Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

Грип 2019

Природните  сиропи  на  д-р Марио  ImmunoKids   и ImmunoBoost  –  златен  стандарт  за  комплексната  профилактика   и  възстановяване   от   грипния  вирус…

Телефон  за  бърза  поръчка –  088 79 70 455

Лечението  на  грип  се  осъществява  само  от  лекар,  след  преглед!

 

 

Съвети за бързо възстановяване от грип

 

Възстановяване  от  грип…

Както всички знаем, грипът е силно заразна респираторна инфекция, причинена от грипния вирус. Симптомите обикновено траят около една седмица, но най-тежко е положението в първите два-три дни. Може да продължите да изпитвате умора и слабост още една седмица, преди да се възстановите напълно. Да сме впримчени в хватката на грипа може да бъде направо ужасно. Затова ще ви дадем някои съвета, които да ви помогнат да се възстановите от грипа бързо.

 

1. Останете вкъщи

Организмът ви се нуждае от време и енергия, за да се противопостави на грипния вирус. Затова – останете вкъщи и си почивайте. Възможно е да се изкушите да напазарувате или да пуснете пералня, но по-добре се откажете. Докато сте болни е препоръчително и да не ходите на работа или училище. Освен че ви помага да се възстановите, пребиваването в дома също предотвратява разпространението на вируса. Грипът може да бъде изключително опасен за по-възрастните и за малките деца, затова е жизненоважно да избягвате контакт с други хора, докато сте заразни.

2. Пийте течности

За да не се обезводни организмът ви докато сте болни, пийте много течности. Единият от симптомите на грипа е висока температура, която може да доведе до изпотяване. Възможно е вирусът да е придружен с повръщане или диария. В тези случаи тялото ви се нуждае от много течности, за да замести изгубените течности и още повече, за да се пребори с инфекцията. Водата е най-добрият вариант, но можете да пиете и билкови чайове, които да подсладите с мед. Те могат да имат успокояващ ефект върху симптомите, като същевременно ви хидратират. Две неща, които трябва да избягвате, са алкохолът и кофеинът.

 

Съвети за бързо възстановяване от грип

3. Спете възможно най-много

Сънят е най-доброто лекарство за тялото ви, докато се бори с грипа. Гледането на любимото ви телевизионно шоу или филм, лежейки на дивана не е лоша идея, но не и по цяла нощ. Стремете се да си лягате по-рано от обичайно и си поспивайте и през деня, за да дадете на тялото си повече време да се възстанови. Почивката и сънят също така намаляват риска от сериозни грипни усложнения, като пневмония например.

4. Облекчете дишането

Със сигурност е трудно да се спи спокойно, ако сте със запушен нос и ви мъчи кашлица. За да дишате по-лесно и да облекчите симптомите на грип, спете в стая, в която сте сложили овлажнител за въздух. Добре би ви се отразила и гореща вана или душ преди лягане. За по-добър нощен сън, използвайте допълнителна възглавница, за да поддържате главата си и да намалите синусовото налягане.

5. Яжте здравословни храни

Може да е изкушаващо да се нахвърлите върху чипса или купата със сладолед, но не забравяйте, че тялото ви се нуждае от по-добро хранене, за да се възстанови от грипа. Затова заложете на здравословните храни, благодарение на които ще се преборите по-бързо с вируса. Пресните плодове и зеленчуци осигуряват важни витамини, минерали и антиоксиданти, които укрепват имунната ви система. Може да нямате много апетит, но все още е важно да ядете редовно и балансирано, за да поддържате силата си.

6. Овлажнете въздуха в дома си

Сухият въздух може да влоши симптомите ви. Изпарителят или овлажнителят добавят влага във въздуха и могат да помогнат да дишате по-леко. Така че – не се скъпете и си вземете. На пазара съществуват хиляди варианти на разумни цени.

7. Преборете грипа с бъз

Бъзът се използва в продължение на стотици години при лечение на настинки и грип. И това не е случайно. Той е мощна билка за имунната система. Доказват го стотиците проучвания, според които, хората, приемащи бъз под някаква форма, облекчават симптомите на грип за броени часове. В магазините може да намерите капсули от бъз, подсладени таблетки и сиропи от бъз, които са изключително ефективни и при превенция на простудни и други заболявания. Не трябва да ядете бъза суров, тъй като може да причини гадене, повръщане и диария. Не забравяйте, че бъзът е допълнителна терапия, затова се уверете, че лекувате грипа с лекарства, отпускани без лекарско предписание.

8. Яжте мед, за да успокоите кашлицата

Медът е често изполвано природно средство за успокояване на възпалено гърло или кашлица. Смесването на мед с чай е чудесен начин да останете хидратирани, като същевременно лекувате симптомите на грип. В едно проучване изследователите установиха, че лъжичка мед е по-ефективна при контролиране на нощна кашлица, отколкото обичайните средства, при деца на възраст от две до 18 години с инфекции на горните дихателни пътища. Важно е обаче да не давате мед на деца на възраст под една година.

9. Попитайте вашия лекар за антивирусни лекарства

Антивирусните лекарства се изписват само по лекарско предписание, така че първо трябва да се консултирате с медицинско лице. Тези лекарства обикновено са за хора, които са изложени на по-висок риск от развитие на усложнения от грип. Те работят най-добре, ако ги приемате в рамките на 48 часа след появата на първите симптоми. Антивирусен препарат се изписва обикновено на лица под петгодишна възраст или над 65-годишна възраст, в случай, че сте бременни или имате хронично заболяване, или приемате други лекарства, които отслабват имунната система. Приемането на антивирусни лекарства в рамките на два дни след появата на симптомите може да намали както продължителността на грипа с около един ден, така и тежестта на симптомите.

10. Останете положителни

Често забравяме колко много нашите емоции и нагласи влияят върху физическото ни състояние. Въпреки че когато сме болни не сме в перфектна форма, то поддържането на позитивно отношение по време на заболяването може да помогне за цялостното възстановяване от грип. Ако симптомите на грип започват да се подобряват и след това се влошат бързо или не намалеят след две седмици, свържете се с вашия лекар./ezine.bg

 

 

 

***************************************************************************************************************

Усложнения  при  грип….

640_e3fe7c6fab1ba07e1ae4b49c305293cf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Желанието  на  всички  нас  е  да  не  се  разболеем  от  настоящия  грип.

А  ако  това  се  случи,  то  е  хубаво да  го  изкараме  по – леко.

Но  за  съжаление  при  една  част  от  болните  се  стига  до  усложнения.

ЗАЩО ? –  защото  не  всеки  организъм  е   еднакъв. Състоянието  на  имунната  ни  система  е  различна. Голяма  част  от  нас  имат  придружаващи  хронични  заболявания. Други – се  самолекуват  неправилно.

КОИ СА УСЛОЖНЕНИЯТА ? – това  са  развитието  на  пневмонии,  артрит, миокардит, менингит  и  др …..

