Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

Втора грипна вълна у нас. Ето къде е обявена епидемия

1582741888

Втората грипна вълна удря България. Увеличават се значително случаите на заболели от така наречения грип тип Б. Във всички училища в областите Бургас, Шумен и Перник до 6 март, включително, се прекратяват учебните занятия, съобщиха от пресцентъра на Министерството на образованието и науката.

Препоръка да не се учи до края на седмицата заради повишаване на заболеваемостта от грип има и за училищата в общините Варна и Благоевград.

 

Д-р Марио ИмуноКидс – мощен природен сироп за имунитета на децата.

 

До 6 март е преустановен учебният процес и в габровските общини Варна, Дряново и Трявна.

До 4 март, включително, е ваканцията за учениците в добричката община Дългопол, както и в силистренската община Дулово.

По-рано днес на пресконференция от кризисния щаб към МС съобщиха, че има много случаи на заболели от втората вълна на т.нар. вирус тип Б в страната.

„От десет години за първи път наблюдаваме толкова ускорено развитие на една втора вълна от грип Б. Досега никога не сме имало толкова области засегнати от грипа“, коментира директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев.

А по време на брифинга на Националния кризисен щаб във ВМА стана ясно, че ще бъде направен извънреден скрининг на хората с вирусни инфекции в болници в страната. 

 

Д-р Марио ИмуноБуст – за Имунитета на възрастни и деца над 10 години

 

„Наясно сме, че най-вероятно голяма част от вирусните инфекции ще бъдат причинени от най-разпространения в момента щам на грипа тип Б „Виктория“, но с оглед на това да не пропуснем някой заразен с коронавирус, решихме да разширим кръга на лицата, които да бъдат тествани с такива, които дори не са пътували извън страната“, съобщи главният държавен санитарен инспектор доц. Ангел Кунчев.

През седмицата ще бъдат набрани между 150 – 200 проби от болниците у нас.

Националният щаб ще допълни и списъка на рисковите страни, като освен Китай и Италия, към тях ще бъдат добавени Иран и Южна Корея. Това ще стане още в сряда със заповед на министъра на здравеопазването.

И в двете страни само за един ден броят на случаите се е увеличил с повече от 800 случая, съобщи още главният държавен санитарен инспектор.

 

Пробиотик на Д-р Марио – по собствена рецапта с изключителна ефективност

 

Началникът на Военномедицинска академия ген. Венцислав Мутафчийски отбеляза, че потвърден случай на коронавирус у нас няма.

За днешния ден във ВМА са направени 19 проби за COVID-19, а в Националната референтна лаборатория – 4. Резултатите от всички са отрицателни

Пробите, които се очакваха от Варна все още не са пристигнали в Националната лаборатория./https://www.vesti.bg/

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Scroll Up