Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

Грип 2016: Един нестандартен подход

ГрипМоже ли грипът да е полезен за организма?
Поглед в дълбочината на съвременното научно познание:
Съзнанието на човек много трудно възприема идея, противоположна на вече установена такава. В нас дълбоко е заседнала идеята за грипа като опасна болест, нанасяща сериозна вреда на организма! Да, миналият опит ни убеждава в това – историята с испанския грип от 1918 г., прародител на днешния щам А (H1N1), който накара света да трепери през 2009 г. Но дали тази идея е винаги абсолютно вярна?

Грипният вирус като епигенетичен регулатор :

Новите техники за бързо изследване на клетъчния геном, както и епигенетичните познания от последните няколко години преобръщат представата ни за грипа. Най-достъпни за грипните вируси са клетките в организма с намалена клетъчна защита. При тях се наблюдава променена генна регулация – намалена е цитопротекцията на клетката, създадени са условия за активиране на полиморфни гени, предизвикващи сериозни хронични заболявания в организма. При грипна инфекция тези потенциално опасни клетки минават през процесите на апоптоза и деструкция /унищожаване/. Болестта представлява един вид „естествен клетъчен подбор” и завършва със засилена регенерация на здрави клетки.
Разбирането, че процесът на боледуване е шанс за възстановяване на здравословния баланс в организма, помага да се подходи правилно към лечението – да се асистира на организма адекватно, да не се претоварва, да се даде възможност неговите системи да се възстановят с нова, по-висока устойчивост.

Инфлуцид е нанодозирано хомеопатично лекарство, чиито 6 съставки увеличават силата и запазват баланса на последователните защитни механизми при грип, така че самото боледуване да бъде кратко и щадящо за организма, без да се потиска полезната клетъчна реорганизация.

Новата грипна вълна
Както вече на всички е известно, тази година се очаква водещ да е щамът „Швейцария“ тип А (H3N2) – нов вирус, изолиран през 2013 г.

Проучванията за Инфлуцид върху клетъчни култури показват неговото най-силно противовирусно действие при щамове тип А (H3N2).* Изследванията ин виво с тези щамове потвърждават интерферониндуциращия и цитопротективен ефект на Инфлуцид във всички лечебни схеми. Клиничните изследвания за Инфлуцид документират както бързо повлияване на симптомите при грип, така и съхранен баланс на хормони, медиатори и биохимични параметри в организма.

Практични препоръки за действие в този период
Защита на всички социално активни деца и възрастни чрез прием на 1-2 таблетки Инфлуцид два пъти дневно.
При първи симптоми на отпадналост, хрема, главоболие, болки в мускули и стави – увеличаване на приема на Инфлуцид по 1-2 таблетки на всеки час до 8 -12 пъти в рамките на два дни до облекчаване на острите симптоми.
През следващите 5 дни приемът на Инфлуцид се редуцира до 3-4 пъти дневно по 1-2 таблетки.
До преминаването на епидемичната обстановка защитата от 1-2 таблетки Инфлуцид 2 пъти дневно предпазва от рецидиви или нови инфекции.

И задача за домашно
Инфлуцид помага грипните вируси да създават положителни динамични промени в организма, без ненужна разрушителност. Ако разгледаме нашето общество като организъм, а себе си като негови клетки, то много от новините, които ни заливат през многобройните информационни канали, действат подобно на грипните вируси.
Как мислите: какво или кое може да играе ролята на Инфлуцид в обществото ни, така че потокът от новини да бъде само „епигенетичен регулатор” – т.е. конструктивен процес, без ненужна разрушителност? Потърсете своя отговор… И вземете своя Инфлуцид!

 1. Avatar
  Екатерина Дончева

  Здравейте,
  За моя син на 4г и за мен започнах предложената схема с Инфлуцинд, Осцилококцинум, Силицеа, Инфлуенцинум и фреш. Тъй като имаме и бебе, какво мислите по въпроса с изцеждане и даване на кърма на голямото дете.
  Благодаря

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Екатерина,
   Това , което ви е правите е напълно достатъчно. Кърмата е полезна само за бебето.


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 2. Габриела Атанасова

  Здравейте,
  За моите две деца (на 3г. и на 4г и 6м.) започнах предложената от Вас схема с Осцилококцинум, ИнфлуциO, Силицеа и Инфлуенциум. Двете деца ходят на градина. От месец приемат профилактично Инфлуцит 3 х 1 таблетка дневно, като при поява на хрема давам Цинабсин. Малкият ми син (на 3г.) е с чести ларингити, прави силна суха дрезгава кашлица, понякога присипва, при пристъп за овладяване на положението обикновено се стига до инхалация с Урбазон, Пулмикорт или Вентолин и ако слезе надолу личния лекар веднага изписва антибиотик, а понякога даже и не изчаква, а щом го чуе че кашля силно и дрезгаво дава антибиотик. Бих искала да ме посъветвате дали е подходяща за тях започната схема, основно за малкия? Ако е подходяща, как да продължа профилактиката след нейното изпълнение и дали за малкия е необходимо и нещо допълнително или пък друго, което да подпомогне по-лекото изкарване на заболяването и да избегнем пореден антибиотик?

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Габриела,
   Посочената схема е неспецифична и е насочена да преодолее първия удар от грипен вирус. Когато детето има склонност да прави ларингити тогава добавяме други лекарства , напр. Кокус какти 9 сн – 3 пъти по 5 гран. и Дросера 9сн – 3 пъти по 5 гран.


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 3. Габриела Атанасова

  Здравейте докторе,
  Благодаря за бързия отговор. Разбирам, че мога да продължа със схемата Осилококцинум, Инфлуцит, Силицея и Инфлуенциум. Извинявам се, но може ли да потвърдите, че посочените от Вас допълнителни лекарства – Кокус какти и Дросера следва да ги давам успоредно и наред с останалите от схемата? Може ли да ми кажете колко време трябва да давам допълнителните лекарства?

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Габриела
   ,Кокус и Дрозера може да ги давате с другите лекарства , когато имаме симптом – започвена на честа и дразнека кашлица до овладяването й.


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 4. Росица

  Здравейте Докторе! Имам бебе, което ще стане на 2 месеца в началото на идната седмица. Притеснена съм защото предстоят 2 ваксини, а едното око на бебчето ми вече месец гурлясва. Смених 2 вида капки – тобрекс и фуситалмик, продължавам да забърсвам и да капя в окото сребърна вода и да правя масаж, но гурлите не изчезнаха…… Личната лекарка каза, че е запушен слъзния канал. Имам 2 въпроса към Вас – може ли да се ваксинира бебето?; как да се справя със запушения канал? Благодаря Ви!

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Росица,
   По-добре да се изчака докато се овладее инфекцията с ваксините.
   Много добър ефект има отпушването на слъзния канал със Силицея и Калкарея карбоника


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

     1. Mario Janakiev

      Да Росица.


      Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Scroll Up