КАК  ДА  ГИ  РАЗПОЗНАЕМ ? – когато  една  температура – 39-40 градуса  продължава  повече  от  4  дни. Когато  с  температурата  имаме  съчетани  други  симптоми – кашлица  и  повръщане. Ако  общото  ни  състояние  е  силно  нарушено – обща  прострация. Ако  сме  бледи и  интоксикирани.

Не  се  притеснявайте – съвременната  медицина  може  да  се  справи  с  тези  състояния.

Пожелавам  ви  здраве.

 

 

 

 

 

 

**********************************************************************************************************

Грип  2019  –  първи  впечатления….

След  прегледани  стотици  пациенти  ,  то  може  да  обобщим  някои  характерни  черти  на  протичането  на  грип  2019 :

той  е  много  кантагиозен /заразителен/ – нужно  е  да  престоите  в  близък  контакт  с  болен  на  разстояние  2,5  метра  за  половин  час  и  заразата  е  налице….

инкубационния  период  е  кратък – до  часове. Ще  си  спомните  кога  точно  сте  направили  контакт  и  са  се  появили  след  това  симптомите   при  вас…

винаги  грипът  протича  с  няколко  симптома.  Налице  е  на  само  „запазената  марка“ – висока  температура,  която  не  се  повлиява  от  медикаменти. Ето  и  другите  симптоми:

– кашлица!

–главозамайване!

–повръщане!

–диария!

–болки в главата!

Наличието  на  един  от  тези  симптоми  +  високата  температура  са  предпоставка  за  по-усложнено  протичане  на  грипната  иннфекция…

Когато  температурата  плюс  кашлицата  продължат  повече  от  3-4  дни,  то  рискът  от  развитие  на  пневмония  е  над  50 % .

Вижте  повече  във  видеото  по-долу…

 

 

Грип  2019  – актуално  интервю…

**************************************************************************************************

Пик  на  грипната  епидемия  се  очаква  в  края  на  тази  и  другата  седмица…

 

Обявиха грипна ваканция в Пловдив от вторник, 22 януари, до края на седмицата. В 593 училища и детски градини в цялата страна са преустановени учебните занятия, съобщават от пресцентъра на Министерството на образованието и науката.

И в Добричка област е обявена грипна епидемия след заседание на регионалния щаб за борба с грип и остри респираторни заболявания. Училищата в областта излизат в принудителна ваканция от днес до края на седмицата.

Щабът е предприел противоепидемични мерки като е отчел интензитетът на нарастващата заболеваемост от остри респираторни заболявания.

От Регионалната здравна инспекция вече съобщиха, че през периода 14-17 януари регистрираната заболеваемост е 186.78 на 10 000 души. Най-много са заболелите деца до 4-годишна възраст и във възрастовата група 5-14 години.

От утре, 22 януари, РЗИ – Софийска област обявява грипна епидемия на територията на Софийска област. Учебните занятия се преустановяват за периода от 22.01.2019 г. до 27.01.2019 г.

До 22 януари, включително, е удължена грипната ваканция в 137 училища в Бургаска област, в 120 училища в област Стара Загора, и в 65 училища в област Шумен.

В област Пазарджик са затворени 122 училища, както и 60 училища в област Смолян.

В област Ямбол до 23 януари също няма да учат 43 училища, а в област Перник – 40 училища.

В област Варна по предписание на РИОКОЗ няма занятия в две училища – ОУ „Св. Климент Охридски“  в с. Кичево, община Аксаково,  и ОУ „Васил Левски“ в с. Поляците, община Дългопол.

В две училища в община Самоков също не се провеждат учебни занятия днес. Това са Обединено училище „Неофит Рилски“ и СУ „Отец Паисий“.

В 113 СУ „Сава Филаретов“ в София, поради прекъсване на електрозахранването в района също няма да има учебни часове.

Продължават да не се провеждат занятия в ДГ „Детелина“ в с. Черно поле, Видинска област.

Пик на грипната епидемия се очаква през тази и следващата седмица. Затова здравните власти удължават срока на мерките срещу разпространението на болестта.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Официално : грипна  епидемия  е  обявена  в  четири  области  на  страната…

 

Грипна епидемия беше обявена днес в 4 области на страната – Стара Загора, Шумен, Бургас и Силистра. Щамът, който ни атакува тази година, е много близък до така наречения „свински грип”, известен още като „Калифорния”.

 

 

 

Увеличава броят на болните и в градовете Русе, Ямбол, Перник и Пазарджик, където също има опасност да бъде обявена епидемия.

 

 

Учебните занятия в областите Стара Загора и Бургас са спрени от 15 до 18 януари включително.

В останалите области, където е обявена грипна епидемия, се водят разговори между здравните инспекции и Министерството на образованието.

„Пикът на грипа ще е края на месеца, различно в градовете, но процесът вече е в ход”, коментира главният здравен инспектор Ангел Кунчев.

Средната стойност за страната в този момент е 120 болни на 10 000 души. Такава е равносметката и за София. Най-засегнати са възрастните и малките деца.

„Вървят едни оплаквания откъм болки в гърлото, при някои пациенти с температура, при други без температура, но основна е болката в гърлото и дразнеща суха кашлица”, поясни Николай Колев, общопрактикуващ лекар.

 

Предпазните мерки са от особено значение за хората с хронични заболявания, за бременните и за децата.

Грипът ще засегне най-сериозно 15-16 годишните, както и тези на възраст между 30 и 50 години. Но самолечението не е препоръчително, казват лекари. Най-честата грешка е при висока температура в притеснението си да купуваме антибиотици без предварителна консултация с доктор. Добре е специалист да реши дали това е подходящото средство или лечението да е с противовирусен медикамент./https://btvnovinite.bg

 

*************************************************************************************************************

 

Как  да  разграничим  грипа  от  обикновена  настинка?

Резултат с изображение за грип

Много  от  хората,  които  са  се  разболели  от  вирусна  инфекция  или  са  се  простудили  не  могат  да  отличат  грипа.

Ето  и критериите  за  симптомите   на  грипен  вирус:

– грипът  започва  внезапно  ,  в  пълно  здраве  се  вдига  висока  температура – над  39 градуса,  и  болния  е  „свален  на  леглото“.

–при  настинката – симптомите  настъпват  по-бавно  и  постепенно.

–при  грипа  болният  чувства    много  силна  болка  по  ставите  ,  мускулите  и  в  главата.

– при  настинката   на  пациента  му  е  студено, боли  го  гърлото  и  той  е  в  добро  общо  състояние.

– при  грипа  температурата  през  първите  3  дни  трудно  се  овладява  от  лекарства. Пациентът  е  блед  и  интоксикиран  и  е  в  силно  нарушено  общо  състояние.

– при  простуда /настинка/  температурата  е  в  нормални  стойности – до  37,8- 38  градуса.

– грипът  е  много  заразен – 15 минутен  контакт  с  болен  и  предаването  на  инфекцията  е  сигурна.

