Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

Детето, за което пратиха самолет до Бургас, е спасено

Image_6012863_126

5-годишният Александър от Бургас, за когото на 11 януари Бойко Борисов прати военен самолет, за да го транспортира до “Пирогов” в столицата, вече е в стабилно състояние.

Това съобщи зам.-министърът на здравеопазването Ваньо Шарков, който преди десетина дни организира преместването на детето в София. 5-годишното момченце получи сепсис като усложнение от варицела, лекарите в Бургас твърдяха, че може да има и друга причина за критичното му състояние, но такава не беше посочена.

В крайна сметка стана ясно, че имунитетът на Александър се е сринал, развил сепсис, стигнало се до силно подуване на левия крак след усложнение от прекараната варицела. Научавайки историята на Алекс, първа в социалните мрежи алармира журналистката Нери Терзиева и именно по нейна молба премиерът праща военния “Спартан”. В “Пирогов” детето бе подложено на редица операции и на антибиотично лечение, за да се пребори с тежката инфекция.

Момченцето вече е извън опасност за живота, в стабилно състояние и е изведено от реанимация, каза вчера Шарков. То ще продължи да се възстановява в детското отделение на “Пирогов”. Алекс още е реанимацията, казаха обаче източници от “Пирогов”. Днес ще се реши дали да бъде изведено оттам. По-вероятно било детето да бъде прехвърлено в детската хирургия./24 часа

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Scroll Up