Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

Ето защо хората със сини очи са толкова специални

screenshot13482

 

За повечето хора цветът на очите не значи нищо повече от статистическа подробност от човешкото тяло като цветът на косата, размерът на ушите или носа. Действително, съвсем логично е да се мисли по този начин. Но, когато става въпрос за хората със сини очи, науката има какво да каже и с какво да ни изненада.

Цветът на ириса зависи от количеството на пигмент в стромата (средният слой на ириса) и в двата ретинални слоя клетки. Знаете ли, че сините очи не разполагат с набор от цветове. Действително те получат цвета си от пречупването на светлината, след като се вгледате в тях. Ирисът се състои от три различни слоя – предностромален (епител, в който има меланинов пигмент), стреден (строма – със съдове и трабекулум) и вътрешен слой (пигментни клетки с фусцин в два ретинални слоя). Епителът е доста фин и се състои от черно-кафяви пигменти (тъмните петънца по ириса на някои хора). Стромата, която е веднага след епитела, е изградена от безцветни колагенови влакна. Тя съдържа меланин и колаген, които определят какъв ще бъде цветът на очите на всеки един човек.

Какво казва науката по този казус:

 

„Сините очи са най-интересните, тъй като цветът им е напълно органичен. Хората със сини очи имат изцяло безцветна строма, без меланин и колаген. Това значи, че цялата светлина, която се пречупва се връща обратно в атмосферата. Получава се ефекта Tyndall, при който се създава син оттенък (виж снимката).

Това означава, че сините очи нямат набор от цветове, а всичко зависи от количеството светлина, когато се вглеждате в тях (т.е. оттенъкът ще е различен в стаята, навън при слънчево или облачно време, в сумрачно помещение като киносалон и т.н.)“.

Датски изследовател установил, че между всеки един синеок човек в света има родство. Според резултатите от проучването, всички хора, живели преди 6 000 – 10 000 години са имали кафяви очи. Сините очи са се появили или поне са регистрирани за първи път относително по-скоро в резултат на генетична мутация. Действително най-стряскащ е фактът, че синеоките хора по света произлизат от един синеок прародител.

Науката по въпроса твърди следното:

„Изследване от 2006 г. показва, че хората със сини очи имат един общ прародител. Учените са проследили генетична мутация, която се е състояла преди 6 000 – 10 000 години. Точно това е причината за синия цвят у всеки жив синеок човек на планетата.“

Що се отнася до личността и темперамента на синеоките хора – цветът на очите им е толкоз жив и магнетичен, че непосредствено привлича околните погледи. Никак не е чудно, че това е най-желаният цвят на очите в света. Синеоките хора са спокойни, умни, щедри, обичат живота, както и той тях. Дамите и господата със сини очи имат дълготрайни партньорски взаимоотношения и са пълни с енергия до края на живота си. Уникалното при синеоките хора, е тяхната естествена нужда да правят другите около тях щастливи.

Със своята доброта и честност, те се опитват и почти винаги успяват да Ви усмихнат и развеселят. Това може би е отговорът на въпроса кое прави синеоките хора така привлекателни за околните.

Хората със сини очи обичат да наблюдават и да размишляват върху нещата от живота. Синеоките са много общителни хора и искат и да се посветят изцяло на човека до себе си и да имат дълготрайна и пълноценна връзка с него/нея. Когато осъзнаят, че са получили една такава здрава връзка, нищо не може да ги спре да правят партньора си щастлив /smeli.info/

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Scroll Up