– настинката  не  е  заразна  болест.

 

 

******************************************************************************************************

 

Температура  и  грип

 

Резултат с изображение за температура и грип

 

Грип 2018  протича  с  висока  температура  през  първите  дни,  която  много  трудно  се  нормализира  с  медикаменти.

Когато  е  трайно  над  39  градуса,  то  трябва  да  редувате  Нурофен  с  Хексалгин /Диалгин/  на  капки  през  4- ри  часа.

Най-често  пациентите  се  интересуват  за  дозата  на  Хексалгина. Ето  я :

възраст/телесно тегло        еднократна доза                                           максимална дневна доза

6 – 11 месеца (5 – 8 kg)  4 –  капки (еквивалентни на 50 – 100 mg метамизол натрий монохидрат) до 12 капки дневно (еквивалентни на 300 mg метамизол натрий монохдрат)
1 – 3 години (9 – 15 kg) 5  капки (еквивалентни на 75 – 250 mg метамизол натрий монохидрат) до 30 капки дневно  (еквивалентни на 750 mg метамизол натрий монохдрат)
4 – 6 години (16 – 23 kg)   7  капки (еквивалентни на 125 – 375 mg метамизол натрий монохидрат) до 45 капки  дневно  (еквивалентни на 1125 mg метамизол натрий монохдрат)
7 – 9 години (24 – 30 kg)   10   капки (еквивалентни на 200 – 500 mg метамизол натрий монохидрат) до 60 капки дневно  (еквивалентни на 1500 mg метамизол натрий монохдрат)
10 – 12 години (31 – 45 kg)  15  (еквивалентни на 250 – 750 mg метамизол натрий монохидрат) до 90 капки  дневно  (еквивалентни на 2250 mg метамизол натрий монохдрат)
13 – 14 години (46 – 53 kg)  18   капки (еквивалентни на 375 – 875 mg метамизол натрий монохидрат) до 105 капки   дневно (еквивалентни на 2625 mg метамизол натрий монохдрат)
Възрастни и юноши над 15 години (над 53 kg)  20   (еквивалентни на 500 – 1000 mg метамизол натрий монохидрат) до 120 капки дневно  (еквивалентни на 3000 mg метамизол натрий монохдрат)

Максималната  доза  е  при  положение,  че  не  се  приемат  и  други  препарати.

Не забравяйте,  че  при  висока  температура  е  добре  да  се  приема  хомеопатичният  препарат    Беладона 15 сн –  3  пъти  по  5  гран.  Взема  се  успоредно  с  горепосочените  противотемпературни  средства.

 

 

*********************************************************************************************************

Проста и ефективна профилактика в грипно време

През  месец  януари традиционно  се  увеличават  случаите  на  вирусни  заболявания.

Грипът  ще  ги  последва.

Какво  да  направим  за  здравето  си?

Как  да повишим  защитните  си  сили?

Няма  време  за  сложни  и  продължителни  имуностимулиращи  схеми.

Предлагам  ви  проста  схема, която  действа  и  ще  ни  защити  от  коварните  вируси.

Ако пък  се  разболеем,  то  ще  бъдем  подготвени  и  симптомите  ще  бъдат  по-леки.

И  така  препоръчвам :

–          Всеки  ден  да  приемате  по  един Инфлуцид

–         за  малки  бебета  Инфлуцида  се  заменя с Осцилококцинум

–          Витамин С

–          Фрешове сутрин, съставени  от  моркови, червено цвекло, грейпфрут, ябълка……

–          Разбира  се  по  1  до 2 чаени лъжици мед- акациевия  е  за  предпочитане

 

***************************************************************************************************

Болни от грип ходят на работа, не вземат болнични! Защо?

Болни от грип ходят на работа, не вземат болнични! Защо?

Сред противогрипните мерки, които може да се вземат, е да се ограничат контактите максимално, каза главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев.

„В последните години установяваме повече хора, които се опитват да продължат да ходят на работа вече с явни признаци на заболяване, отколкото такива, които държат да вземат болничен“, коментира обаче той.
Сред другите мерки, които Кунчев изброи пред bTV, са добра лична хигиена, особено при малките деца, правилно хранене, проветряване на помещенията.

Той подчерта, че е неправилно да се посяга към антибиотиците при грип. „При чиста вирусна инфекция антибиотикът няма ефект, той е излишен, да на кажа вреден“, изтъкна Кунчев.

По думите му заболеваемостта в страната продължава да расте и вероятно ни очаква по-сериозна грипна епидемия в края на януари. Много е вероятно скоро да има нови области, в които да бъде обявена епидемия, като за Пазарджик това може да се случи още до края на тази седмица.

Заболеваемостта там е над 300 на 10 хил. души, отчете Кунчев.

Той уточни, че статистиката донякъде заблуждава и има доста други данни, които са много показателни за заболеваемостта – отсъствия от училища, търсене на медицинска помощ, позвънявания в Спешна помощ, търсене на препарати в аптеките.

„Прогнози избягваме да правим, тъй като при грипа винаги може да има изненади. Изненада е и щамовият състав тази година – винаги сме имали грипни епидемии, причинени от А вируси, тази година, поне засега, 80% положителните проби са за Б Ямагата. Очаквахме по-скоро паралелна циркулация, но все пак А да е основният“, посочи той.

Дали щамът е А или Б обаче е без значение за пациента, лекаря или лечението. „Има значение за нас какво циркулира и какво би трябвало да бъде включено в състава на ваксините за следващ сезон“, каза още Кунчев.

По публикацията работи: Веселина Йорданова

Прочети още на: https://www.dnes.bg/

*****************************************************************************************************************************************

Характерни  симптоми  за  грип  2018 – първи  впечатления

Интересното  е,  че  почти  винаги  грипът  стартира  с  кашлица  или  гадене  и  повръщане.

Температурите  при  децата  са  умерено  високи.26805187_3567929323227483_1777285261805340070_n

Имат  болки  в  гърлото  и  коремчето.

Оплакват  се  от  болки  по  стави,  мускули  и  главозамайване.

Много  е  характерен  изгледът  на  гърлото – по-силно зачервено  от  обичайната  грипна  ифекция,  с  обложен  език.

Хомеопатични медикаменти,  които  отговарят  на  тези  симптоми  са  Меркуриус солубилис 30 сн  и

Гелсемиум 15 сн

Лечението  на  грипа  се  извършва  само  от  лекар. Не  се  самолекувайте!

*****************************************************************************************************************

 

 

Как  да  разграничим  грипа  от  обикновена  настинка?

Резултат с изображение за грип

Много  от  хората,  които  са  се  разболели  от  вирусна  инфекция  или  са  се  простудили  не  могат  да  отличат  грипа.

Ето  и критериите  за  симптомите   на  грипен  вирус:

– грипът  започва  внезапно  ,  в  пълно  здраве  се  вдига  висока  температура – над  39 градуса,  и  болния  е  „свален  на  леглото“.

