Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

Детето кашля: Как да му помогнем с перкусионен масаж

Бебетата и малките деца не могат да отделят секрети, когато имат възпаление на дихателните пътища. За разлика от възрастните, те не умеят да изплюват храчките, които се събират в бронхите и често това е една от основните причини да кашлят продължително и да боледуват по-дълго.

За да му помогнем да се освободи ефективно от натрупаните секрети, можем да приложим следния масаж на гърдичките, който е напълно изпълним в домашни условия и всеки родител може да го направи.

Масажът с потупване на гърдичките подобрява циркулацията на кръвта в областта на гръбчето и гърдичките и така подпомага отделянето на заседналите в бронхите секрети, като улеснява дишането. Той е незаменимо допълнение към основното лечение.

1. Поставете бебето да легне по корем като под коремчето е добре да сложите малка възглавничка, така че главата да е на по-ниско ниво от таза.

100nn

2. Погладете гърба с леки движения със затоплени ръце, така че кожата да се отпусне. По време на масажа избягвайте областта на гръбнака.

 

Д-р Марио ИмуноКидс – Особено Ефективен Придоен сироп за Имунитета на Децата 

 

101

3. Движете дланите на ръцете си по протежение на гръбнака нагоре-надолу до нивото на раменете и обратно до областта на таза.

102

4. След това направете разглаждащи движения встрани от гръбнака.

103

5. Преминете към потупващия масаж. В продължение на 10-15 минути потупвайте с върха на пръстите си ребрата на детето. Първо в областта на белия дроб, а след това постепенно нагоре към раменете.

 

Д-р Марио ИмуноБуст – Природен имуностимулатор за деца над 10 години и възрастни

 

104

6. През 2-3 минути изправяйте детето, за да откашля.

105

7. Можете да прилагате потупващ масаж и при кърмачета под 1 година, но продължителността на процедурата не бива да е повече от 5-10 минути, като е препоръчително да правите масажа „през ръка“ – слагате първо лявата си длан на гърба на бебето, в областта на белия дроб и започвате с потупващите движения с дясната през нея.

106

8. След масажа изправете детето и му помогнете да изкашля секретите.

 

Пробиотикът на Д-р Марио – Най-новият пробиотик, който е адаптиран за деца и е без ГМО 

 

При правилно изпълнение на перкусионния масаж бебето трябва да се почувства по-добре и да не изпитва болка. Ако то плаче или ако е по-голямо и сподели, че го боли, вероятно трябва да намалите интензитета на потупванията.

Ако детето е с температура над 38 градуса, по-добре не му правете масаж, а се съсредоточете в мерките как да нормализирате повишената температура. /http://purvite7.bg

 1. Avatar
  Боряна Станева

  Здравейте д-р Янакиев,

  Детето ми е на три години. От известно време спи с отворена уста. Сутрин и понякога през нощта кашля-леко влажна кашлица. Какво ще ми препоръчате?

  Благодаря
  Боряна

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Боряна, Момче или момиче е детето Ви?


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 2. Боряна Станева

  Здравейте, момче. Видимо няма секрети от носа.

  Благодаря
  Боряна

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Боряна ,
   Ето и профилактичната схема, която ще бъде най-удачна за Вашето дете и ще бъде адаптирана към очакваните вируси за сезон 2019 / 2020 год:
   И така:
   – сутрин – Аграфис 5 сн – по 5 гран.
   –вечер – Калкарея фосфорика 30 сн – по 5 гран.
   –пробиотик Флавия – по 1 прахче на ден , разтворено в 50 мл. мляко или айрян.
   –сироп ИмуноКидс – 2 пъти по 4 мл.
   През първия месец медикаментите се приемат всеки ден, а през втория и третия – всеки ден, без събота и неделя. Пробиотикът Флавия отпада от схемата през втория и третия месец. Тя може да бъде включена за кратко време – до 10 дни при диария, риск от ентеровирус или прием на антибиотик.
   След 3- ия месец следват 20 дни почивка и след това схемата започва отново – като тази от първия месец.
   При болест не се спират медикаментите. Съвместими са с други лекарства.
   https://www.test.d-rmario.com/?post_type=product


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 3. Ива Василева

  Здравейте д- Янакиев,
  Имам три деца-момиче на 4 години И момиче и момче на 6 месеца. При всеки вирус, който прихване каката са болни и бебетата. Изкараха остър бронхиолит на 3 месеца с вентолин и пулмикорд, а на момиченцето и урбазон. От 20 дни са хремави с гъсти бели сополи. В резултат едното пак направи бронхиолит, другото ларингит. Отново се направи курс с вентолин и пулмикорд. Хремата обаче продължава, какво ли не изкапахме в носа, в момента са ни изписани капките на д-р Улевинов.

  Благодаря
  Ива

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Ива,
   Това , с което мога да Ви помогна е да повишим имунитета на каката.
   Груба грешка е ако тя посещава детска градина!
   давайте й – сутрин Пулсатила 30 сн – по 5 гран. и сироп ИмуноКидс – 2 пъти по 4 мл.
   С уважение Д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 4. Радослава Георгиева

  Здравейте д-р Янакиев! Вече давам второ шише от вашия сироп Имунокидс на сина ми сутрин и вечер по 5мл., които е на 8г. През септември месец направи отит на средното ухо и проведохме дълъг курс на антибиотично лечение. След около месец направи бронхиален спазъм, които лекувахме с вентолин, пулмикорт и антибиотик. Педиатъра и УНГ специалиста заявиха, че проблема е от носа и секретите се стичат назад. УНГ специалиста изказа съмняние , че може би има стрептококи в носа, но заяви, че няма проблем и изписа курс на лечение със физиологичн разтвор, капки тобрадекс и мупироназал- маз. Носната кухина на детето е много раздразнена и от време на време при издухване протича кръв от едната ноздра. След като се запознах с вашите продукти реших да започна да давам имунокидс на детето. Мисля, че сиропа има благоприятно действие,но ме притеснява, че гъстите секрети от носа не са се изчистили изцяло. По предписание на педиатъра давам ксизал капки сутрин по 10, защото той смята, че е на алергична основа. През годините изключително често боледуваше от бронхити и правеше спазми на дробовете и ларинкса, а в последствие започнаха и честите отити. Ще съм благодарна ако ми препоръчате някаква терапия с хомеопатичните продукти. Хубав и успешен ден!

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Радослава, Към профилактичната схема с Имунокидс ще ви добавя и хомеопатични медикаменти:
   –сутрин Аграфис 5 сн – по 5 гран.
   –вечер Калкаеря фосфорика 30 сн – по 5 гран.
   за 3 месеца.
   По принципне е приятно, че детето често боледува, но е благоприятен факта, че не прави бронхиални спазми …
   С уважение Д-р Марио Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 5. Павлина Николова

  Здравейте др Марио!След боледувания,аз и двете ми деца на 5 и 17 год.сме със гъсти, точещи прозрачни секрети в носа,които не спират и не спират!Днес взех ШС 4 ,но до момента не усещам промяна.Аз почнах да кашлям следствие секретните.Само да кажа,че и след курс с антибиотик, въпросните секрети не изчезнаха.Пием и Ериус.Помагайте!

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Scroll Up