Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

Грешка, която родителите правят може да бъде фатална!

1511767220-261104istock-11385854-medium

 

Това е пропуск, който всеки родител може да направи много лесно през зимата: да закопчае детето си в столчето за кола със зимното яке. Изглежда безобидно, но може да е фатално.

Потенциалната опасност е заради това, че детето си изглежда достатъчно добре закопчано, но всъщност, заради зимната връхна дреха, коланите може да са доста по-отпуснати. В официален краш тест, проведен в Мичиган, манекен на дете е сложен в столчето в колата и е закопчан с коланите. Всичко изглежда наред, докато колата не „катастрофира” с около 50 км/ч и манекенът не изхвърча от столчето.

Експертите съветват детето да бъде закопчавано без яке. „Не е задължително детето да е облечено с якето, за да му е топло и тогава да сложите коланите. По-скоро съблечете го, закопчайте го и след това облечете якето отгоре. А и винаги може да използвате одеяло”, казва Сю Ориема от сайта Kids and Cars. Между другото, съветът важи и за възрастните. Изследователите казват, че не бива да сме със зимни палта, когато сме зад волана или се возим, защото коланите не могат да си свършат добре работата./blitz.bg

Продукти  за  здравето  на  Вашето  дете…

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Scroll Up