–при  настинката – симптомите  настъпват  по-бавно  и  постепенно.

–при  грипа  болният  чувства    много  силна  болка  по  ставите  ,  мускулите  и  в  главата.

– при  настинката   на  пациента  му  е  студено, боли  го  гърлото  и  той  е  в  добро  общо  състояние.

– при  грипа  температурата  през  първите  3  дни  трудно  се  овладява  от  лекарства. Пациентът  е  блед  и  интоксикиран  и  е  в  силно  нарушено  общо  състояние.

– при  простуда /настинка/  температурата  е  в  нормални  стойности – до  37,8- 38  градуса.

– грипът  е  много  заразен – 15 минутен  контакт  с  болен  и  предаването  на  инфекцията  е  сигурна.

– настинката  не  е  заразна  болест.

 

*****************************************************************************

Коксаки  вирус  си  проправя  път  преди  грипа…

Резултат с изображение за коксаки вирус

Забелязвам  увеличение  на  случаите  на  деца ,болни  от  коксаки вирусна  инфекция.

Тя  протича  с  висока  температура – до  39 градуса, силни  болки  в  гърлото  и  обриви  по  длани  и  стъпала,  които  са  сърбящи  мехурчета.

Децата  се  чувстват  дискомфортно  и  ги  боли  силно  гърлото  от  афтите  по  него.

Тази  инфекция  е  силно  заразна.  Лекува  се  бързо,  но  детето  трябва  да  се  възстанови,  защото  не  е  приемало  достатъчно  течности  и  храна.

Не  бързайте  да  го  пускате  на  градина  или  училище.

**************************************************************************

 

*************************************************************************************

В  момента  тече  „златният  прозорец“  за  последно  имуностимулиране.  Това  е  времето  до  първите  прояви  на  грипна  епидемия. Разполагаме  с  около  20 ина  дни.  Възползвайте  се.  Посетете  Вашия  доверен  лекар  за  да  се  консултирате  …

Очаква  се  един  от  серотиповете  да  бъде „Манхатън“,  който  не  е  познат  за  българските  пациенти.  Той  може  да  причини  повече  заразени  с  по-тежки  прояви….

***************************************************************************************

 

От  досегашният  опит  с  болни  от  грип    можем  да  направим  следния  извод :

Ако  има  болен  в  семейството  за  да  защитим себе  си  и  децата  си,  то    веднага  започнете  да приемате  Осцилоккоцинум  ,  Витамин Ц  и  Шуслерова  сол  № 3.

Смятам ,че  тази  профилактика, комбинирана  със  стриктната  хигиена  и  носене  на  задължителните….маски  ще  отдалечат  грипният  вирус  от  Вашето  семейство..

А  всички  искаме  това….

Използвайте  „златния  прозорец“  преди  появата  на  първите  болни  от  грип  за  да  засилите  имунитета  на  цулото  семейство  със  сиропа д-р Марио Имунокидс.

Прочетете още….

 1. Avatar

  Здравейте докторе! Имам един въпрос относно сиропа Тонзилик,колко време може да се дава,и трябва ли да се направи някаква почивка след приема му,за да се почне пак

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Сиса, Не работя с този препарат и нямам впечатление от него.
   С уважение д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 2. Здравейте д-р Янакиев,
  Дъщеря ми е на 9месеца и от 2-3дни е с хрема. Давам Ш.С. 3, пръскам често с физиологичен разтвор, правя парни бани с морска сол.При дърпане с аспиратор нищо не излиза. Преди около месец също беше хрдмава и я държа почти месец. Тогава кспвах някколко вида капки по препоръка на личниа педиатър, но сега не искам да ги давам пак.

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Таня,
   Започнете да впръсквате в нослето Грип стоп – 3 пъти по 1 впр.
   С уважение д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 3. Здравейте д-р Янакиев, имам бебе на 3 месеца и е с лека хрема, няма температура, почти не киха, кашля само когато се задави предполагам от секрет в гърлото, вчера бяхме на преглед и е с чисто дишане, но ни изписаха антибиотик Оспамокс, който не смятам да дам. Слагам му в нослето Низита спрей и го чистя с помпичка, но като цяло нищо не излиза. Давам и витамин Ц. Според вас дали е за антибиотик при положение, че не вдига температура?

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Фани,
   Така, както описвате състоянието на бебето е добро и не изисква антибиотик.
   С уважение д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 4. Байрие Рамадан

  Здравейте д-р Янакиев
  Имам бебе на годинка и три месеца два дена имаше температура 37-38 има и херпес в горната устна но мисля че го болят и ушите ,защото като спи внезапно се събужда с рев понякогя си държи ухото и зъбки му излизат.Давам му Ш.с.3 витамин с.Какво мога да му давам за уши от хомепатия и капки?

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Байрие,
   Така както описвате симптомите най-добрата комбинация е 7
   – Рус токсикодендрон 15 сн – 2 пъти по 5 гран.
   – Хепар сулфур 15 сн – 3 пъти по 5 гран.
   При влошаване потърсете лекарска помощ.
   С уважение д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 5. Антоанета

  Честита Коледа д-р Марио,
  Вчера 26.12 сина ми 4г.- имаше контакт с дете за 10мин което днес се оказа с варицела.Въпроса ми е до колко дни да очаквам дали сме се заразили и мога ли да давам нещо предварително и колко време.
  Благодара с уважение

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Антоанета,
   До 7 дни се проявява болестта.
   Най-добрата профилактика е :
   – Рус токсикодендрон 15 сн – 2 пъти по 5 гран.
   сироп д-р Марио Имунокидс – 2 пъти по 5 мл.
   С уважение д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 6. Катрин Недкова

  Здравейте, д-р Марио Янакиев. Искам да споделя с Вас нашия проблем. Искам бебе на 8 месеца. Захранвам я от 6-тия месец. В началото захранването започна добре. Бях заместила почти 2 хранения, но няколко пъти давам в много малки количества месо и жълтък ( не в един ден, а в различни дни) и бебето след това повръща. Оттогава дори това, което ядеше вече не го иска. Сега не иска нищо(зеленчуци, плодове, каши..) гнуси се на това, което преди го ядеше. Как да процедирам? Иска само кърма. Едва яде по 40 гр на ден зеленчук и то не с желание. Благодаря предварително. Весели празници.

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Катрин,
   За сега продължете само с мляко и опитайте се пак да въведете постепенно други храни. Започнали сте късно захранването. Много държа захранването да започне след навършване на 4 и месеца и след това последователно на разстояние от един месец се въвеждат каша – местно зеленчуково пюре и др.
   По-подробно може да прочетете в книгата “ От Нула“.
   С уважение д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 7. Елена Желева

  Здравейте, др. Янакиев. Извинявайте ако ви безпокоя . Искам да ви попитам следното имам момиченце на 2 годинки от една седмица урината и се промени и започна да има миризма. Вчера пуснах урина ( обикновенна и стерилна). Към момента е готова само обикновенната и показва наличое на Нитрити и левкоцити 10-15.както и бактерии масово но те ще излязат утре.Днес пуснах още веднъж в друга лаборатория излезе обикновенната пак нитрити но левкоцити повече от 80. И пак бактерии. Имам вашата книга , но не намирам нищо за този случай. Аз и давам уринал сироп. Ще съм ви благодарна за отговор.

