Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

Жените, които раждат късно, живеят по-дълго

Жените, които раждат на по-късен етап от живота си, живеят по-дълго, съобщава БГНЕС.

 

Изследване показва, че жените, които раждат последното си дете след 33-годишна възраст,имат два пъти по-голям шанс да отпразнуват 95-ия си рожден ден в сравнение с жените, които раждат за последно до 29-годишна възраст.

 

„Това не означава, че жените трябва да отложат раждането на деца, за да удължат живота си. Възрастта на последното раждане може да бъде показател за стареенето. Естествената способност да имаш дете на по-напреднала възраст може би показва, че репродуктивната система на жените остарява бавно, както и целият им организъм„, казва д-р Томас Перлс от медицинския център към Бостънския университет в САЩ.

 

Учените са анализирали данни от социалното генетично изследване Long Life Family Study сред 551 семейства. Голяма част от членовете на тези семейства се радват на изключително дълъг живот. Резултатите от изследването показват, че вероятно жените са виновни за еволюцията на генетичните варианти, които забавят остаряването

Nova news

1 хиляди за “Жените, които раждат късно, живеят по-дълго”

  1. Avatar
    Ани Луцина

    Не бих искала да живея до такава възраст, само да съм в тежест на близките си, да се чудят в кой старчески дом да ме хвърлят или още по-лошо да ме гледат как се разпадам всеки изминал ден, а аз да им тровя живота с бабичешките си простотии!
    Имам 2 пра баби на по 92 години и това да си „столетник“ не е най-доброто нещо което може да се случи на човек, да надживее, децата си, да не говорим и внуците….
    Така, че Дай Боже да сме живи докато сме здрави и читави и можем да помагаме да близките си, а не да им бъдем в тежест!!!!!

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Scroll Up