Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

Времето се влошава трайно – идват студ и вируси

Още от днес меката есен, която дълго ни радваше, ще отстъпи безславно пред нахлуващия от Арктика студен въздушен фронт. Той ще донесе истинската зима далеч преди астрономическото й настъпване на 22 декември. Антициклони, които влошават времето над цяла Европа, допълнително ще усложнят обстановката.

След краткровременно проясняване в понеделник, валежите ще се възобновят и на много места ще преминат в сняг. Силният вятър ще създаде условия за завихряне, особено в Североизточна България. Най-внимателни трябва да са шофьорите, поели към Шумен, Добрич и Русе, където е вероятно да се образуват преспи и заледявания, предупреждава ситоптикът от TV-МЕТ Петър Янков, цитиран от „Преса“.

 

В края на седмицата ще настъпи известно смекчаване на времето, но още в началото на декември идват сняг и студ. „В равнините очакваме до минус 5-10 градуса. По високите части на планините – над 2000 метра, живакът може да падне до минус 20“, прогнозира Янков. Снежната покривка в населените места ще стигне 10-15 см, а в планините много повече, допълва той.

 

Засега не може да се каже категорично ще има ли сняг и по празниците, тъй като атмосферата се променя изключително динамично. Около Рождество Христово има вероятност за нов снеговалеж.

За съжаление със  студа  идва  времето  и  на  по-агресивните  вируси.

През  декември  ще  ни  покосят  вируси,  които  ще  атакунат  дихателната  ни  система  и  попаднали  върху слаб организъм  ще  причиняват  усложнения като  пневмонии и  отити. Те  са  предвестник  на  истинските  грипни вируси,  които  са  през януари-февруари.

Вземете  мерки :

  • Приемайте  профилактични  средства
  • Не  ходете  болни  на  работа – лекувайте  се  в  къщи
  • Ползвайте  маски,  при риск  от  зараза
  • Пазете  децата

 

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Scroll Up