  1. Елена Желева

   Здравейте отново др. Янакиве излезе бактерията ешерихия коли. Трябва ли задължително да пие антибиотик. Миналата година по същото време тя пак имаше същата бактерия , ние пътувахме до Германия и там бяхме на гости в къща с две кученца, както и тази. Благодаря,

   1. Mario Janakiev

    Здравейте Елена,
    Не е задължително да се пие антибиотик ако няма оплаквания детето и ако Ешерихия коли е под 10 на 5 та.
    С уважение д-р МАРИО Янакиев


    Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

  2. Mario Janakiev

   Здравейте Елена,
   най-вероятно се касае за възпаление на долните пикочни пътища – цистит.
   До излизането на резултатите от урината продължете с уринал и Арсеникум албум 15 сн – 2 пъти по 5 гран.
   С уважение д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

   1. Елена Желева

    Здравейте отново др. Янакиев. След излизането на изследванията се оказа ешерихия коли масово. Педиатърката по антибиограма и изписа Зинат. След 10 дни на антибиотик и три почивка пуснахме пак урина. Обибновената урина нямаше влошени показатели , но на стерилната показа пак ешерихия коли и то масово. Трябва ли да продължаваме пак с антибиотик. Педиатърката реши да я остави само на червената боровинка и Арсеникум албум 15. Тъй като няма оплаквания. Благодаря,

    1. Mario Janakiev

     Здравейте Елена,
     нуждая се от преглед. Следвайте препоръките на Вашата лекарка.
     С уважение д-р МАРИО Янакиев


     Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 8. Екатерина

  Здравейте бебето ена 4 месеца непрекъснато се лигави и на моменти е неспокойно и писка и дори се занася на какво се дължи

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Екатерина,
   Най-вероятно на бъдещо никнене на зъбки.
   С уважение д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Антоанета,
   Това е добър препарат, подобен на Цинабсина.
   С уважение д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 9. Евелина

  Здравейте др Янакиев. Бих искала да ви питам колко време може да се дава сиропа имунокидс (като продължителност) и дали го давам правилно като дозировка – на малкия ми син , който е на 1г и 8м давам по 2 мл. ,А на големия давам по 4 мл- той е на 5 години. Много благодаря

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Евелина,
   Най-добрата схема на сиропа д-р Марио Имунокидс е да се приема 3 месеца, като през първия той се взима всеки ден а през втория и третия – всеки ден без събота и неделя.
   За малкото дете дозата е 3 мл. а за голямото – 5 мл.
   С уважение д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 10. Ваня Златева

  Докторе, може ли да препоръчате нещо за дете, при което грипа винаги дава усложнения – пневмония! На 10 г. е, алергична към ехинацея! Затова имам притеснения за сиропа Ви! Има алергична астма, която се провокира точно от вируси! Благодаря ви!

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Ваня,
   Най-добре да приема прахчета Бронховаксон.
   С уважение д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 11. Силвия Дабева

  Здравейте Д-р Янакиев! Детето ми е 7г.преди 5 дни беше с температура 38:7 и суха кашлица давахме му ударни дози осцилококцинум Вит.С,много чайове но не се повлия и така 4 дни. Имаме и трета сливица.Отидохме на лекар и ни изписаха Клацид АБ.Пихме точно по предписание 5 дни.Всичко се оправи .Сега обаче след 3 дни пак вдигна температура този. Път до 37:8 .Давам Инфлуцид удара доза през час , витамин С,сироп бъз,мед,чай ,но вечер пак вдига температура.Какво да правя?

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Силвия,
   Заведете го пак на лекар. Към неговата терапия добавете – Хепар сулфур 15 сн – 3 пъти по 5 гран. и сироп на д-р Марио Имунокидс – 2 пъти по 5 мл.
   С уважение д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 12. Силвия Дабева

  Заведох го зачервено гърло.Взеха му секрет от гърло и нос .Но ще мине време.Изписа ни:Antimonium tartaricum 9 – 3 по 5;Belladonna9-4 по 5;Mercurius solubilis9 -4 по 5.Ефозол за смучене 3 на ден.Давам много чай с мед и витамин С.Сега няма температура,каза ако вдигне Нурофен.Той през деня няма вдига винаги вечер.

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Силвия,
   добре, следете състоянието на детето.
   С уважение д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 13. Силвия

  Здравейте д-р Марио! От снощи сина ми на 2г и 6м. започна да се закашля, през ноща вдигна температура – 38.3, свалих я с Нурофен. Днес кашлицата, като чели идва от долу, не е продуктивна,докторката ни каза, че не се чува нищо. Гърлото не е зачервено. Изписа ни Сиресп, герисан, вит.С и спрей Назик-антибактериален. Аз му давам от шуслеровите соли 3 и 6, а от снощи включих и инфлоцид. Достатъчно ли е това лечение според Вас?
  Забравих да каже, че от веднъж започна всичко, през деня нямаше никакви симптоми.
  Благодаря Ви!

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Силвия,
   Към терапията предписана от лекаря добавете Хепар сулфур 15 сн – 3 пъти по 5 гран. и Антимуноим тартарикум 15 сн – 3 пъти по 5 гран.
   С уважение д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 14. Гергана

  Здравейте, преди четири дни дъщеря ми се оплака от болка в гърлото, два дни я боля после тръгнаха сополи и покашляне (сухо), в петък я преслуша педиатърката и ни изписа Ацц синус и хюмекс драй, днес вече почти нищо не тече от носа, остана подкашлянето и като промивам нослето излизат прозрачни бели сополи. С какво мога да заместя хюмекса, изобщо не успях да открия сиропа и за кашлицата правя само инхалации с физ рр и промивам нослето. Детето е на 7 год.

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Гергана,
   започнете да давате Проспан – 3 пъти по 5 мл. и Антимонум тартарикум 15 сн – 3 пъти по 5 гран.
   С уважение д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 15. Любомира

  Здравейте,имам син на 6 месеца и искам да му давам нещо за имунната система в този грипав период. .Какво мога да давам на толкова малко дете?

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Любомира,
   Най-добре е Имунокинд. А при риск – болест в семейството – по 1 Осцилококцинум на ден.
   С уважение д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 16. Маргарита

  Здравейте,Д-р Янакиев,синът ми в четвъртък вечерта вдигна температура 38,3 давах таилол хот и нулофен.В неделя бяхме в спешното и му изписаха Тамифлу.След приема започна много запушен нос а тои е със синузит хроничен.Днес му изписаха Сумамед възпалени синуси.Тамифлуто да то спра ли понеже си мисля че то му разпали синусите.А и мисля че късно го почнахме.Очаквам отговор Ви благодаря.

