Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

Внимавайте! Това е най-отровното растение в Европа, среща се и у нас

048

Знаете ли какво е вълче биле? Научното наименование на растението е Aconitum, а у нас е познато и като самакитка. Това е едно от най-отровните растения в световен мащаб, като се среща както в Европа, така и в България.

Самакитката съдържа във всичките си части алкалоида аконитин, който може да причини от гадене, повръщане и сърцебиене до фатална за живота аритмия. Подобно на повечето отрови, вълчето биле се използва за приготвянето на хомеопатични лекарства, които помагат при висока температура, слънчев удар, безсъние, високо кръвно налягане, сърцебиене и други.

Въпреки че е отровна, самакитката често се използва като декоративно растение. Нейният период на цъфтеж продължава от средата на лятото до есента. Обича сянката, а силното слънце би могло да я унищожи, посочват опитните градинари. Много легенди са свързани с красивите наситено лилави цветове на вълчето биле. Според гръцката митология, то пониква на мястото, на което пръска слюнката на триглавото куче Цербер, изведено от подземното царство от Херкулес.

Най-отровното растение в Европа се среща и у нас (СНИМКИ)

В Европа е популярна като вълче биле, защото се смята, че в миналото животновъдите защитавали стадата си от вълчите, като им оставяли месо, напоено с отровата на растението./www.blitz.bg

При  съмнение  от  отравяне  потърсетет  спешна  помощ.

****************************************************************************************************************************

 

Най-добрата  схема  за  детоксикация  след  антибиотично  лечение  е :

  • сироп  д-р Марио Имунокидс
  • Туя 15 сн

А  за  възрастни :

 

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Scroll Up