Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

Възможно ли е да се лекуваме със светлина?

 

За банята от светлина и влиянието ѝ върху кожата, разказва д-р Паскова

Възможно ли е да се лекуваме със светлина?

Снимка: Thinkstock

 

През 60-те години на миналия век проучвания на НАСА доказват ефикасността на светлината с определена дължина на вълната, повлияваща възстановителните процеси на кожата и възможността за третиране на различни кожни състояния.

Все повече хората се обръщат към алтернативни и нови методи за подмладяване, които са неинвазивни, а ефектът им е доказан. Освен това тези терапии са в пъти по-евтини, без болка и възстановителен период! Фотомедицината набира все по-голяма скорост и доказва, че фототерапията е лечебна.

Светлината с определена дължина на вълната предизвиква фотобиостимулация на всички клетки на кожата. Тя достига до митохондриите в клетките, които трансформират светлината в енергия  – АТФ (аденозинтрифосфат).

На всяка дължина на вълната съответства определен активен  цвят, който има специфично въздействие върху  клетките –  синя (465nm), зелена (522nm), жълта (595nm), червена (645nm) и инфрачервена светлина (855nm).

Френска фирма създава Chromospace, което е легло-генератор на LED светлина с 5 активни цвята (дължини на вълната) с различно благотворно влияние не само върху клетките на кожата, но и  на целия организъм.

Тази “баня от светлина“ има благотворно действие върху редица проблеми!

Подмладяване с Chromospace

Кожата ни има способността да абсорбира светлина с определена дължина на вълната и да я използва като източник на енергия и стимулиране на клетъчната регенерация.

Червената светлина (645nm) има възможността да преобърне и контролира видимите признаци на стареене и да ни позволи да изглеждаме с години по-млади без инвазивни хирургически намеси. Драстично стягане на кожата, изглаждане на видимите бръчици, намаляване на порите може да се постигне с този напълно безопасен метод.

Снимка: Thinkstock

С напредване на годините количеството на колаген и еластин намалява, намаляват и енергийните запаси на клетките, кожата старее. На тези два фронта работи LED светлината.

Доскоро анти-ейдж процедурите се прилагаха само на кожата на лицето, пренебрегвайки факта, че кожата ни покрива всяка частица от тялото ни.

Лечение на косопад

Косата губи своята плътност, тонус, косъмът изтънява и косата оредява.Загуба на повече от 100 косъма дневно се нарича косопад. Фототерапията с LED светлина има за цел да намали или да спре опадането на косата, като стимулира косменитефоликули.

LED светлината подобрява микроциркулацията и достъпа на кислород, повишава енергийната продукция, съживява метаболизма на космения фоликул. Терапията продължава средно 20 минути. Скалпът е под директното въздействие на LED светлината, излъчвана от панелите. За оптимизиране на резултатите фотобиостимулацията може да бъде съчетана с мезотерапия, плазмотерапия или дермапен.

Активация на всички жизнени процеси – анти-стрес, тонизиране, детокс, лечение на болки и травми

Облекчава ставни болки и травми. Използването на инфрачервена светлина прониква в най-голяма степен в нашето тяло. Има силен аналгетичен и противовъзпалителен ефект. Облекчава ставно мускулни болки. Подобрява циркулацията на кръвта  и засилва имунния отговор.

Снимка: Thinkstock

Има анти-меланхоличен ефект. Намалява нервното напрежение, като подобрява невротрансмисията и действа благотворно върху  съня. Терапията със светлина въздейства и на имунната и лимфната система, подпомага детоксикиращите процеси в организма. Повишава мускулния тонус и е подходящ при страдащи от хронична умора.

За какво още помага LED терапията?

LED терапията може да бъде приложена самостоятелно или в комбинация с други терапевтични процедури – пилинг, лазер, дермопен и пр.

Повлияват се още: стрии, акне, червенини, екземи, целулит, белези, херпеси.

Edna.bg

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Scroll Up