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Маргарита,
   Трябва да има 3 дни без температура за да спрете Тамифлуто.
   С уважение д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 17. виолета маркова

  здравейте.дъщеря ми е на 20г. от 12 часа няма сили,с болки в мускулите и температура 38градуса,лека суха кашлица. въпроса ми е да вземем ли тамифлу,ако не с какво да лекуваме

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Виолета,
   Посетете лекар. Добавете към неговата терапия Гелсемиум 15 сн – 3 пъти по 5 гран. и Инфлуцид – 3 пъти по 1 табл.
   С уважение д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 18. Деница

  Здравейте,др.Янакиев!Както ме посъветвахте заведох близначките на лекар.На едното дете докторката каза,че чува леки хрипчета вдясно и изписа Панцеф,за да не се стига до усложнения.Каза да направя и няколко инхалации с Пулмикорт.Моля за съвет какво да добавя към антибиотика,за да подпомогна изчистването на хриповете.Има ли нужда в такъв случай да продължавам с Ипека,меркуриус солубилис и гелсемиум?

  1. Mario Janakiev

   Здравейте деница,
   към терапията на лекаря добавете : Ипека 9 сн – 3 пъти по 5 гран. и Антимонум тартарикум 15 сн – 3 пъти по 5 гран.
   С уважение д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 19. Надежда Павлова

  Здравейте,
  Дъщеричката ми е на 2г.10м. В началото на месеца започна да поддържа температура от 37,2 до 37,7 с хрема. Ходихме до педиатър каза, че минава вирус. Промивахме с физиологичен разтвор, давах и цинапсин , шуслерова сол 3 , инхалации и по предписание на педиатъра изопринозин. Хремата не отмина и до ден днешен. Взеха ни секрет и откриха Moraxella, която се повлиява от всичко без пенецелин. Дробовете са чисти , от нослето хърка като легне и има кашлица поради секрета, който се стича отзад. Предписаха ни Клацид Аб и виброцил капки. С какво хомеопатично мога да помогна да премахна бактерията и да спомогна оздравяването? След аб с какво да засиля организма? Тръгнали са също да избиват 2 долни кътника и се страхувам да не хване още нещо с ниският имунитет.
  Благодаря!

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Надежда,
   Добавете към терапията и Хепар сулфур 15 сн – 3 пъти по 5 гран.
   За имунитета е най-добре д-р МАРИО Имунокидс
   С уважение д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 20. Аделина

  Здравейте,дъщеря ми е на 4г.10м от юни месец до сега е всеки месец с гнойна ангина,какво бихте ми препоръчали?

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Аделина,
   направете изследвания – ълна кръвна картина, С-реактивен протеин, АСТ и гърлен секрет.
   С уважение д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 21. Ивайло

  Д-р Янакиев, здравейте.
  Дъщеря ми е на 2 г. и нощес вдигна не много висока температура (38 градуса), започна да кашля от време на време и беше с учестено дишане. Сутринта ѝ дадох Нурофен и още един сироп за кашлица, но явно не го понесе и го повърна. Семейният лекар видя зачервено гърло искаше да изпише антибиотичен сироп, но засега отказах да го взема, и затова изписа сироп Авирон Кидс, който тя не хареса, и Тонзилотрен 6 х 1 на ден. Какво мога да допълня към това лечение? Благодаря предварително!

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Ивайло,
   Допълнете с Инфлуцид – 2 пъти по 1 и Проспан сироп.
   С уважение д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

   1. Ивайло

    Здравейте отново. Температурата на детето спадна, поддържа я 3 дена, но се появи кашлица и спря да се храни. Много трудно приема сиропи и хапчета, даваме ги насила. Семейният лекар изписа сироп Амбрекс и каза да спрем Проспан-а. Ако няма подобрение да вземем АБ Панцеф. Не ми се иска да я товарим с толкова тежък АБ. Какво може да се даде в случая.
    Поздрави.

    1. Mario Janakiev

     Здравейте Ивайло,
     Не мога да преценя състоянието на детето. Само знам, че след оздравяване трябва бързо да възстановим апетита и имунитета. Като се появи сиропа д-р Марио Имунокидс – го поръчайте.
     С уважение д-р МАРИО Янакиев


     Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

     1. Ивайло

      Благодаря. Преглеждам всеки ден за сиропа и като излезе ще го поръчам. А с какво мога да заменя сиропа Амбрекс, много е горчив и не иска да го приеме?
      Поздрави и лек ден.

     2. Mario Janakiev

      Здравейте Ивайло,
      Добър вкус и е ефективен сиропът Проспан.
      С уважение д-р МАРИО Янакиев


      Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 22. Здравейте, дъщеря ми е на 4 години. От петък подкашля, гърлото и е зачервено, а от неделя през нощта вдига и температура. От днес(сряда) се храни по-малко. А кашлицата от суха стана влажна и се появиха сополи. Лекарката ми предписа Умкалор. Днес трудно свалих температурата от 38.5 до 37.7 за половин час, но после към 2 часа ми отне да се нормализира. Какъв е вашият съвет? И смятате ли,че може да е грип?

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Ани,
   Да, може да е грипен вирус и е добре да се преглежда често детето.
   С уважение д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 23. Евелина

  Здравейте д-р Янакиев. Преди два дни малкият ми син, който е на 1г и 8м,вдигна температура – 39,3. Два дни я поддържаше висока, третия ден спадна на 37. Приема Авирон кидс 3 по 5 мл, витамин С 1 амп. дневно, инфлуцид 3 по 1 т. + биозин спрей за гърлото. След като температурата спадна на 37 , клепачите на очичките се поддуха леко (и горни и долни) и стои един блед – възможно ли е да е от вируса това? И кога ще е налично вече сиропчето??? Предварително ви благодарят.

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Евелина,
   Да, възможно е да е от вируса. нерекъснато водя контакт с производителя за по-бързата доставка на сиропчето.
   С уважение д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 24. Деница

  Здравейте,др.Янакиев!Вече Ви писах за моите деца на 2г.4м,които се разболяха от грипа.При едната се стигна до начало на пневмония,а при другата не се овладяваше температурата и кашлицата.Затова се наложи да давам Панцеф.Правя инхалации с Пулмикорт и по Ваш съвет давам Ипека и Антимониум тартарикум.Нещата много се подобриха,вече отхрачват и докторката включи и сироп Грийнтус.Аз поднових и приема на Имунокидс.Утре е последният прием на антибиотика и бих искала да Ви попитам да приложа ли схема на Туя за изчистване?Педиатърката препоръчва да давам Изопринозин-5 дни давам,2 почивка и после още 5 давам.Какво е Вашето мнение?Моля препоръчайте ми имунопрофилактика,за да стабилизирам състоянието на децата и да избегна нещата да се повторят.Като цяло не са боледували сериозно,това им е първи антибиотик.Като тръгнаха на ясла се обостри трета сливица,което състояние се подобри пак по Ваша схема.Имат проблемни стомахчета и млечна непоносимост.

