Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

В САЩ разследват защо цената на онколекарство е скочила с 1400%

74216228841152048

Група американски сенатори започнаха разследване, което да разкрие защо цената на противораково лекарство “Ломустин” се е увеличила в САЩ с 1400% от 2013 година насам.

За справка, през 2013 година една капсула от лекарството е струвала 50 долара, а в момента тя се продава за близо 670, предаде БГНЕС.

По данни на американския вестник The Hill, сенаторите са изпратили до ръководителя на производителя „Три-Сорс Фарма“ Робърт Дикричи писмо, в което настояват да разберат причината, поради която цената на медикамента е скочила толкова рязко за последните няколко години, както и какъв дял от продажбите получава самата компания.

В писмото си депутатите искат от Дикричи и информация относно производствените разходи за направата на хапчетата, както и цялата вътрешна кореспонденция в компанията, свързана с обсъждането на въпроса. Освен това дружеството е длъжно да предостави списъка на всичките си продукти, чиято цена е била увеличена с поне 200% в рамките на една година.

„Ломустин“ се използва още от 1976 година за лечението на заболявания като първичен и метастазен мозъчен тумор, лимфома (болест на Ходжкин), рак на стомаха и червата./http://www.haskovo.net

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Scroll Up