем на Мирела да изпълни мечтата си:

Банковата сметка на фондацията е:
банка „Токуда“ АД гр. Благоевград
BIC: CREXBGSF
IBAN:BG70CREX92601453792001

1 хиляди за “Животът на парализираната Мирела е море от болка и сълзи (ВИДЕО)”

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Scroll Up