Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

Грип 2019 –как да се възстановим …(обновява се непрекъснато)

Природните  сиропи  на  д-р Марио  ImmunoKids   и ImmunoBoost  –  златен  стандарт  за  комплексната  профилактика   и  възстановяване   от   грипния  вирус…

Телефон  за  бърза  поръчка –  088 79 70 455

Лечението  на  грип  се  осъществява  само  от  лекар,  след  преглед!

 

 

Съвети за бързо възстановяване от грип

 

Възстановяване  от  грип…

Както всички знаем, грипът е силно заразна респираторна инфекция, причинена от грипния вирус. Симптомите обикновено траят около една седмица, но най-тежко е положението в първите два-три дни. Може да продължите да изпитвате умора и слабост още една седмица, преди да се възстановите напълно. Да сме впримчени в хватката на грипа може да бъде направо ужасно. Затова ще ви дадем някои съвета, които да ви помогнат да се възстановите от грипа бързо.

 

1. Останете вкъщи

Организмът ви се нуждае от време и енергия, за да се противопостави на грипния вирус. Затова – останете вкъщи и си почивайте. Възможно е да се изкушите да напазарувате или да пуснете пералня, но по-добре се откажете. Докато сте болни е препоръчително и да не ходите на работа или училище. Освен че ви помага да се възстановите, пребиваването в дома също предотвратява разпространението на вируса. Грипът може да бъде изключително опасен за по-възрастните и за малките деца, затова е жизненоважно да избягвате контакт с други хора, докато сте заразни.

2. Пийте течности

За да не се обезводни организмът ви докато сте болни, пийте много течности. Единият от симптомите на грипа е висока температура, която може да доведе до изпотяване. Възможно е вирусът да е придружен с повръщане или диария. В тези случаи тялото ви се нуждае от много течности, за да замести изгубените течности и още повече, за да се пребори с инфекцията. Водата е най-добрият вариант, но можете да пиете и билкови чайове, които да подсладите с мед. Те могат да имат успокояващ ефект върху симптомите, като същевременно ви хидратират. Две неща, които трябва да избягвате, са алкохолът и кофеинът.

 

Съвети за бързо възстановяване от грип

3. Спете възможно най-много

Сънят е най-доброто лекарство за тялото ви, докато се бори с грипа. Гледането на любимото ви телевизионно шоу или филм, лежейки на дивана не е лоша идея, но не и по цяла нощ. Стремете се да си лягате по-рано от обичайно и си поспивайте и през деня, за да дадете на тялото си повече време да се възстанови. Почивката и сънят също така намаляват риска от сериозни грипни усложнения, като пневмония например.

4. Облекчете дишането

Със сигурност е трудно да се спи спокойно, ако сте със запушен нос и ви мъчи кашлица. За да дишате по-лесно и да облекчите симптомите на грип, спете в стая, в която сте сложили овлажнител за въздух. Добре би ви се отразила и гореща вана или душ преди лягане. За по-добър нощен сън, използвайте допълнителна възглавница, за да поддържате главата си и да намалите синусовото налягане.

5. Яжте здравословни храни

Може да е изкушаващо да се нахвърлите върху чипса или купата със сладолед, но не забравяйте, че тялото ви се нуждае от по-добро хранене, за да се възстанови от грипа. Затова заложете на здравословните храни, благодарение на които ще се преборите по-бързо с вируса. Пресните плодове и зеленчуци осигуряват важни витамини, минерали и антиоксиданти, които укрепват имунната ви система. Може да нямате много апетит, но все още е важно да ядете редовно и балансирано, за да поддържате силата си.

6. Овлажнете въздуха в дома си

Сухият въздух може да влоши симптомите ви. Изпарителят или овлажнителят добавят влага във въздуха и могат да помогнат да дишате по-леко. Така че – не се скъпете и си вземете. На пазара съществуват хиляди варианти на разумни цени.

7. Преборете грипа с бъз

Бъзът се използва в продължение на стотици години при лечение на настинки и грип. И това не е случайно. Той е мощна билка за имунната система. Доказват го стотиците проучвания, според които, хората, приемащи бъз под някаква форма, облекчават симптомите на грип за броени часове. В магазините може да намерите капсули от бъз, подсладени таблетки и сиропи от бъз, които са изключително ефективни и при превенция на простудни и други заболявания. Не трябва да ядете бъза суров, тъй като може да причини гадене, повръщане и диария. Не забравяйте, че бъзът е допълнителна терапия, затова се уверете, че лекувате грипа с лекарства, отпускани без лекарско предписание.

8. Яжте мед, за да успокоите кашлицата

Медът е често изполвано природно средство за успокояване на възпалено гърло или кашлица. Смесването на мед с чай е чудесен начин да останете хидратирани, като същевременно лекувате симптомите на грип. В едно проучване изследователите установиха, че лъжичка мед е по-ефективна при контролиране на нощна кашлица, отколкото обичайните средства, при деца на възраст от две до 18 години с инфекции на горните дихателни пътища. Важно е обаче да не давате мед на деца на възраст под една година.

9. Попитайте вашия лекар за антивирусни лекарства

Антивирусните лекарства се изписват само по лекарско предписание, така че първо трябва да се консултирате с медицинско лице. Тези лекарства обикновено са за хора, които са изложени на по-висок риск от развитие на усложнения от грип. Те работят най-добре, ако ги приемате в рамките на 48 часа след появата на първите симптоми. Антивирусен препарат се изписва обикновено на лица под петгодишна възраст или над 65-годишна възраст, в случай, че сте бременни или имате хронично заболяване, или приемате други лекарства, които отслабват имунната система. Приемането на антивирусни лекарства в рамките на два дни след появата на симптомите може да намали както продължителността на грипа с около един ден, така и тежестта на симптомите.

10. Останете положителни

Често забравяме колко много нашите емоции и нагласи влияят върху физическото ни състояние. Въпреки че когато сме болни не сме в перфектна форма, то поддържането на позитивно отношение по време на заболяването може да помогне за цялостното възстановяване от грип. Ако симптомите на грип започват да се подобряват и след това се влошат бързо или не намалеят след две седмици, свържете се с вашия лекар./ezine.bg

 

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Scroll Up