Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

Да отгледаш мъж!

Един на всеки десет мъже има сексуални пробеми. Над 27% от мъжете загиват от сърце, същият процент – от инсулт… Списъкът би могъл да продължи, но тава са най-стряскащите цифри.
Защо се получава така, че мъжете страдат от тези заболявания и имат по-кратка продължителност на живота, ни разясняват специалисти по повод Световната седмица на хомеопатията. За българското издание темата тази година е „Как да отгледаж мъж? Помощ с хомеопатия и Шуслерова терапия“.
Проблемите със здравето на мъжа тръгват от възпитанието му от най-ранна възраст, от когато родители и общество се опитват да го „вмъкнат“ в определен общоприет стериотип на поведение. Мъжът е силен, той не плаче, справя се с множество ангажименти, винаги е пръв, издържа семейство, идеален любовник , син и баща, успяващ в кариерата…
Това „преформатиране“ на човешката психика от детството си има своите последици – разклатена емоционалност, неудовлетвореност, здравословни проблеми. Колкото по-насилствени върху психиката са похватите да се ограничи изразяването на собственото его на детето, толкова и тези здравословни проблеми са по-големи и по-фатални. А несправянето с очакванията води до автоимунни заболявания, алопеция, заекване, сърдечносъдови заболявания и пр. Когато детето не отговаря на очакванията на родителите, не плаща само то. Неуспехите на сина ангажират цялото семейство, на мъжа – още повече. Обикновено здравословният проблем на детето създава чувството на вина на майката, която, в същото време, прави всичко възможно за неговото добро развитие, и причината за здравословният проблем остава необяснима…

Къде се къса нишката?

Отговор ни дава д-р Дора Пачова, председател на Асоциацията на лекарите хомеопати в България: „В желанието си да създадем успешни наследници, често прекаляваме с похватите към децата.“ Прекалените очаквания от момчетата, несъобразяване с личното им желание да се изразят и неразбиране на емоциите им ги разболява, обяснява тя по-късно в лекцията си пред софийската публика.
Това е втората лекция от серията мероприятия отстрана на организаторите на Седмицата на хомеопатията. Преди дни подобна се състоя във Варна, предстоят такива и в други големи градове на страната.

Погрешен за изискванията на съвременното общество се оказва и моделът в отглеждането на детето да е изцяло ангажирана майката. Физическите грижи от страна на бащата обаче не само дават нужният емоционален комфорт на детето, но и модел на подражание, основа за изграждане на пълноценни отношения.
Този процес на изграждане обаче не е еднопосочен, от родителя към детето. Напротив, всъщност детето ни изгражда, възпитава, провокира да се развием, разчупим заложените в нас стериотипи и бъдем родителите. Напълно погрешна е в тази връзка представата, че бащата не разбира нуждите на детето – емоционални и физически. Когато обаче бащата отделя часове през деня да се грижи за него, то развива същите умения да разгадава детската психика и физически сигнали отстрана на организма му, твърдят д-р Пачова и проф. Аджит Кулкарни, известен индийски лекар хомеопат, посетил страната ни специално за лекциите пред българската аудитория по повод Седмицата на Хомеопатията.
През всички критични периоди, през които преминава момчето, от коликите и никнето на зъби, „бебешкия пубертет“, първите отговорности, тръгването на ясла или детска градина / първи клас и т.н., организъм може да получи подкрепа отвън, за да задържи той своя вътрешен баланс . Защото стресът създава условия на дефицит от важни елементи, „вади от релси“ енергийните мрежи, от които е изграден организмът и от строй комуникативните центрове на различни системи в тялото, вследствие на което се залага и отключва развитието на заболяване в дадент момент, най-често и първо автоимунно.
Повече можете да научите от лекциите в Бургас на 15 април, в Пловдив на 16 април и Велико Търново на 24 април. До месец презентациите на лекторите д-р Дора Пачова и д-р Мария Папазова, холистичен лекар, ще бъдат приложени на сайта на Немския хомеопатичен съюз на български и достъпни за всеки в пълен формат.
Препоръчваме – грижата за доброто здраве започва от профилактиката! Още от детството. Дори още от по-рано.

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Scroll Up