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Деница,
   Започнете да давате Туя 15 сн – по 5 гран. на ден и сироп д-р Марио Имунокидс.
   С уважение д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 25. Деница

  Благодаря Ви,др.Янакиев!От отговора Ви разбирам,че смятате,че не са нужни по-силни препарати като Бронховаксом или Изопринозин.Бих искала да Ви попитам още нещо-с хремата на децата излизат кървави жилки и нослетата са им синкави.Докторката обясни,че вирусът засяга капилярите.Какво бих могла да давам за този проблем?Благодаря!

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Деница,
   За кървавите жилки най-добре ще подейства Арника 30 сн – 2 пъти по 5 гран.
   С уважение д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 26. Димитрина Тасева

  Здравейте, д-р Марио!Може ли да се дава Назохил на 4-месечно бебе? Назначен ни е за задна хрема 3 пъти по 3 капки. Притеснява ме алкохола в състава.

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Димитрина,
   Не е желателно за толкова малко бебе да се дава Назохил.
   За задна хрема капете в нослето Грип стоп- 3 пъти по1-2 капки.
   С уважение д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 27. Михалена Стамова

  Здравейте д-р Янакиев,синът ми е на 5месеца,колко дни мога да давам Осцилококцинум и вит.С,заедно или да ги редувам.Поздрави от Пловдив

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Михалена,
   Ако няма непосредствен контакт с болен , то давайте 7 дни и 7 дни почивка и пак повторете, докато трае грипния период.
   С уважение д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 28. Стаси

  Здравейте, Докторе.
  Дъщеря ми направи на 22.12 бронхит, който лекувахме с Панцеф. На 4.01 вече беше с вирусна пневмония и последва болнично лечение, при което се повлиа много бълзо.
  Но днес вдигна т и я втриса. Температурата достига до 38.4 и леко взе да накашля Естествено ще сме на преглед сутринта. Много ме е страх да не е някакво усложнение от пневмонията или грип. Какво е вашето мнение? Отделно след нея и аз бях в болница с пневмония, оправих се, но и аз от вчера съм със силни болки в гърлото 🙁

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Стаси,
   Най-вероятно е нова вирусна инфекция. Направете кръвна картина с С-реактивен протеин.
   След това ще се нуждаете от мощна имунопрофилактика.
   С уважение д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

  2. Стаси

   Да, прав бяхте-вирус е, пуснахме изследвания. Назначиха ни Изопринозин, Неуробекс и капки Грип стоп, добро ли е лечението. Моля, ви препоръчайте нещо за имунитета. До 3г, т.е. до почване на градина никога не е боледувала, а сега е ад.

   1. Mario Janakiev

    Здравейте Стаси,
    През другата седмица ще имам в наличност сиропа д-р Марио Имунокидс . Ще направим схема за имунитета. Много са добри резулттатите от неговото приложение.
    С уважение д-р МАРИО Янакиев


    Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 29. Мария Илиева

  Здравейте,за 4 годишният ми син ежедневна профилактика с инфлуцид или Оксцилококсцинум да бъде?Той много добре се повлиява от Оксцилококсцинум,инфлуцид не е приемал никога.
  Благодаря.

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Мария,
   Щом Вашето дете реагира добре на Осцилококцинум, то му давайте от него по 1 флакон на ден.
   С уважение д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 30. Борислава

  Здравейте, д-р Янакиев! От два, три дни имам болки в гърлото, взимам шуслерови соли 3,4 и инфлуцид! Днес имам болки в сърцето и сърцебиене! Нямам температура! Какво мога да взема, на 36 години съм! Предварително ви благодаря!

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Борислава,
   не знам на какво се дължат тези болки в сърцето. Добре е да се прегледате от лекар.
   С уважение д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 31. Любомира

  Здравейте д-р Янакиев.
  Синът ми е на 1г.5м с вирус.На антибиотик Зефацет е,защото положението му се усложни. Имунитета от преди това му е отслабен.Избиват му и зъби.Може ли да ми кажете схема за бързо възстановяване и засилване на имунитет?

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Любомира,
   Веднага след оздравяване започнете тази 3 месечна схема :
   сироп Д-р Марио Имунокидс – 2 пъти по 3 мл.
   – Калкарея фосфорика 15 сн – 2 пъти по 5 гран. на ден.
   С уважение Д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

   1. Любомира

    Здравейте,
    забравих да напиша,че края на ноември приключих с 3месечния курс с Имунокидс.Сега като го започна пак ли да е 3 месеца без почивка?

    1. Mario Janakiev

     Здравейте Любомира,
     Сиропът д-р Марио Имунокидс може да се приема целогодишно. Неговата схема е – през първия месец се пие всеки ден, а през втория и третия – всеки ден, без събота е неделя. След това се прави 20 дневна почивка и започва отново приема му.
     С уважение Д-р МАРИО Янакиев


     Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 32. Здравейте, доктор Янакиев! Поръчах Вашия сироп и ще започна да го вадам на момичето ми, което е почти на 11 месеца, нищо че е за над година 🙂 до сега й давах пи една таблетка инфлуцид, според Вас мога ли да спра и да продължа да й давам Осцилококцинум по една доза заедно със сиропа 🙂 колко време мога да давам осцилококцинум ? Благодаря предварително за отговора !

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Таня,
   Давайте от сиропа и по 1 табл. Инфлуцид профилактично.
   Когато има непосредствена заплаха от грипен вирус – болен в семейството – Давйте и по 1 Осцилококцинум.
   С уважение Д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 33. Хафизе

  Добър ден д-р Янакиев!Изписаха ни от УНГ Имунотрофина(Назик спрей и черни капки),може ли да се пие с вашия сироп Имунокидс ,понеже го пием ? С запушен нос е от 5 дни без секрети!Тя на 4г.6м!

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Хафизе,
   Да, може да се приема заедно с Имунокидс и добавете Пулсатила 30 сн – по 5 гран. на ден.
   С уважение Д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 34. Божидарка Танева

  Здравейте доктор Марио.От неделя сутринта дъщеря ми 4 г.и 10 месеца се оплаква от болки в стомаха.Цял ден не искаше да яде.Вечерта я заведохме на спешен кабинет,тъй като много я болеше коремчето и и се гадеше.При прегледа повърна 5 пъти и се успокои.Лекарката и сложи инжекция деган.Каза, че и гърлото и е силно зачервено и да я наблюдаваме.През нощта към 3 вдигна температура 38 градуса.Няма кашлица за сега.Какво може да ми препоръчате да и давам?Възможно ли е това да е грип?Само да спомена,че от 16 до 22 декември беше с температура в интервал 38-40градуса първите три дни,(вдигаше я през 3 4 часа,през нощта стигаше и до 40 градуса),после около един ден нямаше и пак я вдигна на 5 ден 40градуса вечерта,след това до седмия я вдигаше през 5 часа някъде до към 38 градуса,после спадна.На 4 ден се появи ларингитна кашлица и силно запушен нос,който не можахме да отпушим няколко дни с нищо,лекувахме се с панцеф.Благодаря ви предварително!

