Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

Десетте най-важни хомеопатични лекарства по време на празници

изтеглен файл (4)

 

В навечерието сме на едни от най-светлите празници в годината. Ето и нашите практически съвети, които да осигурят на вас и вашите близки спокойни и светли празнични дни.

Изкушението на празничните трапези  Antimonium crudum 9 CH е познатото лекарство на лакомниците. То е подходящо при хора, които трудно устояват на изкушенията на трапезата и са склонни да прекаляват с храна. Резултатът са стомашно-чревен дискомфорт, диспепсии… С профилактична цел се препоръчва по 5 гранули половин час преди всяко хранене с цел да намали т.нар. „апетит на очите“. Клиничният опит показва, че лекарството води до по-добър контрол на апетита.

 

Nux vomica 9 CH е лекарство с бърз ефект при последици от хранителни или алкохолни ексцесии – главоболие, спастични стомашно-чревни прояви, запек, хемороиди… Препоръчва се по 5 гранули преди и след обилната вечеря.

 

Anacardium orientale 15 CH е подходящо за хора, които се раздвояват между два противоположни импулса, например „Да си хапна ли още едно парче от тортата или да се въздържа…“. Обикновено те се поддават на кулинарните изкушения и после съжаляват и се упрекват за това. Препоръчва се сутрин и вечер по 5 гранули, в продължение на поне десетина дни.

 

Arsenicum album 9 СН е незаменим помощник при случаи на долен и горен диспептичен синдром, вследствие консумация на недобре съхранявана или приготвена храна. Дозировка 5-6 пъти по 5 гранули, с разреждане на приемите с настъпване на подобрение в състоянието.

 

Тъй като предстоят и пътувания Platina е интересно лекарство с показание запек при пътуване. При хора, които изпитват такива затруднения, когато пътуват, се препоръчва 9 СН, по 5 гранули дневно.

Покупки, последни за годината плащания, неотложни служебни ангажименти по приключване на годината, коледни и новогодишни тържества на малчуганите, суетата около организирането на семейните събирания, подаръци, трафик, липса на време  –  Всичко това води до солидна доза празничен стрес.

Решението:

 Gelsemium sempervirens 15 CH за хора, които са притеснителни, разтревожени и „блокират“ в най- отговорните моменти. Чудесно лекарство при актьори, музиканти и певци, които страдат от сценична треска. Дозировка: два пъти по дневно по 5 гранули и през 15-20 минути при нужда.

Argentum nitricum 15 CH е подходящ при вечно забързани, неспокойни, тревожни хора. Характерни за тях са стомашно-чревни, невро- вегетативни и психо-емоционални проблеми. Това лекарство е особено подходящо за хора със страх от пътуване със самолет и височини. При тях се препоръчва Argentum nitricum 30 СН по 5 гранули в навечерието на полета и на чести приеми по време на цялото пътуване със самолет.

Ignatia amara 30 СН е подходящ при прекалено натоварени с грижи и отговорности хора, които декомпенсират с характерни за медикамента психо-емоционални прояви от спастичен тип и емблематичната парадоксалност.

 Staphysagria 30 СН е лекарството на хора, поставени от близките си в подчинено положение. Чувстват се жертви на околните, използвани, унизени и страдат мълчаливо, със силно чувство за гняв, несправедливост, но и на вина. По 5 гранули дневно, за дълъг период от време.

 

 Cocculus indicus 9 СН е интересен медикамент, заради показанието му симптоми, които се дължат на часова разлика. Използва се при хора, които вследствие на пътуване от по-далечно място се оплакват от главоболие, безсъние или умора… Те свързват своето неразположение с часовата разлика. Препоръчва се лекарството Cocculus indicus 9 СН, два пъти по 5 гранули. /ACTA HOMEOPATHICA

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Scroll Up