Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

Евакуацията продължава – четиризнаците от Русе напускат България

big_1f5f

 

Четиризнаците от Русе, които се родиха преди 3 години, напускат България заедно с родителите си, защото не могат да се издържат у нас и едва свързват двата края.
Това разкри Севдие Ахмедова, майка на малчуганите, пише Блиц.Раждането на момчетата Енис и Ранес и момичетата Бенет и Севи предизвика фурор в цялата страна, тъй като подобно събитие се случва изключително рядко. В Русе това беше вторият случай на раждане на четиризнаци. Предишният е бил преди около 50 години. Последното бебе беше изненада за родителите, които чакаха само трима наследници, и бащата Ерхан решил да я кръсти на съпругата си Севдие, съобщава „България днес“.

Три години по-късно положението на семейството е коренно различно от бляскавите моменти, когато бяха обградени от политици и журналисти. В момента родителите се борят за прехраната на децата си и се стягат за сериозни житейски стъпки.

„Съпругът ми замина за Германия и започна работа. В момента урежда квартирата ни там и съвсем скоро и аз заминавам с децата. Повече не можем да издържим в България, защото парите не стигат. Как да се грижа за 4 деца с 400-500 лева на месец? Няма как да се случи. Затова се решихме на тази сериозна крачка“, сподели Севдие.

Гордата родителка признава, че четиризнаците са в добро здравословно състояние. „Много са палави и не се спират на едно място. Но те са нашата голяма радост“, добави Ахмедова.

„В Германия ще започнем нов живот, който в Русе няма как да го имаме. Когато децата се родиха, се радвахме на огромно внимание от всички страни. Но живеем в България и знаете какво се случва. Постепенно бяхме забравени от много хора. Доста обещания останаха неизпълнени, но и сами ще се справим. Радваме се на децата си и ще опитаме да им осигурим възможно най-добрия живот, макар и това да се случва зад граница“, обясни майката на четиризнаците.

На 9 септември четиризнаците ще отпразнуват 3-ия си рожден ден, който е твърде вероятно да посрещнат в Германия. Родителите още не са измислили с какво да изненадат отрочетата си, но със сигурност ще се постараят да зарадват малчуганите.

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Scroll Up