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Божидарка,
   най-вероятно това е ентеровирус. Състоянието трябва да се следи от лекар. Добавете към неговата терапия и Рус токсикодендрон 15 сн – по 5 гран.
   За профилактика – сироп д-р Марио Имунокидс – 2 пъти по 4 мл. и Пулсатила 30 сн – по 5 гран. на ден.
   С уважение Д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 35. Виолета Митрева

  Здравейте, д-р Янакиев. Дъщеря ми е на една година. Можете ли да ми кажете как мога да и подсиля имунитета през зимния сезон. Благодаря

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Виолета,
   Давайте й Пулсатила 30 сн – по 5 гран. и сироп Имунокидс – 2 пъти по 2 мл.
   С уважение Д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

   1. Виолета Митрева

    Благодаря за отговора, само искам да попитам колко време да ги давам?

    1. Mario Janakiev

     Здравейте Виолета,
     Поне месец…


     Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 36. Борислава

  Здравейте,д-р Янакиев! Синът ми на 5,6 г. в петък започна да вдига температура, която стигна до 38,5 . Заведох го на лекар и казаха грип, изписаха ни Изорекс 3х5 мл. , синекод за сухата кашлица 3х 5 мл., и панадол за температурата! Днес е събота, но продължава да вдига до 38.0 давам Панадол сваля до към 37.4 и след 4 часа пак вдига! Кога ще се повлияе от Изорекса вече има три приема? И всъщност отказва са пие Синекод и аз го замених с Drill calm baby 3×10 дали е добър вариант? Евентуално преглед при личната в понеделник ! Според вас това подходящо лечение ли е или трябва ли са давам още нещо? Ако вдигне по-висока температура хексалгин колко капки да дам-16 килограма е!? Благодаря предварително!

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Борислава,
   Не мога да ви препоръчам терапия, без да познавам детето.
   Задължително трябва да се прегледа при лекаря контролно.
   Ако вдигне висока температура над 39 – то дозата на Хексалгин е 8 капки.
   С уважение Д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 37. Венислава

  Здравейте,д-р Янакиев!Синът ми е на 3 год.и 6 месеца,август месец му отече левият глезен.Лекарите се съмняват за артрит,лежах ме в болница,правиха му изследвания.Всичките са чудесни,само ANA-та му излезе 1:160.Забраниха ми да му давам всякакви имуностимуланти.Досега е бил само един месец на лечение с волтарен 25 mg.и нямахме проблеми до преди 2 седмици когато пак му отече глезена.Все още нямаме точна диагноза.Нещо може ли да ми препоръчате за артрит.

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Венислава,
   Не се знае точната диагноза.
   Двата медикамента, които облекчават състоянието са Рус токсикодендрон 15 сн и Бриония 9 сн , давани по 2 пъти по 5 гран.
   С уважение Д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 38. Борислава

  Здравейте,д-р Янакиев! Синът ми е с грип вече трети ден и кашля много ! Какво бихте препоръчали за кашлицата? Аз също започнах да кашлям и пия Синекод! Аз какво мога да взимам ? Благодаря Ви предварително!

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Борислава,
   Задължително детето трябва да се прегледа от лекар.
   Аз мога да ви помогна в допълнителната, подсилващата терапия.
   Сиропите Имунокидс за него и Имунобуст за вас ще подсилят изписаната от лекаря терапия.
   С уважение Д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 39. Здравейте. Дъщеря и е на 6 години от два месеца е с сополи и кашлица. Изпи 2 антибиотика и 5 вида сироп за кашлица. В момента е добре. Поръчах от вашия сироп и почнах да давам но и давам и цинабсин. Можели и двете едновременно да ги пие

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Янка, Да може да ги давате съвместно.
   За профилактика освен сиропа Имунокидс давайте и Пулсатила 30 сн – по 5 гран.
   И така – 3 месеца.
   С уважение Д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 40. Ирина

  Здравейте д-р Марио! Прекарахме цялото семейство грипа, всички се оправиха само аз продължавам да поддържам сурфебрилна температура. На 13.01 се разболях и до ден днешен още имам Т, която вече не преминава 37, но все пак я имам. На 6-тия ден от разболяването започнах да приемам и АБ Зинат, но дори той не повлия Т. Характерно ли е това за грипа?

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Ирина,
   да, след високата температура дълго време може да имате субфебрилна такава.
   Направете си изследвания – пълна кръвна картина и с-реактивен протеин.
   Започнете да пиете сиропа ИмуноБуст – по 10 мл. за възстановяване.
   С уважение Д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 41. Борислава

  Здравейте, д-р Янакиев! Синът ми на 5,6 прекара грипът, след това остана кашлица и хрема, за които давах Флудитек и хепар сулфур 3х5 . В петък все пак пуснах секрет от носа и гърлото- в гърления има малко количество staphylococcus aureus, а в носа малко количество moraxella catarrhalis! Какво е вашето мнение , трябва ли някакво лечение в момента няма нито кашлица вече , нито хрема?

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Борислава, Трябва бързо да се възстанови синът Ви а 7
   Препоръчвам за два месеца : –сироп ИмуноКидс – 2 пъти по 5 мл. и Калкарея фосфорика 30 сн – 2 пъти по 5 гран.
   С уважение Д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 42. Стела Янакиева

  Здравейте,доктор Янакиев.Дъщеричкта ми е 3.5 години и е с кашлица и хрема от седмица.Личния лекар я прегледа и каза,че няма хрипове,изписа ни сироп флудитек и коларгол капки,аз започнах да давам имунокинд 3*1 таблетка.Може ли да включа и Инфлуцид 3*1 таблетка с това лечение?

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Стела, По-добре наред с изписаното от Вашия лесар давайте профилактично и :
   Сироп Имунокидс – 2 пъти по 4 мл.
   -Пулсатила 30 сн – по 5 гран.
   С уважение Д-р Марио Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

   1. Стела

    Искам да попитам лимфомиозот хапчета добър продукт ли е за намаляне размера на третата сливица? До сега не съм го ползвала . Бихте ли ми предложили Алтернативно лечение.Благодаря Ви много.

    1. Mario Janakiev

     Здравейте Стела, Лимфомиозотът е комплексен хомеопатичен препарат, който е с противоречиво действие.
     Аз използвам също хомеопатични препарати, но които са индивидуални за организма, които се съобразяват с пола на детето, неговото тегло и характерови особености.
     С уважение Д-р Марио Янакиев


     Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Scroll Up