Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

ГРИПЪТ ИДВА ОТ МОРЕТО

 

Бургас. Грипът удари първо по морето. Въпреки очакванията да влезе в страната ни от Сърбия, той повали за отрицателно време стотици в Бургас. Затова и в морския град вчера бе обявена грипна епидемия. Учениците излизат във ваканция до петък, спират се плановите операции и свижданията в болниците. Решението е взето от Регионалния щаб за борба с грипа. Данните на медиците показват, че заразата е покосила 260 на 10 000 души, като броят на заболелите през почивните дни значително е нараснал.

 

Кметът на Бургас Димитър Николов обясни, че тази година щамът на грипа атакува най-вече децата на възраст до 14 години, докато миналата година е заразявал предимно хора над 60 години. Заради епидемията детските градини в града ще работят с режим на „засилен филтър“, като ще бъде ограничен достъпът на родители и външни лица.

 

Кметът на Бургас Димитър Николов призова търговците на противогрипни лекарства да не вдигат спекулативно цените им заради обявената епидемия. Повод за апела му са сигнали от граждани, които установили, че изписаните от личните им лекари лекарства против грип се продават в някои аптеки на завишени цени. Николов издаде заповед и за промяна на дневното меню на детските градини и яслите на територията на общината. Директорите са задължени да предлагат на децата наситена с витамини храна, както и повече плодове и чай.

 

Чиновниците в Бургас пък ще обслужват гражданите с противогрипни маски, които ще бъдат предоставени от МБАЛ-Бургас.

standartnews.com

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Scroll Up